Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Προτάσεις του ΙΟΝΙΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ

για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στην Ιθάκη, στις 25 Ιουνίου 2011, συζητήθηκε το θέμα σχετικά με την έγκριση συμμετοχής της ΠΙΝ στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται από το αρμόδιο υπουργείο με το ποσό των 5,5 περίπου εκατομμυρίων ευρώ και δημιουργεί 2.700 θέσεις εργασίας στα Ιόνια Νησιά για ένα διάστημα αρκετών μηνών. Ωφελούμενοι από το πρόγραμμα είναι οι Δήμοι, τα νοσοκομεία και άλλοι φορείς ώστε να επιλύσουν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στους τομείς καθαριότητας, υγείας, πρόνοιας, περιβάλλοντος κλπ.

Το Ιόνιο Αρχιπέλαγος, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις, τάχθηκε από την αρχή υπέρ της αποδοχής του προγράμματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο και της άμεσης κινητοποίησης της ΠΙΝ για την υλοποίησή του.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Ηλίας Μπεριάτος όσο και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλληνίας κ. Διονύσης Γεωργάτος άσκησαν κριτική στην πολιτική ηγεσία της περιφέρειας γιατί δεν αξιοποίησε το χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση του προγράμματος, τόσο για την επαρκή ενημέρωση των ενδιαφερομένων όσο και για την εύρεση των απαραίτητων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που θα συνεργαστούν με τους φορείς των ΟΤΑ κλπ που έχουν ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.

Στη συνέχεια ο κ. Μπεριάτος πρότεινε τα εξής:

α) αίτημα παράτασης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, β) συντονισμό των τεσσάρων αντιπεριφερειαρχών για τον καθορισμό πιστοποιημένων ΜΚΟ και γ) ενημέρωση των δήμων και άλλων χρηστών του προγράμματος.