Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Πρόγραμμα θεματικών εργαστηρίων για ελιά και αμπέλι ,στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης...

Πρόγραμμα θεματικών εργαστηρίων για ελιά και αμπέλι ,στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης

0
elia-ampeli

elia-ampeliΞεκινά από τη Δευτέρα 19/10/2015 από τη Ζάκυνθο η σειρά συναντήσεων/εργαστηρίων που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 στο πλαίσιο της «Επιχειρηματικής ανακάλυψης» για την εξειδίκευση δράσεων της περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Ειδικότερα σε αυτή τη φάση η διαβούλευση αφορά σε 2 προϊόντα: το λάδι/ελιά και το αμπέλι/οίνο, και σε όλο το φάσμα της «αλυσίδας αξίας» τους, δηλαδή την παραγωγή, την μεταποίηση- τυποποίηση, τα υπό- και παρά-προϊόντα, την προώθηση-μάρκετινγκ και εξωστρέφεια των προϊόντων αυτών.

Στόχος είναι να διασυνδεθεί η παραγωγή των προϊόντων αυτών με την έρευνα και την καινοτομία, να προκύψουν συνεργασίες με τα ακαδημαϊκά/ερευνητικά ιδρύματα ώστε να δημιουργηθούν ενδεχομένως προϊόντα με νέα προστιθέμενη αξία, με κατάληξη τη διαμόρφωση δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020.

Στις συναντήσεις θα υπάρξουν ολιγόλεπτες εισηγήσεις ακαδημαϊκών/ερευνητών/

επιστημόνων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους επιχειρηματίες, παραγωγούς και άλλους εμπλεκόμενους σε κάθε κλάδο.

Το πλήρες πρόγραμμα των συναντήσεων σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της ΠΙΝ μπορείτε να το κατεβάσετε [εδώ]

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, επιχειρηματίες (υφιστάμενοι και νέοι), εκπρόσωποι παραγωγικών και λοιπών τοπικών φορέων, καθώς και τα ακαδημαϊκά/ερευνητικά ιδρύματα της Περιφέρειας, καλούνται να συμμετάσχουν στο αντίστοιχο με το ενδιαφέρον τους, Θεματικό Εργαστήριο.

Προηγούμενο άρθροΗ Λευκάδα στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Λευκάδας