Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους σχολικούς φύλακες

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους σχολικούς φύλακες

0
sra03.jpg (300×149)

sra03.jpg (300×149)

Δελτίο Τύπου για τους Σχολικούς Φύλακες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την θετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λευκάδας υπέρ των σχολικών φυλάκων, που τους δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψουν στις θέσεις τους, καθώς:

«…ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι η μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας των εναγόντων με την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας και την περικοπή του μισθού τους είναι παράνομη και καταχρηστική…».
Η απόφαση αυτή σε συνδυασμό με εκείνες των δικαστηρίων σε Πρέβεζα, Κατερίνη, Χίο, Ρέθυμνο, Ξάνθη, Μεσολόγγι, Αττική και αλλού, δημιουργεί ένα θετικό προηγούμενο σε ότι αφορά τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων και βοηθά στον αγώνα της κοινωνίας για επιβίωση και αξιοπρέπεια.

Είναι μια σημαντική νίκη στον ανυποχώρητο αγώνα που ξεκίνησαν οι σχολικοί φύλακες απέναντι στις μνημονιακές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για απολύσεις. Με δυναμικό τρόπο συσπειρώσανε κοινωνικές δυνάμεις και σπάσανε τον κοινωνικό αυτοματισμό, αποδεικνύοντας την αξία της αλληλεγγύης, στον αγώνα τους για σταθερή εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας επιβεβαιώνει την συμπαράστασή του στους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες και όσους πλήττονται από την μνημονιακή δέσμευση της διαθεσιμότητας, ενός αντισυνταγματικού μέτρου που οδηγεί σε απολύσεις.

Καλούμε όλους τους κλάδους των εργαζομένων που εντάσσονται σε αυτό το καθεστώς να δώσουμε, από κοινού, τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία με όλα τα μέσα.
Είναι σαφές ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και η λύση μόνο πολιτική μπορεί να είναι μέσα από τους αγώνες για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Απρίλιος, 2014

Το Συντονιστικό της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας

Προηγούμενο άρθρο«IMF: I’MFired»- του Π. Αυγερινού
Επόμενο άρθροΣυμμετείχε στο Let’s Do It ο Σύλλογος οικιστών Ράχης