Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συμπαράσταση στους δικαζόμενους για το πυρηνελαιουργείο Βασιλικής

Συμπαράσταση στους δικαζόμενους για το πυρηνελαιουργείο Βασιλικής

0
https://www.mylefkada.gr/2012/April/syriza-ekm.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/04/syriza-ekm.jpg

Όλοι οι πολίτες συμπαραστέκονται στους δικαζόμενους.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου δικάζονται με αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον τους η εργοδοσία του πυρηνελαιουργείου Βασιλικής στη Λευκάδα, 19 πολίτες της Λευκάδας μεταξύ των οποίων και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «Όλοι για τη Λευκάδα», και ο σύλλογος «Πρωτοβουλία πολιτών Λευκάδας για καθαρό περιβάλλον»,ζητώντας από αυτούς αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σε ένα εργοστάσιο που οι υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΕΥΕΠ) ,έχουν συντάξει πράξη βεβαίωσης παράβασης, μεταξύ των άλλων και για τη μη εφαρμογή της προβλεπόμενης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για αέρια και υγρά απόβλητα.

«.. Η λειτουργία του πυρηνελαιουργείου και της ραφιναρίας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους και τον Τουρισμό της Βασιλικής.»
Αυτή ήταν η τοποθέτηση της εισήγησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων που ασχολήθηκε εκτάκτως με το θέμα το Δεκέμβριο ,μετά από μαζική παρουσία των κατοίκων της περιοχής στη συνεδρίασή του στη Λευκάδα.

Η εργοδοσία με την αγωγή της προσπαθεί να σταματήσει τον αγώνα των πολιτών που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το κράτος ,η αποκεντρωμένη Περιφέρεια Β.Δ. Ελλάδας όσον αφορά το θέμα εδώ και μήνες έχει παραλύσει, δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες.

Δεν υλοποιείται η ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων του Δεκεμβρίου για ανάκληση της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου.
¨Όλοι οι πολίτες συμπαραστέκονται στους δικαζόμενους ,ζητούν να υλοποιηθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να ανακληθεί η λειτουργία του.

Λευκάδα 7/3/2013
Το γραφείο τύπου

Προηγούμενο άρθροΧορευτική βραδιά Τσικνοπεμπτης στην Καρυά
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για το κλείσιμο του ΤΕΙ