Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Στον νέο δήμο η μαρίνα Λευκάδας.

Στον νέο δήμο η μαρίνα Λευκάδας.

http://mylefkada.fatcow.com/2010/May/MarinaNew1.jpg

Ακολουθεί δελτίο τύπου του βουλευτή Λευκάδας κ. Σπύρου Μαργέλη

 


Αθήνα,  26 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μαρίνα στον Δήμο

Με ευχαρίστηση ανακοινώνουμε πως ύστερα από συντονισμένες ενέργειες σε διάφορα επίπεδα, την συνεννόηση που είχε ο βουλευτής με τον Υπουργό κ. Ραγκούση και την ομιλία του βουλευτή στην βουλή στην αρμόδια Επιτροπή, ο κ. Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα  και τακτοποίησε το θέμα με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο. Παραθέτουμε απόσπασμα από την ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση, στο τέλος της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στη διαρκή επιτροπή.  «Ο συνάδελφος κ. Μαργέλης πρότεινε για την Λευκάδα σχετικά με το πρόβλημα το οποίο υπάρχει με την μαρίνα που πρέπει να ενσωματωθεί στον δήμο και σωστά και όχι να πάει η λειτουργία και η εκμετάλλευσή της στην περιφέρεια. Στο άρθρο 283 προστίθεται παράγραφος 20 ως εξής: Στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις συμβάσεων κατασκευής, παραχώρησης και εκμετάλλευσης λιμένων αναψυχής που έχουν καταρτισθεί από νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις έρχονται οι δήμοι στην χωρική περιφέρεια των οποίων λειτουργούν οι οικείες εγκαταστάσεις.» Από τα παραπάνω γίνεται φανερό πως με στενή παρακολούθηση των θεμάτων, τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία και ενεργό παρουσία στα κέντρα λήψης των αποφάσεων μπορούμε να κερδίζουμε σημαντικές αποφάσεις για την παραπέρα υποστήριξη και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Απολλωνίων
Την Κυριακή 23/5 με πρωτοβουλία του βουλευτή πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική, στο Δημαρχείο, ευρεία σύσκεψη για την εξέταση θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων. Τα θέματα που απασχόλησαν την σύσκεψη ήταν:
α) Η ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων «Τουριστικό Αγκυροβόλιο Βασιλικής» και «Δρόμος Μαραντοχώρι – Αμμούσω – Αγιοφύλι – παράκαμψη Βασιλικής» και
β) Η καλύτερη αστυνόμευση ενόψει και της θερινής περιόδου τόσο από την Αστυνομία όσο και από το Λιμεναρχείο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διευκρινίστηκαν οι εκκρεμότητες και οι ελλείψεις για τις εντάξεις των έργων και τα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία του Λιμανιού και του κεντρικού δρόμου της αγοράς. Ανελήφθησαν συγκεκριμένες υποχρεώσεις τόσο από τον βουλευτή όσο και από τον Δήμο και συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η σύσκεψη σε 15 μέρες για να εκτιμηθεί η πορεία επίλυσης των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Από το Γραφείο Τύπου