Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κάλεσμα σε συγκέντρωση από το εργατικό κέντρο

Κάλεσμα σε συγκέντρωση από το εργατικό κέντρο

0
ergatis

ergatis

Ανακοίνωση από το εργατικό κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
6μμ στα ΔΙΟΔΙΑ του ΑΚΤΙΟΥ
Συμπαραστεκόμαστε στους απλήρωτους εργάτες και τους απολυμένους συνδικαλιστές
των εργοταξίων της ΑΕΓΕΚ & ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε.
του νέου «εθνικού» μας εργολάβου Ι. ΜΑΡΟΥΛΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι

Στον οδικό άξονα Αμβρακία-Άκτιο, (έργο χρηματοδοτούμενο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ) στις δύο εργολαβίες των ανωτέρω εταιρειών, δουλεύουν σε συνθήκες απάνθρωπες και εξοντωτικές. Δεν είναι τυχαίο που πριν ένα χρόνο είχαμε θανατηφόρο ατύχημα στις 6 μμ όταν η δουλειά ξεκινάει στις 7 πμ. Παράνομη δουλειά τα Σαββατοκύριακα, «μαύρη» εργασία πέραν του 9ωρου και οι 200 περίπου εργαζόμενοι είναι συνεχώς απλήρωτοι για πέντε έως και επτά μήνες.

Με την παρέμβαση των Εργατικών Κέντρων Αγρινίου και Λευκάδας-Βόνιτσας οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και στην συγκρότηση Σωματείου. Η εργοδοσία προχώρησε σε απολύσεις των συνδικαλιστών. Έγιναν καταγγελίες στο ΙΚΑ και στην Επιθεώρηση Εργασίας Αγρινίου, κατατέθηκαν ερωτήσεις στην Βουλή από τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη.

Το Υπουργείο, με βάση δικό του Νόμο, όφειλε να παρακρατήσει τα δεδουλευμένα από τις πληρωμές του έργου και με βάση την εργατική Νομοθεσία να επαναπροσληφθούν οι παράνομα και εκδικητικά απολυμένοι εργαζόμενοι.

Μέχρι σήμερα και οι τρείς τελευταίες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-πρώτη ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-δεύτερη ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ), εμπαίζουν τους εργαζόμενους, κάνουν πλάτες στον μεγαλοεργολάβο ο οποίος πληρώνεται κανονικά από το κράτος.

Δεν τους καίγεται καρφί για τους απλήρωτους εργάτες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, που παρ’ ότι δουλεύουν σκληρά δεν μπορούν να αγοράσουν ψωμί για τα παιδιά τους, τα σταματούν από τις σπουδές τους, τους κυνηγούν οι τράπεζες.

Όταν πρόκειται να βγάλουν δίκαιες απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, το κάνουν σε λίγες ώρες, ούτε καν σε εικοσιτετράωρα. Όταν πρόκειται για παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις συνδικαλιστών από τον Ι. ΜΑΡΟΥΛΗ τότε η διαδικασία μπορεί και να κρατήσει χρόνια. Οι εργαζόμενοι μπορεί και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα.

Αυτή είναι η ταξική πολιτική τους, απαξιώνει την εργατική δύναμη, σαρώνει τα εργασιακά δικαιώματα, για να πληρώσει η εργατική τάξη την καπιταλιστική κρίση, να βγει από την κρίση αλώβητο το μεγάλο κεφάλαιο, οι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στην κινητοποίηση συμπαράστασης στα διόδια του ΑΚΤΙΟΥ.

Προηγούμενο άρθροΤο Hangover, τα ποτά και τα ξενύχτια
Επόμενο άρθροΣυλλυπητήρια για τον πρόωρα χαμένο διασώστη του ΕΚΑΒ Λευκάδας