Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Σπύρου Ασδραχά

Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Σπύρου Ασδραχά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, με την αναγγελία του θανάτου του συμπατριώτη μας Σπύρου Ασδραχά, ιστορικού και συγγραφέα, συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση σήμερα 12  Δεκεμβρίου 2017 και ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Ο Σπύρος Ασδραχάς με το πλούσιο θεωρητικό του έργο σημάδεψε τη μεταπολιτευτική ιστοριογραφία. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστημονική σκέψη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας αποφασίζει:

-Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντα επιφανούς συμπατριώτη μας, Σπύρου Ασδραχά, του ιστορικού και επιστήμονα που τίμησε τη Λευκάδα και τη χώρα μας με το σύνολο του έργου του.

-Να παραστεί στην πολιτική κηδεία του, αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή.

-Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Η ΕΛΜΕ Λευκάδας εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του έγκριτου ιστορικού και διανοουμένου Σπύρου Ασδραχά, ο οποίος συνδέεται με ακατάλυτους δεσμούς με τον τόπο μας. Ο επιφανής επιστήμονας Σπύρος Ασδραχάς προήγαγε την ιστορική επιστήμη, φωτίζοντας τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και της Λευκάδας. Το έργο του ανοίγει δρόμους για να οδηγηθεί ο λαός στην αυτογνωσία και να κατανοήσει τη θέση του στο σύγχρονο κόσμο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Το Δ.Σ ΕΛΜΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Εκφράζουμε  την βαθειά θλίψη μας για την απώλεια  του Σπύρου Ασδραχά.

Ο Σπύρος Ασδραχάς, ήταν ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς ερευνητές του τόπου μας. Η προσφορά του στην επιστήμη και στην κοινωνία , οι παρεμβάσεις του στο δημόσιο λόγο αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη για την κοινωνία και τη χώρα.

 Θερμά  συλλυπητήρια  στην οικογένεια  του.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ


2Ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
« Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»

Ψήφισμα για τον Ιστορικό Σπύρο Ι. Ασδραχά.

Την Τετάρτη 13/12/2017 με την υπ’αρίθμ’ 26 πράξη του, ο Σύλλογος καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Λευκάδας «Άγγελος Σικελιανός» στο άγγελμα του θανάτου του Λευκαδίτη δασκάλου, επιστήμονα και μεγάλου Ιστορικού Σπύρου Ι. Ασδραχά συνεδρίασε και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο θάνατος του Σπύρου Ι. Ασδραχά είναι μεγάλη απώλεια για την επιστημονική κοινότητα, τη Λευκάδα και την Έλλαδα.

Ο Σύλλογος διδασκόντων 2ου ΓΕΛ


Η απώλεια του Σπύρου Ασδραχά αφήνει ανεξίτηλο ιστορικό στίγμα στην κοινωνική ζωή και την επιστήμη.

Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας , εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σπύρου Ασδραχά και στους οικείους του.


ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

«ΟΡΦΕΥΣ 1937»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου , εκφράζει τα ολόθερμα του συλλυπητήρια, στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντα επιφανούς συμπατριώτη μας , ιστορικού , επιστήμονα και φίλου του Ορφέα Σπύρου Ασδραχά

Με τιμή
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Γ. Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ


Ανακοίνωση για το θάνατο του Σπύρου Ασδραχά

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας εκφράζει στους οικείους τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του επιφανούς συμπολίτη μας Σπύρου Ασδραχά, σημαντικού ιστορικού και μεγάλου διανοητή και αποφασίζει να παρευρεθεί στην ταφή του.

Ο εκλιπών, υποστηρικτής της Βιβλιοθήκης μας,  αξιοποίησε το υλικό της στις μελέτες του και την τίμησε παρουσιάζοντας την έκδοση της Βιβλιοθήκης «Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας» του Ν. Βαγενά, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών το 2001.

Εκ μέρους και του Δ.Σ.

Η Προϊσταμένη
Μαρία Ρούσσου