Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση της ΝΕ Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφ/κές εκλογές

Ανακοίνωση της ΝΕ Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφ/κές εκλογές

0

https://www.mylefkada.gr/2012/April/syriza-ekm.jpg

Στις περιφερειακές εκλογές στα Ιόνια Νησιά δεν στέλνουμε απλώς ένα μήνυμα. Ανατρέπουμε και προχωράμε!

«Στις περιφερειακές εκλογές στα Ιόνια Νησιά δεν στέλνουμε απλώς ένα μήνυμα. Ανατρέπουμε και προχωράμε!»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας απευθύνεται στους πολίτες των νησιών της Περιφερειακής μας Ενότητας και τους καλεί σε συμπόρευση στη μάχη των περιφερειακών εκλογών για την ανατροπή και στα Ιόνια Νησιά.

Αυτές οι εκλογές είναι κορυφαία πολιτική μάχη και εντάσσονται στον κεντρικό πολιτικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ: ανατροπή μνημονιακής πολιτικής και κυβέρνησης, υλοποίηση ενός σχεδίου κοινωνικής – παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας από μία κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Σ’ αυτή τη διαδικασία, θέλουμε η Αυτοδιοίκηση να είναι πυλώνας αντίστασης και αλληλεγγύης, κοινωνικής ανασυγκρότησης, δημοκρατίας, υπεράσπισης της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Η νίκη της ΑΝεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών για τα Ιόνια Νησιά (ΑΝ.Α.Σ.Α) με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, θα είναι η αρχή του αγώνα για την επιβίωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την ανατροπή της σημερινής βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής.

Προχωρούμε με την «ΑΝ.Α.Σ.Α» για ΝΙΚΗ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Συγκροτούμε ψηφοδέλτια με αντιμνημονιακά, ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, έχοντας ως αιχμή την ανατροπή των μνημονίων και του «Καλλικράτη». Το πρόγραμμά μας είναι ο άξονας για πλατειά εκλογική συνεργασία, που όμως δεν αφορά φθαρμένα κόμματα, αναξιόπιστα πρόσωπα, μνημονιακές αντιλήψεις και πολιτικές.
Δεν επιδιώκουμε τον εξωραϊσμό και την διαχείριση αλλά την ανατροπή των συσχετισμών στις τοπικές κοινωνίες και την αλλαγή του αυτοδιοικητικού χάρτη.

Συμπολίτισσες / Συμπολίτες του Καλάμου, του Καστού, του Μεγανησιού, της Λευκάδας.

Σ’ αυτές τις εκλογές όσοι αντιστεκόμαστε στο μονόδρομο της καταστροφής, πρέπει να νικήσουμε, ανατρέποντας συσχετισμούς, παραγοντισμούς, υπόγειες διαδρομές, προγνωστικά και σενάρια υποδούλωσης. Είναι αναγκαίο να διαμορφώσουμε ένα μεγάλο κίνημα δημοκρατίας και αντίστασης, που θα σαρώσει το παλιό και σάπιο δικομματικό σύστημα. Μια συνάντηση ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, φόβητρο στους στυλοβάτες του νεοφιλελεύθερου οδοστρωτήρα. Μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία στην οποία δεν αθροίζονται δυνάμεις αλλά πολλαπλασιάζονται. Που στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στα συμφέροντα των λίγων θα αντιτάξει μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία. Αυτή που υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά.

Δίνουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια, αριστερή ανιδιοτέλεια, μυαλό και καρδιά, καλώντας σας ως πολίτες αυτού του τόπου, να συνταχθείτε στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στα Ιόνια Νησιά. Για να υπάρξει μια άλλη πορεία της Περιφέρειας όπου η συνοχή και η ανάπτυξή της δεν θα απειλείται από τα μνημόνια, την αδιαφορία της κυβέρνησης και την ανικανότητα της περιφερειακής αρχής. Μια πορεία στον αντίποδα των πολιτικών που εξαθλιώνουν την κοινωνία. Μια πορεία που θα την κάνει σύμμαχο του πολίτη, αρωγό στις ανάγκες του και συμπαραστάτη στους κοινωνικούς αγώνες. Για να ΑΝΑΣΑνουν τα Νησιά μας! Γι’ αυτό στις περιφερειακές εκλογές στα Ιόνια Νησιά δεν στέλνουμε απλώς ένα μήνυμα. Ανατρέπουμε και προχωράμε!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτή επιστολή του Γιώργου Λογοθέτη προς την Αντιδήμαρχο κ. Σκιαδά
Επόμενο άρθροΗ Αμμόγλωσσα,1965