Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δήλωση Ξ. Βεργίνη για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονιων Νήσων

Δήλωση Ξ. Βεργίνη για την κατάργηση του ΤΕΙ Ιονιων Νήσων

2
verginis-tei

verginis-tei

Τι συμβαίνει μέχρι σήμερα; Κανείς δεν ήξερε ή σιωπούσαν;

Απ΄ ότι διαβάζω στο διαδίκτυο, διότι ακόμα δεν άκουσα τον Υπουργό στις τελικές του προτάσεις, πράγματι το Υπουργείο Παιδείας προβληματίζεται για έναν νέο χάρτη Παιδείας. Οι προβλέψεις είναι να συγχωνευτούν Πανεπιστημιακές Σχολές σε ευρύτερα σχήματα με εξαίρεση τα ιστορικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πολυτεχνείο. Μεγαλύτερες όμως αλλαγές συμβαίνουν για τα ΤΕΙ. Οι αλλαγές στα ΤΕΙ μπορεί ορισμένες από αυτές και να φαίνονται και να είναι χρήσιμες διασφαλίζοντας ενότητα Παιδείας.

Όμως είναι και πολύ πρόωρο μέχρι βαθμό απαράδεκτο να καταργείται το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τμήματα σύγχρονης κατεύθυνσης και από πλευράς επιστήμης και από πλευράς επιστημόνων και τεχνικών που ζητά η αγορά. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα 2 τμήματα των ΤΕΙ Λευκάδας. Και προσέλευση υπάρχει και οι απόφοιτοι μπορούν να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Λυπάμαι πραγματικά γιατί αβασάνιστα προτείνεται η κατάργηση τους και λυπάμαι γιατί παράγοντες υπεύθυνοι του Νομού αλλά και της Ευρύτερης Περιφέρειας δεν έδειξαν μέχρι τώρα και δεν δείχνουν ευαισθησία και δυναμική παρέμβαση στα τεκταινόμενα.

Τι συμβαίνει μέχρι σήμερα; Κανείς δεν ήξερε ή σιωπούσαν; Βέβαια δεν έχουμε και βουλευτή!

Δώσαμε μάχη για την ίδρυση των 2 τμημάτων και θα δώσουμε την μάχη ξανά στις 45 μέρες διαβούλευσης. Η Λευκάδα και χρειάζεται αλλά και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές λειτουργίας ενός ΤΕΙ όπως αυτό που σήμερα λειτουργεί. Προσωπικά θα δώσω ξανά την μάχη μου!

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΟ Βουλευτής Λευκάδας σχετικά με την κατάργηση του ΤΕΙ
Επόμενο άρθροΔήλωση Θοδωρή Σολδάτου