Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετέχει , ως εταίρος, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την...

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συμμετέχει , ως εταίρος, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κατάρτιση νέων επιχειρηματιών στην κατασκευή χειροτεχνημάτων

0

Το Επιμελητήριο Λευκάδας συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας, συνεχίζει να αξιοποιεί τις δυνατότητες που δίνουν τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιουνίου στην Ιταλία, η επίσημη συνάντηση για την έναρξη του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας στο οποίο συμμετέχει, ως εταίρος, και το Επιμελητήριο Λευκάδας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το INTERREG VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 «Αξονας 1- Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα»  και έχει ως στόχο την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος στους νέους για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων στον τομέα της χειροτεχνίας και ειδικότερα στους τομείς της κεραμικής , του ψηφιδωτού και του υφαντού.

Μέσα από το πρόγραμμα γίνεται κατάρτιση νέων επιχειρηματιών σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης της τεχνολογίας στον τομέα κατασκευής χειροτεχνημάτων, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο τον συνδυασμό παραδοσιακών τεχνών του παρελθόντος με σύγχρονα καινοτομικά εργαλεία.

Τελικός στόχος είναι η δημιουργία εργαλείων και μέσων για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων και την κεφαλαιοποίηση των περιφερειακών πολιτικών στον τομέα της χειροτεχνίας και της δημιουργικής βιομηχανίας.

Το πρόγραμμα INTERREG VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 123.176.896 ευρώ είναι ένα διμερές πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 85% και από τα δύο κράτη μέλη με 15% μέσω εθνικής συγχρηματοδότησης.

Προηγούμενο άρθροΧρονική παράταση προθεσμιών για το Κτηματολόγιο στη Λευκάδα ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας
Επόμενο άρθροΘερινά Τμήματα Αντισφαίρισης (ΤΕΝΙΣ) για ενήλικες και παιδιά από την ΔΕΠΟΚΑΛ