Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Απάντηση Ξενοφώντα Βεργίνη στον Λευτέρη Αραβανή

Απάντηση Ξενοφώντα Βεργίνη στον Λευτέρη Αραβανή

3
aravanis-verginis

aravanis-verginis

Απάντηση του κ. Βεργίνη στον Αντιδήμαρχο κ. Λευτέρη Αραβανή.

Ξενοφών Βεργίνης 20 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Λευκάδος κ. Λευτέρη Αραβανή!

Στις 28 Σεπτέμβρη η έγκριτη εφημερίδα τα «ΝΕΑ της ΛΕΥΚΑΔΑΣ» (φύλλο 1202) δημοσίευσε άρθρο μου με τίτλο: «Η Δημοτική Εξουσία και το Δάνειο». Χθες (17 Οκτωβρίου) διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο Λευκάδος απάντηση από τον κ. Λευτέρη Αραβανή Αντιδήμαρχο Οικονομικών! Δεν ήξερα (εσείς το ξέρατε;) ότι ο Δήμος Λευκάδος διαθέτει και Αντιδήμαρχο Οικονομικών; Τώρα κατάλαβα γιατί τα οικονομικά του Δήμου πάνε τόσο καλά και οι Δημότες ευημερούν!

Ο κ. Αντιδήμαρχος οικονομικών με τα σχόλιά του όχι μόνο δεν απαντά σε συγκεκριμένα ερωτήματα αλλά «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε». Για τη «ταμπακιέρα» τίποτε! Κατά τα’ άλλα ξεδιπλώνεται σε υβριστή, ενώ αφήνει σαφώς αμφιβολίες κατά πόσον κατανόησε το περιεχόμενο του άρθρου μου! Γιατί πως αλλιώς εξηγείται όταν γράφει πως εγώ δεν κατάλαβα ότι «το δάνειο πάει για εξόφληση χρεών και όχι για νέα έργα»! Μα αυτό το αναφέρω πεντακάθαρα. Δεν κατάλαβε ο άνθρωπος ότι εγώ αναφερόμουν στη Διοίκηση και διαχείριση του Δήμου και τις συνέπειες από το Δάνειο. Και μάλιστα χωρίς προσωπικές αιχμές και μπουρμπουλήθρες!

Ο κ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτω και να πάρει θέση αναλίσκεται αναξιοπρεπώς σε φλυαρίες, ειρωνείες και αθλιότητες (φτηνό χιούμορ) που αποκαλύπτουν έλλειμμα ήθους και παιδείας! Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά!
Σ’ ό,τι αφορά τα έργα τα δικά μου και τα δικά σου κ. Αντιδήμαρχε Οικονομικών μη φοβάσθε! Οι Λευκαδίτες και επισκέπτες της Λευκάδος τα ξέρουν καλά! Στα δικά μου έργα σκοντάφτεις κάθε μέρα κύριε Αντιδήμαρχε Οικονομικών και είναι δημοσιευμένα με όλες τις λεπτομέρειες σε τεύχος απολογισμού του έργου μου των 3 ½ χρόνων ως βουλευτής. Είναι απόλυτα τεκμηριωμένο και ουδέποτε αμφισβητήθηκε.

Το δικό σας στ’ αλήθεια ποιο είναι; Οι Λευκαδίτες το ξέρουν: είναι 9 εκατομμύρια € περίπου, χρέος στη Νομαρχία και 8 εκατομ. € χρέη μέχρι τώρα στη Δημαρχία! Και αν δεν αντιδρούσαμε η αντιπολίτευση σύσσωμη, θα είχατε πουλήσει το μισό Δήμο στην ΕΥΔΑΠ!

Ας μη κατηγορείτε, λοιπόν, τη προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου Λευκάδος, ως δική μου παράταξη. Δική μου παράταξη ήταν και Διοίκηση του Δήμου Ελλομένου. Γιατί δεν την αναφέρεις. Φοβάσαι τον σημερινό Αντιπεριφερειάρχη που σας φιλοξενεί; Η δική σας παράταξη στους προηγούμενους Δήμους δεν άφησαν χρέη; Πότε, τέλος πάντων, θ’ αφήσετε αυτή τη καραμέλα! Και ένα ερώτημα. Η δική μου παράταξη είναι γνωστή. Η δική σας, αλήθεια, ποια είναι; Η άκρα αριστερά; Η μεσαία αριστερά; Ο υπαρκτός σοσιαλισμός ή κάποια νεωτερίζουσα;

Κύριε Αντιδήμαρχε Οικονομικών του Δήμου Λευκάδας αφήστε τις προσωπικές αναφορές, τις εξυπνάδες και τα χιουμοριστικά σας και ασχοληθείτε σοβαρά (με βάση και τις οικονομικές σας γνώσεις) με τα προβλήματα του Δήμου και των Δημοτών που αντί να τα περιορίζετε, τα πολλαπλασιάζετε!

Υ.Γ. Σας συνιστώ δε να μην αναφέρεστε στο χρέος της Νομαρχίας και ειδικότερα για το Διοικητήριο. Το θέμα είναι ανοιχτό και κάποια στιγμή θα το βρείτε μπροστά σας απολογούμενοι! Χτίσατε σε ξένο οικόπεδο. Χρεώσατε τη Νομαρχία (σήμερα Περιφέρεια)! Χρεώσατε το προϋπολογισμό του Δήμου με αντίστοιχο ετήσιο ποσό που δεν πληρώνεται, γιατί φιλοξενείσθε. Κι όμως, επικαλείσθε (με έπαρση!) ότι με τα χρήματα που γλιτώνετε από το ενοίκιο θα πληρώνετε το νέο δάνειο! Πόσο ωραία τα λέτε! Ο νοικοκύρης συμφωνεί;;

Προηγούμενο άρθροΗ ελπίδα και η ολοκλήρωση
Επόμενο άρθροΑ.Σ. Νίκη Λευκάδας – Γ.Σ. Αμαρουσίου