Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας στα πλαίσια της στρατηγικής εξωστρέφειας

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας στα πλαίσια της στρατηγικής εξωστρέφειας

0

Στην φετινή διοργάνωση της «KAVALAEXPO 2019»,  παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης, στις 28- 29 Σεπτεμβρίου.

Στα πλαίσια της στρατηγικής εξωστρέφειας,  ο Ελληνικός Οργανισμός Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Ε.Ο.Α.Ε.Ν., σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας και τον Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.ΠΕ) από την Ελλάδα, τo Επιμελητήριο του Μπουργκάς από την Βουλγαρία, την Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων  της Σερβίας, το Επιμελητήριο του  Λεσκονα  από την  Σερβία, το Επιμελητήριο της Βορείου Οσσετίας Αλανίας (Οσσετια)από την Ρωσία, το Γκρουπ ATIK και τα Επιμελητήρια  Iσπάρτα και  Ντουζσε από την Τουρκίας, υπόγραψαν  σύμφωνο συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη των επαφών μεταξύ των θεσμικών οργάνων φορέων, και επιχειρήσεων  με στόχο  στην ανάπτυξη των εμπορικών, οικονομικών  και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος- Βουλγαρίας- Σερβίας -Τουρκίας και Ρωσίας -Βορείου Οσσετίας Αλανίας.

E.

Αντίστοιχο συμφωνητικό επεγράφη μεταξύ των παραπάνω ελληνικών φορέων με το  Επιμελητήριο του Μπουργκάς.

Τα μέρη θα ενεργούν ως υποστηρικτές για την ανάπτυξη εμπορικών και οικονομικών δραστηριοτήτων μεταξύ των χωρών, θα διατηρούν συνεχείς και στενές επαφές, θα παρέχουν αμοιβαία πληροφορίες σχετικά με το εμπόριο και τις οικονομικές συνεργασίες, και θα  παρουσιάζουν αμοιβαία ευκαιρίες συνεργασίας για τις επενδύσεις.

Εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2017 οι συνεργασίες αυτές δημιουργούν και μόνιμες δομές στις περιοχές τόσο στα διασυνοριακά διακρατικά αλλά και διεθνικά προγράμματα.

Ο  Ε.Ο.Α.Ε.Ν.  θα συμμετέχει και στην φάση της κατάρτισης των προγραμμάτων.

Προηγούμενο άρθροΑύριο Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του Ζώη Σταματέλου
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα για θέματα του Νομού