Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για τα πανεπιστημιακά τμήματα στη Λευκάδα

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για τα πανεπιστημιακά τμήματα στη Λευκάδα

0
syriza logo copy

syriza logo copy

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Αναβαθμισμένη, εντός του Πανεπιστημιακού χάρτη  της χώρας, η Λευκάδα όπως είχε ανακοινωθεί  και στα πλαίσια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνέδριου των Ιονίων Νήσων.

Το Αναπτυξιακό Συνέδριο ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από τη  συμμετοχή του κόσμου και των φορέων του, τις ανησυχίες, τις ανάγκες αλλά και τις πραγματικές αναπτυξιακές προοπτικές της περιφέρειας. Έβαλε τέλος, σε παρωχημένες λογικές και πρακτικές του παρελθόντος όταν η ανάπτυξη ήταν υπόθεση κομματικών ισορροπιών και διαπλεκόμενων συμφερόντων. Παράλληλα αποθαρρύνει και τις όποιες προσπάθειες αναβίωσης τους. Όποια μορφή κομματικής διαδικασίας κι αν έχουν, όπως κι αν ονομαστούν, τα αποτελέσματά τους χαρακτηρίζουν την κρίση που περνά η χώρα.  

Με τη  συνένωση των δυνάμεων του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα έχει παρουσία σε όλα τα νησιά του Ιονίου.     

Στη δημιουργία των νέων τμημάτων υπάρχει η λογική της διεπιστημονικότητας, με βασικά κριτήρια να είναι κοντά στις ανάγκες και να συνεργάζονται με τις τοπικές κοινωνίες, να παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξή τους αλλά και της Χώρας, εξασφαλίζοντας έτσι τη βιωσιμότητα  και το υψηλό επίπεδο τους.

Για τη Λευκάδα ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τη  δημιουργία:

Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης, με δυνατότητα για κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου στους τομείς της Παράκτιας Ανάπτυξης & Οικονομίας και Περιφερειακής Διακυβέρνησης & Νησιωτικότητας.  

 Διετών Προγραμμάτων Σπουδών στο πλαίσιο του Ιονίου Πανεπιστημίου, που θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

– ερευνητικού ινστιτούτου “Νίκος Σβορώνος”, στο όνομα του ιστορικού και της βιβλιοθήκης που έχει αφήσει στη Λευκάδα, κάτι που αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά μας.

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας δικαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες  της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λευκαδίτικου Λαού για την ουσιαστική αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λευκάδα.

31/5/2018

Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΕνδιαφέρεσαι να σπουδάσεις στο Δημόσιο ΙΕΚ Λευκάδας;
Επόμενο άρθροΑποφάσεις 15ης Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου