Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την ανακοίνωση Βουλευτή-ΝΔ

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την ανακοίνωση Βουλευτή-ΝΔ

0
syriza logo copy

syriza logo copy

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Ως απαίδευτοι ηθοποιοί σε κακό σενάριο ο τομεάρχης υγείας Ν.Δ. και ο βουλευτής Λευκάδας.

Εφαλτήριο τους η ιδιοτελής, αντικοινωνική, βαθιά ταξική και καθόλου αθώα, πολιτική στρατηγική και τακτική της ΝΔ στο χώρο της υγείας. Κεντρικός στόχος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους να υποσκάπτουν μεθοδικά με σκάνδαλα, μίζες και ύποπτα νομοθετήματα τον κοινωνικό χαρακτήρα της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας.

Ένα είναι σίγουρο. Οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί θα κατηγορηθούν τουλάχιστον για ανικανότητα. Δεν κατάλαβαν αυτό που όλη η Ελλάδα γνώριζε:  

σκάνδαλο  NOVARTIS, μοίραζε τα χρήματα  των ασφαλιστικών ταμείων σε εταιρείες με υπερκοστολόγηση των φαρμάκων. Άλλωστε, εκ των έσω της ΝΔ  προέρχεται η διαπίστωση, «ένα αδίστακτο, κερδο φόρο παιχνίδι ενός ευρύτερου κυκλώματος ανθρώπων με τη φαρμακευτική δαπάνη … με  χρήματα του ΚΕΕΛΠΝΟ» Ν. Μπακογιάννη, 2011.

σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ, διασπάθιζε το δημόσιο χρήμα με ρουσφετολογική λογική προσλήψεων – αργομισθίες και χειραγώγησης εκατοντάδων ΜΜΕ. Αγόραζαν τηλεοπτικό  χρόνο για το κόμμα τους, και για τον εαυτό τους. Ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα του site «Συνείδηση» για το νοσοκομείο Λευκάδας. Χρηματοδοτήθηκε το 2014  με 75000 ευρώ.

-σκάνδαλο, οι 2500 απολύσεις γιατρών.

– σκάνδαλο ή έγκλημα κατά της χώρας, η εξώθηση σε φυγή στο εξωτερικό, επί των ημερών της ΝΔ,  χιλιάδων γιατρών.

-σκάνδαλο, οι προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού με προφανή στόχο μόνο την μίζα.

-σκάνδαλο, η διασπάθιση  χρημάτων από εράνους  σε παράνομες διαφημιστικές καμπάνιες  από εταιρίες συγγενών και ημετέρων.

-σκάνδαλο, όταν πριν από κάθε παρέμβαση ακρωτηριασμού στο δημόσιο σύστημα υγείας, προηγούνταν πάντα μία συντονισμένη επίθεση πολιτικών προσώπων και του μιντιακού κατεστημένου, το οποίο αναδείκνυε τις γνωστές παθογένειες και παρανομίες, που  υπήρχαν για χρόνια και που οι ίδιοι δημιουργούσαν ακριβώς για να είναι η δικαιολογητική βάση.

Προς τι λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα 

Τριτοκοσμικές καταστάσεις θα ζούσαμε στην κυριολεξία  με το καινούργιο Νοσοκομείο, μιας και η πρόσβαση, η σύνδεση με τα δίκτυα, νέος αξονικός τομογράφος, ανανέωση εξοπλισμού τεχνητού νεφρού κ.α. δεν προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση. Γνωστό είναι πλέον ότι από μόνη της, δεν καθιστούσε το νέο Νοσοκομείο λειτουργικό και πλήρες. Πραγματικότητα που δεν καταγράφεται στη σύμβαση. Εύλογα τα  όποια ερωτηματικά.

Δεν καταλαβαίνει ή δεν θέλει να καταλάβει  ο βουλευτής Λευκάδας; Ας ρωτήσει τον υπουργό:

Αν η σύμβαση θα έπρεπε να ήταν πλήρης χωρίς τη σύνδεση με δρόμο και τα δίκτυα;

Αν ήταν αναγκαία η αναβάθμιση του, με νέας γενιάς αξονικό τομογράφο, μιας και θα μεταφέρονταν ο << τριτοκοσμικός>> του παλιού  νοσοκομείου;

Ποια η σχέση του ΚΕΕΛΠΝΟ το 2014 με το site «Συνείδηση». Χρηματοδοτήθηκε για να διαφημίζει ή για να δυσφημεί  με ψέματα τις δομές υγείας και το νοσοκομείο μας, όπως  προκλητικά έκανε στο παρελθόν.

Αφού βέβαια πρώτα μας πει γιατί τότε δεν πήρε θέση για το εν λόγω δημοσίευμα.

Την εποχή που το Σύστημα Υγείας βρίσκονταν στα όρια της κατάρρευσης χωρίς ιατρούς και χρήματα το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ομογάλακτες πολιτικό-ιδεολογικά με αυτούς, επιχειρήσεις. Η δε  κυρία Σαμαρά ιδιοκτήτρια του εν λόγω site, «γνωστή νεοδημοκράτισσα  ήταν και είναι παρά του κ. Δημ. Σταμάτη …» όπως γράφονταν.

Δυσαρέστησε όμως το βουλευτή Λευκάδας, που εμφανώς αμήχανος προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, προς τέρψη του φίλου του, που με την καταστροφική πολιτική που εφάρμοσε σαν υπουργός, είχε σαν αποτέλεσμα στο νοσοκομείο Λευκάδας, να υπηρετούν το 2015 μόνο 19 γιατροί, η παθολογική κλινική κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι άλλες κλινικές στο όριο και του τομεάρχη υγείας της ΝΔ που για το σκάνδαλο NOVARTIS «δεν έχει υποπέσει αυτά τα χρόνια στην αντίληψη μου τίποτε τέτοιο».

Όψιμο το ενδιαφέρον, απύθμενο το θράσος, κλασσικοί υποκριτές.

Ο διπλασιασμός του ιατρικού προσωπικού, σε απόλυτους αριθμούς από το 2015 ο τερματισμός της σύμβασης των εργολάβων και η επαναπρόσληψη του προσωπικού με καλύτερες συνθήκες δουλειάς και μεγαλύτερους μισθούς βελτίωσε τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο Λαό της Λευκάδας.

Πέρασε δύσκολα το νοσοκομείο Λευκάδας αλλά δεν κατέρρευσε. Μέρα με τη μέρα αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες του.

Η Δημόσια Δωρεάν Υγεία είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Η πλήρης και αποτελεσματική παροχή υγείας στα Δημόσια νοσοκομεία απαλλαγμένη από σκάνδαλα, πολιτικούς  -ιατρικούς «επισκέπτες» είναι απαίτηση της κοινωνίας. ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ.

2 – 3 – 2018

Ν .Ε . ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή νερού σήμερα στην πόλη της Λευκάδας
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση περί μετακινήσεων μηρυκαστικών (βοοειδή – αιγοπρόβατα)