Αρχική Ειδήσεις Αντ. Δουβίτσας: Ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζει τον Δήμο στην προσπάθεια του να...

Αντ. Δουβίτσας: Ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζει τον Δήμο στην προσπάθεια του να μπει τάξη στο νησί

0
https://www.mylefkada.gr/2011/August/antonis_douvitsas.jpg

https://www.mylefkada.gr/2011/August/antonis_douvitsas.jpg

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας Αντώνης Δουβίτσας μίλησε στον Prisma 95,1, λέγοντας ότι αν υπάρχει ένας κοινός σκοπός τότε όσοι έχουν θέσεις ευθύνης θα πρέπει να συνεργαστούν για το κοινό καλό, ειδάλλως δεν υπάρχει λόγος να τις καταλαμβάνουν.

«Τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει να βάλουμε στην άκρη τις προσωπικές μας αντιπαραθέσεις και να δούμε πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα τα οποία και συζητάμε για πάνω από είκοσι χρόνια και δεν γίνεται τίποτε.»

Όσον αφορά το θέμα του παραεμπορίου, ανέφερε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα με τις οικονομικές συνέπειες να υπολογίζονται στα 18 δις ετησίως με την απώλεια του φπα σε 3,4 δις.
Όπως ανέφερε ο κύριος Δουβίτσας κάθε χρόνο ανακοινώνεται και ένα νέο οπλοστάσιο για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, το θέμα ωστόσο πρέπει να το δούμε τοπικά με τους φορείς να πρέπει να το αντιμετωπίσουν συλλογικά.

Ο τρόπος μπορεί να βρεθεί αν θέλουμε να κάνουμε κάτι ανέφερε, φέρνοντας για παράδειγμα το 2011 όπου συλλογικά είχαν αντιμετωπίσει το θέμα και το είχαν περιορίσει σημαντικά.
Όσον αφορά την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου προς το Επιμελητήριο Λευκάδας στο οποίο έκανε κριτική για την πρόσκληση της τελευταίας στιγμής στην συνάντηση για την αντιμετώπιση του, ο κ. Δουβίτσας είπε ότι δεν μιλάμε απλά για ένα e-mail που εστάλη προσωπικά στον Αντώνη Δουβίτσα, αλλά θεσμικά στην ιδιότητα του Προέδρου του Εμπορικού συλλόγου.

«Ο κύριος Σκιαδαρέσης είχε κανονίσει συνάντηση για τις 23 Μαρτίου και την ίδια μέρα το πρωί έστειλε πρόσκληση να παραβρεθούν οι φορείς θεωρώντας την παρουσία τους απαραίτητη. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με μια προηγούμενη συνάντηση για τα σκουπίδια, που ενώ είχε κανονιστεί συλλογικά, κανείς δεν κάλεσε τον Εμπορικό σύλλογο, οπότε το ΔΣ αποφάσισε να στείλει την επιστολή.»
Τα προβλήματα είναι κοινά και οι δυο φορείς πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της αγοράς, διαφορετικά δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, είπε με τον ίδιο να δηλώνει ανοικτός σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λευκάδας.

Όσον αφορά την Δημοτική Αρχή και την συνεργασία τους είπε ότι είναι καλή, με τον Εμπορικό Σύλλογο να συμφωνεί στο να μπει τάξη, καθώς όλα ήταν ανεξέλεγκτα στο παρελθόν αναρωτώμενος ποιον ενοχλεί η τάξη, ενώ ανέφερε ότι ενώ θα μπορούσε να ζητηθεί η γνωμοδότηση του Εμπορικού συλλόγου, αυτό δεν συνέβη, ωστόσο πρόκειται για ένα θέμα που αφορά τον Δήμο.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Ακολουθία του Νυμφίου στην Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου στο λιβάδι Καρυάς
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Λευκάδας καλείται να πληρώσει 448.000 ευρώ για αποζημιώσεις δικαστικών αποφάσεων