Αρχική Top Stories Αντιπαράθεση Θανάση Περδικάρη-Ζωής Σκιαδά για τον έλεγχο των παιδικών χαρών

Αντιπαράθεση Θανάση Περδικάρη-Ζωής Σκιαδά για τον έλεγχο των παιδικών χαρών

0

Με αφορμή το πρόσφατο δελτίο τύπου για τις παιδικές χαρές που εξέδωσε η δημοτική αρχή, η δημοτική σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Ζωή Σκιαδά ζήτησε όπως είπε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Όσον αφορά τα όργανα της παιδικής χαράς δίπλα στην Μαργαρίτα, ανέφερε  ότι έχουν αλλαχθεί το 2012-2013 και ήταν όργανα με πιστοποίηση ΕΛΟΤ.

Επίσης είπε δεν είναι αλήθεια αυτό που γράφει το δελτίο τύπου, ότι μέχρι το 2014 δεν είχε γίνει καμία καταγραφή των παιδικών χαρών, λέγοντας ότι αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι υπηρεσίες του δήμου, καθώς η Άννα Κότσιφα και Μαρία Μελά, πήγαιναν κάθε χρόνο στις παιδικές χαρές, όπως τις εννοούσαν τότε- και είχαν αποκατασταθεί όλες εκεί που υπήρχε επικινδυνότητα.

Η κυρία Σκιαδά είπε ότι πολλές παιδικές χαρές ήξεραν από την αρχή ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν σύγχρονες, καθώς και τα τετραγωνικά ήταν λίγα, καθώς υπήρχαν και χωριά που δεν είχε προταθεί ποτέ χώρος για παιδική χαρά, φέρνοντας παράδειγμα το κοινοτικό συμβούλιο της Νικιάνας, το οποίο ποτέ δεν υπέδειξε και όταν αυτό συνέβαινε δεν πληρούσε τις προδιαγραφές.

Μέχρι το 2014 και σε μια θητεία διάρκειας τρεισήμισι χρόνων κατάφεραν να κάνουν την δημοτική αρχή Λάκη Σάντα, με πιστοποιημένα όργανα κατά ΕΛΟΤ.

Το να μηδενίζουμε και να λέμε ότι δεν έγινε τίποτα από τους προηγούμενους και να θεωρούμε ότι λέγοντας αυτό «εξιλεωνόμαστε» δεν είναι σωστό καθώς κάθε δημοτική αρχή πρέπει να βάζει ένα λιθαράκι σε ότι έκανε η προηγούμενη θα είναι καλό για τον τόπο μας.

Η κυρία Σκιαδά εξήγησε  ότι έγιναν αλλαγές και σε παιδικές χαρές που δεν έπρεπε να λειτουργούν, κάτω από την πίεση των κατοίκων, όπως στην παιδική χαρά των Εργατικών Κατοικιών, που είναι επικίνδυνη, ωστόσο ο κόσμος δυσανασχέτησε.

Η ίδια είπε ότι η παράταξη της συμφωνεί με τους όρους ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία τους, με την δημοτική αρχή να πρέπει να λύσει το πρόβλημα, λέγοντας ότι ο Σπύρος Λάζαρης έχει μια μελέτη για την παιδική χαρά της παραλίας, δεν ξέρει σε ποιο σημείο έχει φτάσει εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να προχωρήσει και με λίγα χρήματα να φτιαχτεί.

Στην τοποθέτηση του ο Θανάσης Περδικάρης ανέφερε ότι για να λειτουργήσει μια παιδική χαρά θέλει πιστοποίηση η οποία έρχεται μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία και πλαίσιο.

Ο ίδιος είπε  ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε υποχρέωση να ελέγξει τις παιδικές χαρές από το 2009 με την κυρία Σκιαδά να λέει ότι δεν είχαν τέτοια υποχρέωση, ενώ ο κύριος Περδικάρης είπε ότι το δελτίο τύπου δεν βγήκε για να βγουν οι ευθύνες από πάνω τους, ούτε να κατηγορηθεί η προηγούμενη δημοτική αρχή λέγοντας ότι βγήκε μια ΚΥΑ το 2009, που έδινε προθεσμία μέχρι 30-06-2014 να πιστοποιηθούν και να ελεγχθούν οι παιδικές χαρές και δεν έγινε τίποτα.

Επίσης είπε ότι ο ίδιος όταν ανέλαβε δεν βρήκε καμία λίστα με παιδικές χαρές που να είναι επίσημα καταγεγραμμένες.

Η κυρία Σκιαδά επέμεινε ότι η εγκύκλιος ήρθε το 2014, με τον κύριο Περδικάρη να δηλώνει ότι η επιτροπή ελέγχου παιδικών χαρών δεν είχε συνέλθει ποτέ, με την κυρία Σκιαδά να επιμένει ότι η εγκύκλιος ισχύει από το 2014.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση και ο Δήμαρχος Λευκάδας.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν διανομή φρούτων και οπωροκηπευτικών στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες της ΠΙΝ
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της λαογραφικής έκθεσης του Απόλλωνα Καρυάς