Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Απάντηση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας στον Βουλευτή για την ΠΝΠ

Απάντηση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας στον Βουλευτή για την ΠΝΠ

0
pasok

pasok

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Γνωρίζουν καλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι καμία σχέση δεν έχει η Π.Ν.Π. με την επωφελή χρήση και τοποθέτηση των διαθεσίμων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Πανεπιστημίων, των φορέων των ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ποινικοποίησαν το PSI και τώρα ψάχνουν έναν όμορφο επικοινωνιακό τρόπο να μας πείσουν ότι χρησιμοποιούν τα χρήματα με έξυπνο τρόπο.

Μα όταν έγινε το PSI υπήρχε ο συμψηφισμός μεταξύ κράτους και ταμείων. Πήρε το κράτος τα χρήματα αλλά χρηματοδοτεί κάθε χρόνο τα Ταμεία και θα εξακολουθήσει να τα χρηματοδοτεί στο διηνεκές. Τώρα τα Ταμεία πληρώνουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τους μισθούς. Γιατί υπάρχει αδυναμία καταβολής των μισθών, εσωτερική παύση πληρωμών. Το ομολόγησε ο ίδιος ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός.

Γνωρίζουν καλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι αυτή η Π.Ν.Π. που περιβλήθηκε με το κύρος νόμου πήγε για κύρωση στη Βουλή για να εξαλειφθούν οι διαχειριστικές ευθύνες των διοικούντων στα Νομικά Πρόσωπα και συγκεκριμένα η κυρία Δούρου.

Αυτό επιβεβαιώνει και η αναδρομική ισχύς της.

Και ενώ μέχρι πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση συνεργασίας για μικρά πραξικοπήματα, σήμερα δεν διστάζουν να υπογράφουν δια χειρός του υπουργού κ. Βαρουφάκη και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση από τη Βουλή, την παράταση του Μνημονίου.

Υπογράφουν την παράταση του Μνημονίου αλλά ξεχνούν να διασφαλίσουν τη ροή της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Προσπαθεί η Κυβέρνηση να μας πείσει ότι αντιστέκεται. Η αντίστασή της όμως συνοψίζεται σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό. Γιατί αυτό αποτελεί η συγκέντρωση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η τρόικα που έγινε «Θεσμοί» επιχαίρει τώρα γιατί χωρίς ταμειακά διαθέσιμα η χώρα είναι χωρίς ρευστό με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο ενόψει της διαπραγμάτευσης.

Αυτό δεν λέγεται πράξη αντίστασης αλλά πράξη υποταγής.

Η χώρα παραπαίει τρεις μήνες. Χωρίς σχέδιο, χωρίς χρονοδιάγραμμα.

Όλα τα οικονομικά μεγέθη έχουν επιδεινωθεί. Ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης χάθηκε. Το πρωτογενές πλεόνασμα εξαφανίζεται. Οι καταθέσεις διαρρέουν. Κλυδωνίζεται και η συναλλακτική εμπιστοσύνη. Το εμπόριο και οι μικρομεσαίοι της αγοράς πλήττονται από την αβεβαιότητα που κυριαρχεί.

Αλλά η Κυβέρνηση αρέσκεται στο να λέει ότι διαπραγματεύεται σκληρά! Ποια είναι επιτέλους η διαπραγμάτευση;

Τα ζητήματα που διαπραγματευόταν η προηγούμενη Κυβέρνηση ήταν συγκεκριμένα. Έλεγε όχι σε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όχι σε ομαδικές απολύσεις, όχι στο άνοιγμα του ασφαλιστικού, όχι σε απολύσεις στο Δημόσιο. Υπήρχε όμως σχέδιο, χρονοδιάγραμμα και διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Η Κυβέρνηση σήμερα έχει δύο επιλογές. Είτε να προσχωρήσει στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης είτε να καταστρέψει τη χώρα, οδηγώντας την στην απομόνωση μέσα στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Το λυπηρό είναι ότι δεν κλείνει η Κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση γιατί έχει σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ, που στην περίπτωση που ακολουθήσει την ασφαλή οδό στη διαπραγμάτευση, θα διαλυθεί.

Αυτή είναι η εξήγηση της τόσο μεγάλης καθυστέρησης.

Μόνο που έτσι πλήττεται η χώρα και οι πολίτες της. Πλήττεται η οικονομία και η εθνική μας ισχύς. Ανοίγει ο δρόμος σε τυχοδιώκτες πολιτικούς να διαχειρίζονται από υπουργικούς θώκους ζητήματα εθνικής σημασίας με φθηνό τρόπο.

Δεν χρειάζεται να γίνει αναφορά στα μεγαλεπήβολα που έλεγε ο σημερινός Πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας μέχρι πριν τις εκλογές περί χρέους.

Η διαγραφή και οι μονομερείς κινήσεις έχουν όλα ξεχαστεί.

Δεν γνωρίζει καν η κυβέρνηση τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Ούτε μπορεί να παρουσιάσει τον δημοσιονομικό της σχεδιασμό, ούτε το μακροοικονομικό πλαίσιο.

Η κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα στη ρήξη και τον συμβιβασμό.

Όλα μαρτυρούν και σκιαγραφούν την αναστάτωση και το χάος που έχεi δημιουργήσει.

Είναι λυπηρό λοιπόν, ηθικά, πολιτικά και εθνικά ανεύθυνο να μιλά ο Βουλευτής του Νομού μας για σπέκουλα.

Είναι ηθικά, πολιτικά και εθνικά ανεύθυνό να μην σωπαίνει εκείνος για τα μεγάλα λάθη αυτής της επικίνδυνης Κυβέρνησης αλλά και τα τραγικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της Αντιπολίτευσης.

Δεν έχετε δικαίωμα, κύριε Βουλευτά, να μιλάτε για «δεκανίκια της Δεξιάς» όταν κυβερνάται με τους ΑΝΕΛ και τον κύριο Καμμένο!!!

 

Προηγούμενο άρθροΟστομάχιον: Ένα αρχαίο παιχνίδι αποκαλύπτεται στην Καρυά
Επόμενο άρθροΚάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση της 3ης Μαΐου