Αρχική Top Stories Από το Νυδρί με χαμόγελα το Brevet 2017 της Λευκάδας

Από το Νυδρί με χαμόγελα το Brevet 2017 της Λευκάδας

0

Ανοιξιάτικη έκπληξη και μάλιστα ευχάριστη μπορεί να χαρακτηριστεί το ποδηλατικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα το Σάββατο  11 του Μάρτη.

Ένας ΄ αγώνας ΄ ευγενούς άμιλλας χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον με μόνο χρονικό περιορισμό να μην ξεπεράσουν οι ποδηλάτες τις 13 ώρες και 30 λεπτά.

Τα 205 χιλ. της διαδρομής είχαν συναρπαστικές εναλλαγές τόσο στο τοπίο όσο και στα χωριά που είχαν συμπεριλάβει με προσοχή οι διοργανωτές, αρχής γενομένης απ τη Λευκάδα και συνέχεια την Αιτωλοακαρνανία.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Αθλητικός Σύλλογος Λευκάδας ΦΙΛΑΝΔΡΟΣ υποστηριζόμενος από αρκετούς εθελοντές και χορηγούς, το αποτέλεσμα δε ήταν κατά κοινή ομολογία μια άρτια διοργάνωση άξια συγχαρητηρίων.

Οι 46 ποδηλάτες που είχαν δηλώσει συμμετοχή άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς στο παραδοσιακό καφενείο του Αποστόλη του Γαζή, του Δαμιανού θέλω να πω, και τα αντιανεμικά που φωσφόριζαν στο λιγοστό φώς του πρωινού συνέθεταν μια πρωτόγνωρη εικόνα στο κεντρικό δρόμο του Νυδριού.

Ο χώρος εκκίνησης όπως και τερματισμού ήταν στην παραλιακή ζώνη του Νυδριού κάτω από το βλέμμα του αγέρωχου Αριστοτέλη Ωνάση με τα σηκωμένα μανίκια και το σακάκι στον ώμο, εξαιρετική επιλογή με άριστο συμβολισμό, Εύγε !

Η κούρσα ξεκίνησε με λίγο ψιλόβροχο μέχρι τη Βασιλική ίσως και λίγο μετά, όμως στη συνέχεια απλά είχε μια ελαφριά συννεφιά και η θερμοκρασία ήταν ιδανική για αγώνα, τα δε χιλιόμετρα της διαδρομής ήταν απόλαυση παρά τα αρκετά υψομετρικά.

Λίγο μετά τις 10 οι πρώτοι ποδηλάτες περνούσαν τον Πόντε αφήνοντας τον ήσυχο δίαυλο στη πρωινή μαλάτσα και πέρασαν στην Αιτωλοακαρνανία ξεκινώντας την εντυπωσιακή περιήγηση στο ηπειρωτικό κομμάτι της διαδρομής.

Ολοκληρώνοντας τη διαδρομή  οι ποδηλάτες αρκετά νωρίτερα από το όριο, όπως φαίνεται κι από τη τελική κατάταξη, συγκεντρώθηκαν πάλι στο φιλόξενο καφενείο για να παραλάβουν τα μετάλλια τους και να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δυο ποδηλάτες δεν τερμάτισαν ο ένας είχε σοβαρή μηχανική βλάβη στον πίσω τροχό που εξελίχθηκε σε πτώση αλλά ευτυχώς δεν τραυματίσθηκε σοβαρά, κι ο άλλος είχε δηλώσει εξ αρχής ότι θα έκανε μόνο τα 100 χιλ.

Επίσης να πούμε ότι ο Αποστόλης, αν και ποδηλάτης, δεν έλαβε μέρος συνέβαλλε όμως κι όχι μόνο σαν χορηγός αποφασιστικά στην πραγματοποίηση του ΄ αγώνα ΄.

Η κούρσα πλαισιώθηκε από αθλητές όλων των ηλικιών ο μικρότερος ποδηλάτης ήταν 25 ετών και ο μεγαλύτερος 70 απόδειξη ότι ο αθλητισμός είναι συνδετικός κρίκος σε κάθε ηλικία.

Στο απόηχο του πρώτου ποδηλατικού ΄ αγώνα ΄ στη Λευκάδα θα καταγραφεί η εξαίρετη πρωτοβουλία  του ΦΙΛΑΝΔΡΟΥ αλλά και η ουσιαστική στήριξη της εκ μέρους χορηγών και εθελοντών επωνύμων και ανωνύμων θα καταδείξει ότι το Νησί μας εκτός από τις τόσες του χάρες έχει δυναμική παρουσία και στο χώρο των αθλητικών ιδεωδών !!!

Φώτης Ν. Γαζής

Βαυκερή 12/3/2017

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Θ. Καββαδά για την εκταμίευση 1,65 εκατ. ευρώ που έχει εγκριθεί για τη σεισμόπληκτη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΕπετειακή εκδήλωση του Τηλυκράτη «90 χρόνια ιστορία»