Αρχική Ειδήσεις Άρθρο – άποψη του κ. Θοδωρή Γεωργάκη για το κτηματολόγιο

Άρθρο – άποψη του κ. Θοδωρή Γεωργάκη για το κτηματολόγιο

0
georgakis thodoris
georgakis thodoris
Χρόνια τώρα, στους Σφακιώτες, όπως και στους Τσουκαλάδες και στην Απόλπαινα, το κτηματολόγιο έχει κάνει εγκλήματα, τα οποία, κανονικά, σε μιά ευνομούμενη χώρα, έπρεπε να έχουν προκαλέσει εισαγγελική έρευνα και αποδόσεις ευθυνών, σε όσους δημιούργησαν αυτό το τερατούργημα.
Στους μεν Τσουκαλάδες και στην Απόλπαινα, μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, άρχισε κάτι να κινείται προς την κατεύθυνση της διόρθωσης των λαθών, δεν γνωρίζω άν τώρα συνεχίζει να τρέχει αυτή η διαδικασία διόρθωσης, ή αν έχει σταματήσει και σ’ αυτά τα χωριά, εκεί, όμως, που είναι ακόμη μαύρη η νύχτα στα…βουνά, είναι η περίπτωση των Σφακιωτών. Βγαίνω αγανακτισμένος να καταγγείλω τους κατά καιρούς υπεύθυνους  και αιρετούς των Σφακιωτών και του νησιού, οι οποίοι απλά ψελίζουν, κάθε φορά, το τεράστιο πρόβλημα και ουδέποτε το τρέχουν, με κάθε μέσο και τρόπο, όπως οφείλουν, προκειμένου να δοθεί οριστική και τελεσίδικη λύση. Έφεραν, πριν δυό-τρία χρόνια,<< τους ειδικούς>>, έβαλαν τον κόσμο και πλήρωσε 600 ΕΥΡΩ για τοπογραφικά, και ζήτησαν να δηλώσει τα λάθη, με προαπαιτούμενο, (άκουσον-άκουσον), να υπάρξει ικανός αριθμός αιτήσεων, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ!!! Τι λέτε ρε λεβέντες. Ακόμη και ένα λάθος να υπήρχε, σε μιά ευνομούμενη χώρα, επαναλαμβάνω, έπρεπε να υπάρξει διόρθωση! Ο κοσμάκης φταίει για το μπάχαλο? Ο κόσμος δεν γνώριζε από τοπογραφικά και συντεταγμένες, ο κόσμος προσδιόριζε τα στρέμματα με τα μεροδούλια και κανείς δεν τον κατατόπισε, ούτε του ζήτησε τοπογραφικά την δεκαετία του 90, όταν έκαναν αυτό θεάαααρεστο έργο!!!

Οι δυστυχείς Σφακισάνοι, παιδιά κατώτερου …θεού, μάλλον,  νομίζουν πως έχουν περιουσία! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, γιατί το επίσημο κράτος τους έχει δώσει άλλα αντί άλλων! Ούτε αυτοί οι απλοϊκοί άνθρωποι ευθύνονται για το μεγάλο πάρτι, που είχε στηθεί, με το κτηματολόγιο την δεκαετία του 90, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι με όλους.  Δίκαια αγανακτισμένοι, πλέον, ακούς να λένε και …ηρωικές εκφράσεις του τύπου <<αν τολμούν, ας έρθουν να βάλουν χέρι στην περιουσία μου>>!  Όμως με τέτοια ηρωικά και πένθιμα το πρόβλημα παραμένει και δυστυχώς μπορεί, αύριο να είναι πολύ αργά, γιατί λήγουν οριστικά τα χρονικά περιθώρια. Γνωρίζω πως το άρθρο μου θα προκαλέσει σχόλια και ανακοινώσεις, απ’ τους κατά καιρούς υπεύθυνους αιρετούς των Σφακιωτών και του νησιού, οι οποίοι θα μας εκθειάζουν τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!!! Κύριοι ο κόσμος τα ακούει βερεσέ! Το πρόβλημα λύθηκε? ΌΧΙ. Άρα?

Απ’ αυτή εδώ τη στήλη, καλώ το νέο βουλευτή Λευκάδος, τον κ. Καββαδά, να ασχοληθεί ζεστά με το θέμα, όχι μόνο των Σφακιωτών, αλλά όλων των περιφερειών, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Να μην χαθεί άλλος χρόνος και αυτή η τελευταία ευκαιρία. Γνωρίζω τον βουλευτή και απ’ την συνεργασία μας, σε επαγγελματικό επίπεδο και απ’ την συνεργασία μας στο ΔΣ της ΔΟΞΑΣ, διαπίστωσα ότι έχει μεθοδικότητα ρεαλισμό και κυρίως βγάζει αποτέλεσμα, με ότι καταπιασθεί. Πρέπει να πάρει ζεστά και το θέμα του Κτηματολογίου και να το θέσει εκεί στον κορυφαίο θεσμό, στο Ελληνικό Κονοβούλιο. Δεν μπορεί, κάποιοι θα ξυπνήσουν…

Προηγούμενο άρθροΔιάλυση τῆς Τουρκίας ;
Επόμενο άρθροΤην Δωροεπιταγή της εβδομάδας κληρώνει ο Τηλυκράτης