Αρχική Top Stories Η ασχήμια δεν ταιριάζει στον Παράδεισο…

Η ασχήμια δεν ταιριάζει στον Παράδεισο…

0

To παρακάτω κείμενο θα μπορούσε να είναι και μια επιστολή προς τους Κυρίους των Δυνάμεων του νησιού, που όμως φαίνεται να μην συγκινούνται από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και τεχνηέντως εστιάζουν το ενδιαφέρον και την προσοχή τους αλλού, όπως η προώθηση λύσης για την νέα ζεύξη (!) του νησιού μας και δημιουργία μαρίνας στον Όρμο του Βλυχού(!), σύμφωνα με το πρόσφατο δελτίο τύπου του Δήμου.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε λύσει τα υπόλοιπά μας προβλήματα και προχωράμε (για να χρησιμοποιήσω και μια δική τους λέξη) για να βρούμε λύση και σε άλλα. Όμως, εγώ ξέρω ότι για να προκόψει ένας τόπος και να προχωρήσει μπροστά, πρέπει πρώτα να λυθούν τα καίρια και σοβαρά προβλήματά του, αυτά δηλαδή που βγάζουν μάτι, βλέπε ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΥΔΡΕΥΣΗ, ΔΡΟΜΟΙ, Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ (ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ), ΤΑΟΛ…ΘΕΑΤΡΟ και άλλα πολλά. Το να τα καλύπτεις και να σιωπάς, θυμίζει τακτική γάτας που αφού τα κάνει, τα σκεπάζει με άμμο για να μην φαίνονται…

Και μια και ανέφερα την λέξη άμμο, θυμήθηκα τους αμμόλοφους που παρατήσατε στην περιοχή του ΤΑΟΛ και της ΓΥΡΑΣ, αφήνοντάς τους στην τύχη τους να βλασταίνουν και να αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι εικαστικής μεν αλλά άσχημης παρέμβασης δε, στην οικολογία του χώρου. Είδαν κι απόειδαν, που λένε και στο χωριό μου οι αμμόλοφοι, και πήραν των ομματιών τους και άρχισαν να φεύγουν απο κει.
Αναζήτησαν την τύχη τους σε νέες περιοχές και ξενοδοχειακές μονάδες στην Νικιάνα και στην Λυγιά.
Όμως η άμμος η δική μας, των Λευκαδίων δηλαδή η άμμος, θα πρέπει να πάει κατευθείαν σε παραλίες που διψάνε για αυτή, όπως ο Αι Γιάννης, τα Πευκούλια, ο Αι Νικήτας, τα Καμίνια, ο Επίσκοπος, το Περιγιάλι, το Νυδρί, το Μεγανήσι, εκεί δηλαδή που θα κάνουμε τα μπάνια μας το καλοκαίρι.

Για όλα τα παραπάνω, ξέρω τι απάντηση θα πάρω, αν μπουν στον κόπο βέβαια οι άρχοντες να απαντήσουν, ότι δηλαδή όλα είναι στο πρόγραμμα να γίνουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Όμως το μέλλον ήρθε και είναι εδώ, η τουριστική περίοδος στο νησί έχει αρχίσει και ακόμα ψάχνουμε τους αρμόδιους (υπεύθυνο για θέματα περιβάλλοντος, υπεύθυνο Λιμενικού Ταμείου και πάει λέγοντας) να μας δώσουν μια απάντηση και να κάνουν τα αυτονόητα που πλέον έγιναν ζητούμενα. Να καθαρίσουν τα μπάζα, τα γυαλιά, καρφιά, σκουπίδια, σκουριασμένα και σάπια απομεινάρια του πάλαι ποτέ Τουριστικού Περίπτερου και Καμπίνων, μέσα από των οποίων τα χαλάσματα, θα πρέπει να περάσουν άνθρωποι με οικογένειες και παιδάκια για να φτάσουν στην θάλασσα, οι οποίοι καλό θα ήταν, εκτός από τα απαραίτητα, να έχουν μαζί τους και ένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών!!!

Ειδικότερα οι λουόμενοι που αποφασίσουν να κάνουν το μπάνιο τους στην περιοχή του πρώην Φάρου, καλό θα ήταν επίσης, να εξοπλιστούν με μια ωραία στολή αστροναύτη για να πατήσουν στον ειδικά διαμορφωμένο (παραμορφωμένο) χώρο προσωμοίωσης σεληνιακού τοπίου, που μοιάζει πλέον εκεί…..!

Καλοί μου άρχοντες, ο τουρισμός προυποθέτει υποδομές γιατί οι φυσικές καλλονές από μόνες τους δεν φτάνουν, και καλύτερα θα ήταν να εστιάσετε την προσοχή σας στα φλέγοντα και τσουρουφλίζοντα προβλήματα που βασανίζουν τον τόπο μας χρόνια τώρα για να κάνετε και την διαφορά από τους προκατόχους σας!!

Αν έστω και σ’ ένα απ’ αυτά τα προβλήματα καταφέρνατε να δίνατε μια λύση, αν έστω και για μια στιγμούλα συχρονιζόσαστε με τον παλμό των κατοίκων της Λευκάδας, τον δικό μας παλμό, κι αν μπορούσατε να δείτε τα πραγματικά προβλήματα που φαντάζουν μπροστά σας και φωνάζουν < ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ >, τότε μπορεί και να σας ξαναψηφίζαμε…!!

AΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην τουριστική έκθεση BMT 2017 στην Νάπολη
Επόμενο άρθροΕγκαίνια Έκθεσης & Βράβευση Μαθητών 9ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας