Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Ο Θανάσης Καββαδάς μιλάει για όλους και για όλα

Ο Θανάσης Καββαδάς μιλάει για όλους και για όλα

0

Ο Πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ της Δόξας Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς μίλησε στο  prevezasports.gr, για όλους και για όλα αλλά και για τον μεγάλο στόχο που έχει φέτος η ομάδα της Λευκάδας ώστε να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Β΄ Εθνική κατηγορία.

PREVEZASPORTS: Kύριε Καββαδά καταρχήν σας ευχαριστώ για αυτή σας την συνέντευξη για το PrevezaSports.gr.  Όταν αναλάβατε την ομάδα φανταζόσασταν ότι μετά από λίγα χρόνια θα πρωταγωνιστούσε στην Γ΄ Εθνική;

ΑΘ.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Δεν φανταζόμουνα κάτι τέτοιο αναλαμβάνοντας την ομάδα καθώς πρωταρχικός στόχος ήταν η παραμονή στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Θεωρώ όμως ότι δεν πρέπει κανείς να παραμένει στάσιμος αλλά να βάζει τον πήχη πιο ψηλά κι έτσι επιδιώξαμε να πρωταγωνιστήσουμε στην Γ’ Εθνική ενισχύοντας το δυναμικό της ομάδας με προπονητές, παίχτες μεγαλύτερων κατηγοριών και τελικά να προσπαθήσουμε φέτος για την επίτευξη της ανόδου στην Β’ Εθνική.

PREVEZASPORTS: H Δόξα Λευκάδας  βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Γ΄ Εθνικής . Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει να παραμείνει μέχρι  τέλους εκεί και να πανηγυρίσει στο τέλος την άνοδο στην Β΄ Εθνική;

ΑΘ.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Είναι ένας στόχος που έχει τεθεί από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Εμείς σαν ομάδα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την πραγματοποίησή του. Πιστεύω ότι η ομάδα το αξίζει καθώς έχουμε επενδύσει σε προπονητή και παίχτες. Ευελπιστούμε συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό που έχουμε μέχρι σήμερα και με λίγη τύχη να πανηγυρίσουμε την άνοδο στην Β’ Εθνική.

PREVEZASPORTS:  Ήσασταν εξ αρχής έτοιμοι να ανταποκριθείτε σ’ αυτή την πρόκληση, και αναφέρομαι στο  να κάνει η Δόξα πρωταθλητισμό, κυρίως από οικονομικής άποψης;

ΑΘ.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Δεν ήμασταν έτοιμοι 100%. Εκτός από την οικονομική συμμετοχή του Δ.Σ. διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις (συναυλίες-χορούς), λαχειοφόρους κ.λ.π. δεδομένου ό,τι οι επαρχιακές ομάδες χρειάζονται διπλάσιο budget σε σχέση με τις Αθηναϊκές και τις ομάδες άλλων αστικών κέντρων προκειμένου να στελεχωθούν, στοχεύοντας σε μια καλή πορεία και στον πρωταθλητισμό, και εδώ πρέπει να ευχαριστήσω τους Λευκαδίτες για την οικονομική βοήθεια που μας προσφέρουν.

PREVEZASPORTS: Ανεξάρτητα με τα δεδομένα στο σύλλογο της φετινής σεζόν, η διοίκηση της Δόξας και εσείς προσωπικά οραματίζεστε την ομάδα κάποια στιγμή σε ακόμη μεγαλύτερες κατηγορίες;

ΑΘ.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Η διοίκηση κι εγώ προσωπικά οραματιζόμαστε την ομάδα στην Β’ Εθνική για φέτος και αν αυτό πραγματοποιηθεί θα θέσουμε νέους στόχους. Βεβαίως είναι πολλά αυτά που χρειάζεται μια ομάδα για να προχωρήσει. Θεωρώ ότι το τρίπτυχο της επιτυχίας για ακόμη μεγαλύτερες κατηγορίες είναι: οργάνωση, διοίκηση με μεράκι, θέληση και ικανότητες, καθώς και άτομα οικονομικά εύρωστα που θα συνδράμουν αυτή την προσπάθεια.

PREVEZASPORTS: Πιστεύετε ότι η Λευκάδα  γενικά μπορεί να «αντέξει» την παρουσία μίας ομάδας σε μεγαλύτερη κατηγορία;

ΑΘ.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Βεβαίως εφόσον υπάρχουν σωστές προυποθέσεις. Στις μικρές τοπικές κοινωνίες όπως η Λευκάδα, πέραν της ηθικής και οικονομικής στήριξης του κόσμου, είναι απαραίτητη η συμβολή της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πολλές φορές γινόμαστε επαίτες για χρηματοδότηση και θα έπρεπε οι προσπάθειες που γίνονται και αναδεικνύουν την ομάδα και τον τόπο κατ’ επέκταση, να στηρίζονται πολύ περισσότερο.

PREVEZASPORTS: Πείτε μας δύο λόγια  για την προσπάθεια που γίνεται στο σύλλογο και στα τμήματα υποδομής, με την παρουσία πολλών παιδιών, κάποια από τα οποία ενδεχομένως να στελεχώσουν στο μέλλον την ανδρική ομάδα της Δόξας.

ΑΘ.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις ακαδημίες. Αυτή τη στιγμή αθλούνται περίπου 100 παιδιά και κάποια από αυτά στο μέλλον στοχεύουμε και ελπίζουμε να στελεχώσουν την αντρική ομάδα και γιατί όχι και άλλες ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Για πρώτη φορά φέτος διοργανώσαμε το PAPALUCAMP LEFKADA 2009, στο οποίο συμμετείχαν και παιδιά από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σκοπός μας ήταν και είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες καθώς στις δύσκολες εποχές που ζούμε ο αθλητισμός αποτελεί την πλέον υγιή ενασχόληση.

PREVEZASPORTS: Γενικά πως κρίνετε το μέλλον του αθλητισμού στην Λευκάδα;

ΑΘ.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια στα σωματεία από ανθρώπους που διαθέτουν μεράκι και θέληση για την ανάδειξη των ομάδων. Εφόσον θα υπάρχουν άτομα που διαθέτουν τα παραπάνω το μέλλον θα διαγράφεται ευοίωνο.

PREVEZASPORTS: Οι φίλαθλοι της Λευκάδας είναι κοντά σας σε αυτή την προσπάθεια;

ΑΘ.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Μπορώ να πω ότι δεν έχω παράπονο. Στηρίζουν την ομάδα και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Φυσικά θα θέλαμε μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στο γήπεδο και ειδικά φέτος που η ομάδα μας έχει θέσει ένα μεγάλο στόχο.

PREVEZASPORTS: Υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα, και αν ναι τι είδους προβλήματα είναι αυτά;

ΑΘ.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Σε κάθε ομάδα υπάρχουν προβλήματα (αγωνιστικά, διαφορετικές απόψεις, ελλειπής οικονομική ενίσχυση κ.λ.π.) αλλά με διάλογο και καλή διάθεση αντιμετωπίζονται.

PREVEZASPORTS: Τι θα θέλατε να πείτε σαν επίλογο αυτής της συνέντευξης;

ΑΘ.ΚΑΒΒΑΔΑΣ: Εύχομαι στην ομάδα μου να πραγματοποίησει τον στόχο της που είναι η άνοδος, στις άλλες ομάδες της Λευκάδας επιτυχία στις προσπάθειές τους και ο κόσμος να συνεχίσει να ευαισθητοποιείται σε ότι έχει σχέση με τα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΙΟΣ-ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΣΑΚΚΟΣ

Πηγή : prevezasports.gr
 

Προηγούμενο άρθροΤο “My Lefkada”…στα σύννεφα
Επόμενο άρθροΗ αβεβαιότητα της πεποιθήσεως (μέρος Α΄)