Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Ανάβαση στον Προφήτη Ηλία (φωτογραφίες)

Ανάβαση στον Προφήτη Ηλία (φωτογραφίες)

0
ailias-anavasi

ailias-anavasi

Κεφαλλονίτες, Λευκαδίτες και Πρεβεζάνοι ανέβηκαν στον Άι-Λια.

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ανάβαση του Ορειβατικού Συλλόγου Κεφαλλονιάς στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Εγκλουβή. Η εκδρομή των “γειτόνων” αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για τα μέλη και τους φίλους του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας που τους συνοδέψαν μέχρι την κορυφή με χαρά.

Με οδηγό τον Στέφανο Κατηφόρη, η ομάδα των 40 ατόμων ξεκίνησε από την πλατεία της Εγκλουβής και ανέβηκε σιγά-σιγά προς την κορυφή, στην οποία δεσπόζει το όμορφο, κάτασπρο εκκλησάκι. Η ανάβαση ήταν σχετικά εύκολη, αφού το μεγαλύτερο μέρος της έγινε σε μια παλιά μουλαρόστρατα, την οποία χρησιμοποιούσαν οι ντόπιοι για να ανεβαίνουν στο οροπέδιο της Εγκλουβής, προκειμένου να καλλιεργήσουν τις ξακουστές φακές Εγκλουβής.

Στην κορυφή οι ορειβάτες ξεκουράστηκαν και απόλαυσαν την μοναδική θέα προς τα Πριγκηπονήσια ενώ πριν ξεκινήσουν για τον δρόμο της επιστροφής άναψαν ένα κεράκι προσκυνώντας την εικόνα του Άι Λιά.

Κατά την επιστροφή η ομάδα πέρασε από την εκκλησία του Αγίου Δονάτου, γύρω από την οποία υπάρχουν οι γνωστοί “Βόλτοι”, παλιά πέτρινα κτίσματα που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες για να μένουν κατά τους θερινούς μήνες. Η επιστροφή στην πλατεία της Εγκλουβής ολοκληρώθηκε από το παλιό μονοπάτι που ενώνει το χωριό με το οροπέδιο του Αγίου Δονάτου.

Παίρνωντας σαν παράδειγμα την χθεσινή επίσκεψη των μελών του ΕΟΣ Κεφαλλονιάς στο νησί μας με σκοπό την ορειβασία, μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι η Λευκάδα έχει μεγάλες προοπτικές να αναπτύξει μορφές εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν αξιοποιηθεί καθόλου ή έχουν αξιοποιηθεί ελάχιστα.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την ανάβαση.

Σημ. : Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες δεν εμφανίζονται παρακάτω κάντε κλικ [εδώ].

Προηγούμενο άρθροYπό την προστασία του ΥΠΕΚΑ οι υγρότοποι Μεγανησίου και Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕγγραφές στο χορωδιακό τμήμα της Νέας Χορωδίας