Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Ανδρέας Κατωπόδης: “Μπάσκετ με… νανοτεχνολογία”

Ανδρέας Κατωπόδης: “Μπάσκετ με… νανοτεχνολογία”

0

katopodis

Ο Λευκαδίτης Ανδρέας Κατωπόδης μιλάει στο Sport24.gr για την εμπειρία της παρουσίας του στο Mansfield, αναφερόμενος σε όσα κερδίζει και θέλει να κάνει στο μέλλον.

Το Sport24.gr συνεχίζει να δίνει… πάτημα στα “δικά μας” παιδιά που βρίσκονται στην Αμερική, αγωνιζόμενα στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Ανδρέα Κατωπόδη να καταγράψει μέσω του blog του Sport24.gr όσα ζει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Διαβάστε τι γράφει ο πρωτοετής γκαρντ του Mansfield…

Χαίρετε από τις ΗΠΑ,

το Mansfield είναι μικρό σαν πόλη και σαν πανεπιστήμιο. Έχει περίπου τέσσερις χιλιάδες κατοίκους, οπότε δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Σπουδάζω χημεία με ειδίκευση στη νανοτεχνολογία, προς το παρόν, αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει στο αντικείμενο πάνω στο οποίο θα πάρω πτυχίο.

Μία τυπική μέρα στο πανεπιστήμιο περιλαμβάνει δύο ή τρία μαθήματα, μπόλικο διάβασμα και περίπου ένα δίωρο προπόνησης. Όλα βέβαια εξαρτώνται από την ημέρα, αφού μπορεί κάποιες φορές το πρόγραμμα να αλλάξει. Η ζωή εδώ δεν είναι όπως την δείχνουν στις ταινίες. Δεν είναι ούτε τρομερά εύκολη, ούτε τρομερά δύσκολη, αφού από τη στιγμή που είσαι μαθητής/αθλητής ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύ περιορισμένος.

Η καλή προσαρμογή έχει να κάνει με τον σωστό προγραμματισμό. Για κάποιον που δεν είναι προετοιμασμένος και δεν ξέρει τι πρόκειται να αντιμετωπίσει, τίποτα δεν είναι εύκολο. Προσωπικά δεν είχα μεγάλο πρόβλημα, αφού πέρσι βρισκόμουν σε prep school (σχολεία που προετοιμάζουν μαθητές για το κολέγιο) στην Αμερική, οπότε η καθημερινότητα ήταν πάνω κάτω η ίδια.

Μέσα σε όλα αυτά, με βοήθησε το γεγονός ότι είχα παρόμοιο πρόγραμμα όταν ήμουν στην Ελλάδα, αφού έκανα πρωινές προπονήσεις πριν πάω στο σχολείο, αλλά και μετά από αυτό. Όλος ο σχεδιασμός έγινε σε συνεργασία με τον γυμναστή μου, Σωτήρη Βούκια, και τον τότε προπονητή μου, Δημήτρη Τσολάκη, που με βοήθησαν πάρα πολύ και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην παρουσία μου εδώ.

Όσον αφορά το μπασκετικό κομμάτι, χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να προσαρμοστείς στα δεδομένα. Είναι πολύ απαιτητικό το κολεγιακό πρωτάθλημα και οι παίκτες που παίζουν σε αυτό βρίσκονται όλοι σε πολύ καλό επίπεδο. Αυτό που μαθαίνεις -εκτός όλων των άλλων- στο Mansfield είναι να είσαι πειθαρχημένος και να οργανώνεις σωστά τον χρόνο σου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κέρδη απλά και μόνο επειδή ασχολείσαι με τον αθλητισμό. Συναγωνίζεσαι, ανταγωνίζεσαι με παίκτες που είναι καλύτεροι από αυτό που έχεις συνηθίσει.

Πρωταρχικός μου στόχος εδώ είναι να αποφοιτήσω και να πάρω το πτυχίο μου, και εν συνεχεία να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ όσο μπορώ και να κοιτάξω εκ των υστέρων αν μπορώ να το κάνω σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο στόχος μας φέτος είναι να φτάσουμε μέχρι τα ημιτελικά των play off και από εκεί κι έπειτα να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε.

Ανδρέας

Πηγή: Sport24.gr

Προηγούμενο άρθροΌταν το Καλαμίτσι κοιμάται…
Επόμενο άρθροΤην Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου η κοπή πίτας των Επαγγελματιών Νικιάνας