Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Διάσχιση του φαραγγιού της Νήσσας με τον ΕΟΣ Πρέβεζας (φώτο)

Διάσχιση του φαραγγιού της Νήσσας με τον ΕΟΣ Πρέβεζας (φώτο)

0
nissa

nissa

Κυριακάτικη εξόρμηση με τον ορειβατικό σύλλογο της Πρέβεζας.

Ακόμα μια Κυριακή ο δραστήριος σύλλογος ορειβατών της Πρέβεζας έδωσε στα μέλη και στους φίλους του την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την φύση και να αποβάλουν το άγχος και την κούραση της καθημερινότητας.

Με παρόντα τον πρόεδρο του συλλόγου και έμπειρο ορειβάτη, Γιάννη Ζέρβα, μια ομάδα 17 ατόμων διέσχισε κατά μήκος το φαράγγι της Νήσσας, που βρίσκεται στην περιοχή του Τρύφου Αιτωλοακαρνανίας. Η διαδρομή, που συνολικά είχε διάρκεια 4:30 ώρες, έγινε μέσα στην καταπράσινη φύση, κάτω από τα φύλλα των αιωνόβιων πλατάνων, υπό τον ήχο των κρύων νερών του ποταμού.

Μετά την ολοκλήρωση της διάσχισης η ομάδα επισκέφτηκε τα ιαματικά λουτρά του Αγίου Βάρβαρου, το εκκλησάκι και τον τάφο του ομώνυμου Αγίου που βρίσκονται στην περιοχή. Αμέσως μετά ακολούθησε το πιο “δροσερό” κομμάτι της εξόρμησης, αφού όσοι από τους συμμετέχοντες ήθελαν έκαναν μπάνιο στα κρύα νερά του ποταμού. Η μέρα τελείωσε με χαλάρωση σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια που βρίσκονται στο λιμάνι της Βόνιτσας με κρύα μπύρα και κουβεντούλα.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας διοργανώνει πολύ συχνά αναβάσεις και άλλες εκδηλώσεις, εκ των οποίων στις περισσότερες μπορούν να συμμετάσχουν και αρχάριοι, μιας και ο βαθμός δυσκολίας είναι σχετικά μικρός. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον ΕΟΣ Πρέβεζας στο ιστολόγιο που διατηρεί εδώ : http://eosprevezas.blogspot.gr/

Όσοι κατοικείται στην Λευκάδα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μέλος του συλλόγου Στέφανο Κατηφόρη [εδώ], ο οποίος μπορεί να σας ενημερώσει σχετικά με το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Στέφανου Κατηφόρη από την διάσχιση της Νήσσας.

Σημ. : Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες δεν εμφανίζονται παρακάτω κάντε κλικ [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΤο φαινόμενο… Νίκος Σκεπετάρης
Επόμενο άρθροΜε επιτυχία οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Άγιο Πέτρο Λευκάδας