Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Γιάννης Κατωπόδης: Ο Λευκαδίτης Ironman

Γιάννης Κατωπόδης: Ο Λευκαδίτης Ironman

0
RT0418 074892

RT0418 074892

Τερμάτισε στον αγώνα IRONMAN European Championship.

Την περασμένη Κυριακή 07 Ιουλίου έγινε στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ο αγώνας τριάθλου, «Frankfurter Sparkasse» IRONMAN European Championship.

Περισσότεροι από 2500 αθλητές από 52 διαφορετικές χώρες, συμμετείχαν στον συγκεκριμένο αγώνα με στόχο τον τερματισμό στην φημισμένη στην πλατεία Römerberg, αφού έχουν δοκιμαστεί συνεχόμενα, στα εξής αθλήματα και αποστάσεις :
– 3,8 χιλ κολύμβησης (στην λίμνη Waldsee Langen)
– 180 χιλ ποδηλασίας (περιμετρικά της Φρανκφούρτης)
– 42,2 χιλ τρεξίματος (Μαραθώνιος) εντός της πόλης, παραπλεύρως του ποταμού Main.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα, οι αθλητές έπρεπε να καλύψουν την παραπάνω απόσταση εντός του χρονικού ορίου των 15 ωρών, σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες Ironman που το χρονικό περιθώριο είναι εντός των 17 ωρών.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του αγώνα ήταν ο δυνατός αέρας στην ποδηλατική διαδρομή (κυρίως στο 2ο μέρος) και η έντονη ζέστη κατά την διάρκεια του τρεξίματος (30οC).

Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν και 25 Έλληνες αθλητές (24 τερματισμοί), μεταξύ των οποίων και ο συμπατριώτης μας Γιάννης Κατωπόδης, ο οποίος τερμάτισε τον αγώνα σε 13h 28min 17sec.

Είναι η πρώτη φορά που κάποιος Λευκαδίτης συντοπίτης μας, τερματίζει σε αγώνα Τριάθλου απόστασης Ironman, ενώ συνολικά εκτιμάται ότι περίπου 80 Έλληνες αθλητές έχουν τερματίσει σε αγώνα 3θλου απόστασης Ironman τα τελευταία χρόνια.

Εμείς του ευχόμαστε να είναι παντα υγιής και πάντα επιτυχίες.

RT0418 100325

Προηγούμενο άρθρο“Σε πύρινη τροχιά” με τη ζεστασιά φίλων και θαυμαστών
Επόμενο άρθροΣυλλήψεις για ναρκωτικά και παράνομη παραμονή στο Νυδρί