Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Νέες επιτυχίες για το αγωνιστικό τμήμα του ΑΣ Φιλάνδρου

Νέες επιτυχίες για το αγωνιστικό τμήμα του ΑΣ Φιλάνδρου

0

Μεγάλη επιτυχία είχε η μέχρι τώρα συμμετοχή των αθλητών του αγωνιστικού τμήματος του ΑΓΣ Φίλανδρου Λευκάδας.

Αξιόλογη εμφάνιση ήταν αυτή του αθλητή Ευστάθιου Χαμοσφακίδη, από τα Βουρνικά Λευκάδας,  ο οποίος έλαβε μέρος στο αγώνισμα των 3000 μ με φυσικά εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών –Γυναικών στην Πάτρα, στις 17-18 Ιουνίου 2017, κάνοντας χρόνο 10΄42΄΄ και ατομικό ρεκόρ. Πρόκειται για ένα αθλητή μ΄ ελάχιστη προπονητική και αγωνιστική εμπειρία, ταυτόχρονα όμως, με μεγάλο αθλητικό και αγωνιστικό πάθος αλλά και προοπτική, καθώς στέκεται σε όλους τους αγώνες με απίστευτη αξιοπρέπεια. Αυτός ο αθλητής, που είναι ένας πραγματικός «μαχητής ζωής», με απίστευτα ψυχικά αποθέματα,  κατάφερε να είναι παρών και στους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες αλλά και στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Ανδρών – Γυναικών, καταφέρνοντας κάθε φορά που αγωνίζεται να γίνεται καλύτερος, να ξεπερνά τον εαυτό του και να σημειώνει επαναλαμβανόμενα ατομικά ρεκόρ. Άξιος συγχαρητηρίων επομένως, και αναμένουμε απ αυτόν νέα επίδοση στο επερχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων της Κατερίνης στις 7-8 Ιουλίου 2017.

Μεγάλη επιτυχία για την κορυφαία φέτος αθλήτρια του Συλλόγου, Ευδοξία Κουρέτση, η οποία, μετά από ένα μόλις χρόνο συστηματικής, έντονης και μεθοδικής προετοιμασίας, κατάφερε να κατακτήσει την 6η θέση στον τελική κατάταξη στο σύνθετο αγώνισμα του Επτάθλου (100μ μετ΄εμποδιών, άλμα εις ύψος, σφαιροβολία, 200μ, άλμα εις μήκος, ακόντιο και 800μ), στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων στα Τρίκαλα στις 24-25 Ιουνίου 2017. Ύστερα από 4 προσωπικά ρεκόρ σ΄επίσημους αγώνες προχωρά ακάθεκτα, στοχεύοντας ν΄ανέβει στο βάθρο στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια αθλήτρια που έχει σημειώσει κορυφαίες επιδόσεις και στη ρίψη ακοντίου, αφού κι εκεί, ύστερα από πολύ καλές εμφανίσεις μπορεί και στέκεται πολύ ψηλά αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα στις 12 καλύτερες ακοντίστριες της ηλικίας της στην Ελλάδα. Ελπίζουμε να τη δούμε και αυτή στο Π.Π Εφήβων-Νεανίδων της Κατερίνης, σε διαφορετικό αγώνισμα αυτή τη στιγμή (100μ), από τη στιγμή που η ηλικία της δεν της επιτρέπει ν αγωνιστεί στα αγωνίσματά της, λόγω διαφοράς στο βάρος και το ύψος των οργάνων.

Πολύ σοβαρή η προσπάθεια του Δημήτρη Κατωπόδη, αθλητή των 1500μ και 800μ, ο οποίος δεν βρέθηκε σε καλή αγωνιστική ημέρα  στο Παν.Πρωτάθλημα και δεν πέτυχε μια αναμενόμενη καλή θέση, αθλητή, όμως, που έχει όλα τα εχέγγυα για μεγάλες διακρίσεις στο μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι το 2016 στέφθηκε 3ος Πανελληνιονίκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων στην Καβάλα.

Η προπονητική ομάδα του Σωματείου (Ιωακειμίδης Γεώργιος, Κονιδάρης Μιχάλης και Ροντογιάννης Δημήτρης) οφείλει να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στην προσπάθεια, που εδώ και ένα χρόνο γίνεται για να στηθεί ένα καλά οργανωμένο Αγωνιστικό Τμήμα και  συγκεκριμένα:

  • τον κύριο Γαζή Αποστόλη και την κα Τετράδη Αικατερίνη, με τα Φροντιστήρια Διάσταση, για την τεράστια βοήθεια τους
  • τον κ. Κατωπόδη Θεόφιλο, για την οικονομική και όχι μόνο, στηρίξη του
  • τη Herbalife για τα συμπληρώματα διατροφής των αθλητών και φυσικά
  • τον κ. Μάκη Πεταλά, την ψυχή του σταδίου, για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή του.
  • Επίσης, η προπονητική ομάδα ευχαριστεί το Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας και τον Πρόεδρο του, κ. Σπύρο Μεσσήνη, για την καθυστερημένη μεν ουσιαστική δε παραχώρηση του στρώμματος του άλματος σε ύψος, για την προετοιμασία της αθλήτριας, Κουρέτση Ευδοξίας και θα ήθελε να συγχαρεί την προπονητική του ομάδα για τις επιτυχίες των αθλητών της, Ιωακειμίδου Γεωργιάννας και Ζαμπέλη Κωνσταντίνου και εύχεται σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία στην επίτευξη υψηλότερων στόχων και ρεκόρ.

Μ΄εκτίμηση
Γεώργιος Ιωακειμίδης
Μέλος της Προπονητικής Ομάδας του ΑΓΣ Φιλάνδρου

Προηγούμενο άρθροΣτην Νίκη Λευκάδας η Ντάνιελ Σπηλιώτης
Επόμενο άρθροΣύσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την Ο.Χ.Ε. Λευκάδας