Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Καλοκαιρινά τμήματα του ΝΟΛΕ

Καλοκαιρινά τμήματα του ΝΟΛΕ

0
AFISANOLE

AFISANOLE

Ενημέρωση από τον Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας.

Στο πλαίσιο της διάδοσης και γνωριμίας με το άθλημα της ιστιοπλοΐας, ο Όμιλος οργανώνει τμήματα Ιστιοπλοΐας αρχαρίων για παιδιά, με την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών, που γνωρίζουν κολύμβυση, ώστε, εφόσον τους αρέσει το άθλημα, να έχουν χρόνο να ασχοληθούν χωρίς την πίεση των σχολικών υποχρεώσεων που έχουν οι μεγαλύτερες ηλικίες.

Σκοπός των τμημάτων είναι η εισαγωγή στην ιστιοπλοΐα και γίνεται με σκάφη τύπου optimist.

Η θεματολογία των μαθημάτων περιέχει:
• Ασφάλεια στη θάλασσα, ομαδικότητα, αναγνώριση του αέρα, κόμποι, προστασία από τον ήλιο, ανατροπή και επαναφορά του σκάφους, ονοματολογία και αρμάτωμα, κανόνες ιστιοπλοΐας.
• Χειρισμός σκάφους, απόπλου, κατάπλου, τακ, πότζα, θέσεις σώματος, ταξίδεμα όρτσα, πλαγιοδρομία, πρίμα, ναυτοσύνη, φροντίδα και συντήρηση του εξοπλισμού, και ρυμούλκηση.
• Ασκήσεις για βελτίωση φυσικής κατάστασης και μυϊκής ενδυνάμωσης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τα παιδιά θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσα από αυτά εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα ενημερωθούν με ποιο τρόπο μπορούν να ενταχθούν στα τμήματα του ομίλου.

Εγγραφές μέχρι 19 Ιουνίου 2014.

Πληροφορίες – Δήλωση Συμμετοχης στα τηλέφωνα των εφόρων Τριγώνου : 6939179245 κα Λάζαρη Αντριάννα & 6973045950 κος Αραβανής Κώστας.


Στο πλαίσιο της διάδοσης και γνωριμίας με το άθλημα της ιστιοπλοΐας, ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας οργανώνει τμήματα αρχαρίων για παιδιά, με την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Γιατί να κάνω ιστιοπλοΐα

H ιστιοπλοΐα είναι ένα ανεξάντλητο παιχνίδι. Οι νεαροί ιστιοπλόοι μέρα με τη μέρα αυτονομούνται, τα οριά τους διευρύνονται, η αυτοπεποίθησή τους μεγαλώνει.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν μόνα τους, να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να αναζητήσουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων.

Σε ποιοές ηλικίες απευθύνεται

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα από τα λίγα αθλήματα όπου όλοι μπορούν να συμμετέχουν ανεξάρτητα από το φύλο, ξεκινώντας τυπικά από την ηλικία των 6 ετών και χωρίς ανώτατο ηλικιακό όριο.

Με ποιο σκάφος να ξεκινήσω

Το ξεκίνημα γίνεται με σκάφη τύπου optimist. Πρόκειται για ασφαλέστατο σκάφος διεθνούς κλάσης, με τη μεγαλύτερη απήχηση παγκοσμίως και με μεγάλες δυνατότητες πλεύσης. Απευθύνεται σε παιδιά ως 15 ετών και ο χειρισμός του γίνεται από ένα άτομο.

Τι γνώσεις και εξοπλισμό χρειάζομαι

Το παιδί χρειάζεται μόνο γνώση κολύμβησης, καπελάκι, αντηλιακό και γυαλιά ηλίου. Ολα τα άλλα τα παρέχει ο Όμιλος.

Και μετά τη θερινή σχολή

Όλοι έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο προαγωνιστικό και κατόπιν στο αγωνιστικό τμήμα και να δικριθούν, όπως έχει ήδη γίνει από αθλητές της αγωνιστικής μας ομάδας.

ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΣΚΑΦΑΚΙ ΜΕ ΠΑΝΙ ΕΛΑΤΕ

ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/06/2014, ΩΡΑ 10:ΟΟ ΣΤΙΣ ΑΛΥΚΕΣ ΚΑΡΥΩΤΩΝ

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο Βιογραφικού Σημειώματος
Επόμενο άρθροΒιταμίνες