Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός O Πορτογάλος μέσος Αντρέ Σιμόες ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ

O Πορτογάλος μέσος Αντρέ Σιμόες ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ

0

@aekfc_official

Με την φράση «ο Αντρέ Σιμόες έμεινε σπίτι του», η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου για 3+1 χρόνια με τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή. Ο Σιμόες είναι στο ρόστερ της «βασίλισσας» από το 2015 έχοντας συμπληρώσει 130 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας. Μετά λοιπόν την απόφαση του Σιμόες να παραμείνει τους «κιτρινόμαυρους», η διοίκηση της ΑΕΚ ήταν φυσικό να ανανεώσει τη συνεργασία μαζί του έως και το 2023, αναγνωρίζοντας έτσι τις πολύ καλές επιδόσεις του και την βοήθεια που προσέφερε στην ομάδα, στο δρόμο για την επιτυχία.

Αυτή ήταν μια πολύ θετική εξέλιξη για την ΑΕΚ, αφού ο Σιμόες όχι μόνο της «ταίριαξε», αλλά υπήρξε και ένας εκ των αρχηγών της ομάδας αυτά τα χρόνια. Μαζί ανεβήκανε την ανηφόρα προς την κορυφή και πανηγύρισαν Κύπελλο το 2016 και πρωτάθλημα το 2018. Βαδίζοντας προς την 25η αγωνιστική, η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά 13 πόντων πίσω από το 2ο Ολυμπιακό. Τη φετινή χρονιά η απόδοση της «Ένωσης» έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Έτσι, μετά από σερί 4 νικών στη Superleague, η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και στα επόμενα 5 παιχνίδια σημείωσε 2 ήττες, από Ολυμπιακό και Άρη, 2 νίκες και μία ισοπαλία. Τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων, αύξησαν τη βαθμολογική διαφορά για τη διεκδίκηση της 2ης θέσης, με τα πράγματα να είναι πολύ δύσκολα για να «φτάσει» τον Ολυμπιακό στις επόμενες 5 αγωνιστικές που απομένουν.

Η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει δυσκολία στο να κρατήσει φέτος ένα σταθερό ρυθμό και αυτός ήταν για τον Σιμόες ένας από τους λόγους να παραμείνει στην ομάδα. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου «όταν η ομάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, είναι το καλύτερο κάποιοι παίκτες να δώσουν το λόγο τους και να μείνουν». Ο Σιμόες λοιπόν δήλωσε ένα ηχηρό «παρών» με την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, λέγοντας ότι τον κρατούν συναισθηματικοί δεσμοί με την ομάδα. Καθοριστικής σημασίας ήταν η συνεισφορά του και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς με τον Σιμόες βασικό παίκτη, ο «δικέφαλος» κατάφερε να πάει στους 32 του Europa League αλλά και στη φάση των ομίλων του Champions League -κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 12 χρόνια.

Μπορεί η ομάδα να αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως ο Πορτογάλος συνεχίζει να τη στηρίζει για να μπορέσει να ορθοποδήσει ξανά. Προς το παρόν η ΑΕΚ παραμένει ανάμεσα στους διεκδικητές του φετινού Κυπέλλου και όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν είναι μια ομάδα που μπορεί να αναγεννηθεί και να φτάσει πολύ ψηλά. Αρκεί να θυμηθούμε την πορεία της από τον υποβιβασμό της στη Γ’ Εθνική κατηγορία μέχρι τη στέψη της ως πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2018!

 

Προηγούμενο άρθροΡόδη Κράτσα: Η ΜΕΘ Ζακύνθου θύμα της ανισότητας απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων
Επόμενο άρθροΔελτίο Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Λευκάδας του ΚΚΕ: Εκδήλωση παρουσίασης μέρους των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο Λευκάδας και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων