Αρχική Top Stories Ομογενής από την Λευκάδα στην κορυφή του αυστραλιανού γκολφ

Ομογενής από την Λευκάδα στην κορυφή του αυστραλιανού γκολφ

0

Ο Δημήτρης Παπαδάτος (Dimi Papadatos) ξεκίνησε να παίζει γκολφ σε ηλικία εννέα ετών, όταν βρήκε στο γκαράζ του πατρικού του σπιτιού ένα παλιό ζευγάρι μπαστούνια του γκολφ που ανήκαν στον πατέρα του, Σπύρο.

Πριν λίγες εβδομάδες, ο 26χρονος σήμερα αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τουρνουά 2017 PGA Australasia ενώ μόλις πριν μερικούς μήνες στέφθηκε χρυσός νικητής στο τουρνουά γκολφ του Victorian Open και στο πρωτάθλημα TX Civil & Logistics WA PGA.

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την εξέλιξη του παιχνιδιού και τον τρόπο με τον οποίο κατόρθωσα να αλλάξω την πορεία ολόκληρης της χρονιάς και να φέρω αυτό το αποτέλεσμα» δήλωσε στο Νέο Κόσμο ο Δημήτρης Παπαδάτος, που έλκει την καταγωγή του από τη Λευκάδα.

«Έχω δουλέψει πολύ σκληρά με τον νέο μου προπονητή, Richard Woodhouse, ο οποίος με έχει βοηθήσει πολύ όχι μόνο σε θέματα που αφορούν τη τεχνική μου στο άθλημα, αλλά και με σημαντικές αποφάσεις που κλήθηκα να πάρω κατά την διάρκεια της μικρής μου έως τώρα πορείας, δείχνοντας μου τη σωστή κατεύθυνση και καθώς φαίνεται, οι κόποι μας σιγά-σιγά ανταμείβονται» λέει ο αθλητής που έχει στα άμεσα σχέδια του να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις του Australian Order of Merit για να εξασφαλίσει με αυτό τον τρόπο το εισιτήριό του για τα τουρνουά γκολφ της επόμενης χρονιάς.

Το ταλέντο του νεαρού ομογενή, το οποίο δεν φαίνεται να τον εγκαταλείπει παρά τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις του παρελθόντος, φάνηκε σχεδόν αμέσως αφού σε ηλικία μόλις 10 ετών έλαβε μέρος σε αγώνες γκολφ και στα 12 του χρόνια ξεκίνησε να αγωνίζεται σε τουρνουά που διεξάγονταν σε ολόκληρη τη χώρα.

«Για μένα, το μεγαλύτερό μου επίτευγμα από τότε έως σήμερα είναι αναμφισβήτητα η νίκη μου στο τουρνουά NZ Open, το οποίο διεξήχθη στη Νέα Ζηλανδία το 2014 και φυσικά ακολουθούν οι δύο φετινές νίκες» λέει ο Παπαδάτος, ενώ παραδέχεται πως στιγμές απογοήτευσης υπάρχουν πάντα στον αθλητισμό και ότι ο ίδιος προσπαθεί να τις αντιμετωπίζει με υπομονή, στωικότητα και αποφασιστικότητα.

«Τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν σίγουρα εξαιρετικά δύσκολα για μένα όσον αφορά την γενικότερη απόδοσή μου, αλλά έχω ως έναν βαθμό αποδεχτεί πως έτσι έχουν τα πράγματα στον επαγγελματικό αθλητισμό οπότε και καταλήγω στο συμπέρασμα πως ένας επαγγελματίας αθλητής οφείλει να δείχνει συνεχή αφοσίωση, πείσμα και υπομονή αν θέλει να έχει επί μακρόν τα επιθυμητά αποτελέσματα» λέει ο Παπαδάτος, ο οποίος παραδέχεται ότι εκτός συνόρων έχει το βλέμμα του στραμμένο προς την Ευρώπη.

«Τα ευρωπαϊκά τουρνουά είναι τα μεγαλύτερα τουρνουά γκολφ μετά το PGA Tour και όχι με μεγάλη απόκλιση. Υπάρχουν πολλοί και ταλαντούχοι αθλητές που διαγωνίζονται στην Ευρώπη, γεγονός που κάνει τον ανταγωνισμό εκεί ακόμα μεγαλύτερο και αναγκάζει κατά κάποιο τρόπο τους αθλητές να είναι πιο αποφασισμένοι και να δουλεύουν σκληρά ώστε να διεκδικήσουν και να εξασφαλίσουν μια καλή κατάταξη. Ομολογώ πως ενώ δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε αγώνες γκολφ στην Ελλάδα, έχω σκεφτεί να αγωνιστώ στην χώρα του πατέρα μου, και όχι μόνο να αγωνιστώ αλλά και γιατί όχι, να εκπροσωπήσω την Ελλάδα μια μέρα» λέει ο ομογενής, ο οποίος μένει στην Νέα Νότια Ουαλία, αλλά επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα και το νησί του.

«Η Λευκάδα είναι ένα υπέροχο μέρος και έχουμε ακόμα οικογένεια και συγγενείς εκεί. Είναι πολύ ξεχωριστό να έχει κανείς ελληνικές καταβολές και ρίζες και να απολαμβάνει την κουλτούρα, τα έθιμα και φυσικά την ελληνική γευστικότατη κουζίνα» λέει.

Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια, ο νεαρός αθλητής υπόσχεται πως θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά παραμένοντας προσηλωμένος στο στόχο του και σε όσα θέλει να ο ίδιος να κατακτήσει.

«Προς το παρόν, στόχος μου είναι να κερδίζω κάθε αγώνα στον οποίο συμμετέχω κι αυτό και να κάνω μικρά αλλά σταθερά βήματα γιατί έχω απόλυτη επίγνωση πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή.

«Θέτω μικρούς στόχους και προσπαθώ να τους κατακτώ πάντα χωρίς να ξεχνώ στην πορεία να απολαμβάνω τις ομορφιές της ζωής και της καθημερινότητας» καταλήγει ο ομογενής.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΪΟΥ
Via Neos Kosmos

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη ανακοίνωση: Και σήμερα αυξημένος o κίνδυνος πυρκαγιάς στην Λευκάδα
Επόμενο άρθρο“Εικονογραφημένη Ταξιδιωτική Αφίσα” – Ατομική έκθεση του Νικόλαου Ι. Καββαδία