Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Τα πρώτα αποτελέσματα του Vasiliki Watersports Festival

Τα πρώτα αποτελέσματα του Vasiliki Watersports Festival

0
16 Euros Vass SailingHobieCat1-2b6f8f9359433a8c8e3550601fc47ddd

16 Euros Vass SailingHobieCat1-2b6f8f9359433a8c8e3550601fc47ddd

Ενημέρωση από τους διοργανωτές.

Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στη Βασιλική της Λευκάδας περίπου 110 συμμετέχοντες για την 6 παρουσίαση του Φεστιβάλ Θαλασσίων Σπορ της Βασιλικής με συμμετοχές στους αγώνες από την Ελλάδα, το ΗΒ, τη Γερμανία, τη Σουηδία, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Οι αγώνες της Τετάρτης περιελάμβαναν 3 κούρσες σλάλομ windsurfingμε 25-30 κόμβους άνεμο και τον τωρινό επικεφαλή (με περισσότερους αγώνες ακόμη μέσα στην εβδομάδα) Νίκο Καβαδία από τη Λευκάδα, να ακολουθείται πολύ στενά από τον Colin Dixonτου ΗΒ.

Ο αγώνας Σλάλομ Laserτης Τετάρτης αναβλήθηκε εξαιτίας ανέμων που έφταναν τους 35 κόμβους και έχει προγραμματιστεί εκ νέου για την Πέμπτη το απόγευμα.

Την Πέμπτη στις 8:30 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος διαγωνισμός Paddleboard (σανίδα ενός ατόμου με κουπί) του Φεστιβάλ με 14 συμμετέχοντες ξεκινώντας από το λιμάνι της Βασιλικής σε ένα σημείο 1 μιλίου κατά μήκος της παραλίας επιστρέφοντας μέσα στο λιμάνι και πάλι. Την τελική κούρσα κέρδισε ο Scott Perry από το ΗΒ και η απονομή του κυπέλου έγινε στην αποψινή βραδιά της Τελετής Έναρξης με τζαζ μουσική.

Το μεσημέρι τα ιστιοπλοϊκά άνοιξαν πανιά για την κούρσα αντοχής γύρω από το νησί Αρκούδι και κάλυψαν απόσταση 20 μιλίων επιστρέφοντας στη Βασιλική με δυνατό (25 κόμβους) άνεμο και αρκετό κύμα. Το διαγωνισμό αυτή τη χρονιά κέρδισε ο ‘GLORIA’ στο πηδάλιο ο Francis Verbeiren (BEL) με τον CASSIOPEIA (HB) στη δεύτερη θέση και TOERAG (GRE) στην 3 θέση.

Στις 13:30 ο Αγώνας Αντοχής για τα Καταμαράν βρισκόταν σε εξέλιξη με σχετικά σύντομη κούρσα εξαιτίας των δυνατών ανέμων με τους συμμετέχοντες να ιστιοδρομούν περίπου 12 μίλια γύρω από το Ακρωτήρι Λευκάδα και πίσω. Πρώτοι ήρθαν οι Γερμανοί/Ολλανδοί με το Hobie Tiger του HorstHermann και η Suzanne van Klaveren παρόλο που οι David Pullan και IanReynolds με ένα Hobie 16 ισχυρίστηκαν πρώτοι σε μειονεκτική θέση.

Οι αγώνες της Παρασκευής συνεχίζονται με κούρσες στο λιμάνι για καταμαράν, Laserκαι Open Dinghy με τους τελικούς αγώνες Laserκαι Σλάλομ Windsurf να είναι προγραμματισμένοι για το Σάββατο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Διευθυντή των Αγώνων SIMONMORGAN (6979 110 665).

www.vassiliki-watersports-festival.com
Σαιμον Μοργκαν 6979 110 665

Προηγούμενο άρθροΠαραστάσεις παιδικού χορευτικού και μουσική σχολής του Ορφέα
Επόμενο άρθροΌλοι για την Λευκάδα: Ανακοίνωση για τις αντικειμενικές αξίες