Αρχική Ειδήσεις Αυτοψίες του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας σε χειμάρρους

Αυτοψίες του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας σε χειμάρρους

0

«Λειτουργούμε προληπτικά με σκοπό να έχουμε την αναγκαία ετοιμότητα και να μειώσουμε τους κινδύνους από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, κατά την επίσκεψή του σε χειμμάρρους και ρέματα της Λευκάδας, χθες (8 Οκτωβρίου) το πρωί.

Συγκεκριμένα ο κος Κτενάς, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Αντώνη Θεοχάρη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Ευάγγελο Μοσχονά, και τον τεχνικό Νίκο Κολέογλου, αρχικά επισκέφθηκε τους χειμάρρους «Ρουπακιά» και «Καναλί» στη Βασιλική, όπου μαζί με τον Αντιδήμαρχο Βασιλικής, Νικόλαο Βικέντιο, τον Πρόεδρο της Βασιλικής, Σταμάτιο Αργυρό, και τον Πρόεδρο του Αγ. Πέτρου, Ζώη Κατηφόρη, επισκέφθηκαν συγκεκριμένα σημεία για να δουν τα προβλήματα που υπάρχουν και πώς αυτά θα επιλυθούν.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Π.Ε. Λευκάδας επισκέφθηκε το Νυδρί, όπου μαζί με τον Πρόεδρο του Νυδρίου, Ιωάννη Καββαδά, πραγματοποίησαν αυτοψία στο χείμαρρο «Δημοσάρι» και μίλησαν με κατοίκους.

Τελευταίος σταθμός ήταν οι χείμαρροι «Αγγελοπούλα» και «Βάρδα» στο Καλιγώνι.

«Ως νέα Περιφερειακή Αρχή, για εμάς, βασικός στόχος είναι η πρόληψη και η αποτροπή των συνεπειών από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, και όχι η εκ των υστέρων επέμβαση. Για το λόγο αυτό, ενόψει της χειμερινής περιόδου, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμο και τους τοπικούς Προέδρους, και ανταποκριθήκαμε άμεσα στα αιτήματά τους που λάβαμε, μετά το προχθεσινό κύμα κακοκαιρίας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε: «Η σωστή προετοιμασία, ο έγκαιρος προγραμματισμός και η συντονισμένη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι το σημαντικό μας όπλο για την αποτελεσματική προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος της Π.Ε. Λευκάδας.

Προηγούμενο άρθροΔιήμερη Εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βλυχού Γενίου Θέαλος σε Ξάνθη και Κομοτηνή
Επόμενο άρθροΗ Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδος ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων σας προσκαλεί σ’ ένα διήμερο εκδηλώσεων