Αρχική Ειδήσεις Χειροτονία Διακόνου

Χειροτονία Διακόνου

0

Λευκάδα 27 Νοεμβρίου 2022.

Η Ι. Μ. Φανερωμένης, μοιράστηκες μαζί μας   ένα σημαντικό πνευματικό γεγονός. Τη χειροτονία του μοναχού Θεόφιλου σε διάκονο.

Η χειροτονία έγινε μέσα στην αρχιερατική αναστάσιμη Θ. Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλου, στην οποία παραβρέθηκαν ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Ξενοφώντος Αγίου Όρους πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος και πολλοί ιερείς και μοναχοί από τη Λευκάδα, το Σιδηρόκαστρο, κ.α.

Το Καθολικό της Μονής γέμισε από πιστούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ήλθαν να ευχηθούν στο νέο διάκονο το «ΑΞΙΟΣ». Ανάμεσα στους πιστούς ο βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός και ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς.

Κοντά σ’ αυτούς ο πρόεδρος του Σωματείου Φίλων της Ι. Μ. Φανερωμένης κ. Λάμπρος Γεωργάκης, ο πρόεδρος του σωματείου Φίλων του Αγίου Όρους Λευκάδας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» κ. Χρ. Γιάννης Φουρλάνος

Στην τράπεζα η οποία παρατέθηκε ο ηγούμενος της Μονής πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης κ. Νικηφόρος τόνισε τη σημασία του γεγονότος για την Ιερά Μονή και ότι σήμερα για τη Μονή είναι Πεντηκοστή.

Ήταν ένα σημαντικό γεγονός για τη Μονή και ευχόμαστε στο νέο διάκονο ΘΕΟΦΙΛΟ: «ΑΞΙΟΣ»!

Χρ. Γιάννης Φουρλάνος.

   

Προηγούμενο άρθροΕλληνικός Χρυσός: Υπεύθυνη εξόρυξη και τοπική ανάπτυξη
Επόμενο άρθροΠεριφέρεια Ιονίων Νήσων: Ολοκληρώνεται το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 (ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων)