Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Χαιρετισμός του Βουλευτή Λευκάδας Θαν. Καββαδά στην έναρξη του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ...

Χαιρετισμός του Βουλευτή Λευκάδας Θαν. Καββαδά στην έναρξη του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ

0

thanasis-kavvadas

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας

αν. Γραμματέας Κ.Ο Νέας Δημοκρατίας

Λευκάδα, 23 Αυγούστου 2016

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 54ου ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

«Πριν 54 χρόνια, εδώ στη Λευκάδα, άνοιξε ένα παράθυρο στον κόσμο, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο, Αντώνη Τζεβελέκη, που όνειρό του ήταν να γίνει η μικρή Λευκάδα κέντρο λόγου, τέχνης και πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ Φολκλόρ δεν είναι πλέον ένα απλό πολιτιστικό γεγονός.

Είναι ένας θεσμός που ενώνει ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων, ηλικιών, εμπειριών και ιδεών.

Ενώνει και επικοινωνεί Πολιτισμούς.

Και πιστεύω ότι η Λευκάδα, αν και μικρή, λόγω της μακραίωνης ιστορίας της και της πολιτισμικής της σύνθεσης είναι ο καταλληλότερος τόπος συνάντησης πολιτισμών .

Το Φεστιβάλ Φολκλόρ αποτελεί ένα σύμβολο πολιτισμού, ο οποίος πολιτισμός ήταν πάντα- και πρέπει να παραμείνει-  ο ισχυρότερος δεσμός μεταξύ των λαών.

Και το λέω αυτό, γιατί δυστυχώς στις μέρες μας αυτοί οι δεσμοί κινδυνεύουν, όλα τα κράτη, όλοι οι λαοί, τείνουν στην εσωστρέφεια και την απομόνωση, ζώντας υπό τη σκιά της τρομοκρατίας και του φόβου, που επιβάλλουν ορισμένες μεμονωμένες ομάδες λόγω φανατισμού, κυρίως θρησκευτικού.

Είμαστε όλοι μάρτυρες τρομοκρατικών επιθέσεων τον τελευταίο καιρό, κυρίως στην καρδιά της Ευρώπης, με εκατοντάδες αθώα θύματα.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται  να δουλέψουμε όλοι μας, ο καθένας όπως μπορεί και με όποιο τρόπο μπορεί, για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση.

Η σημερινή συνεύρεση είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας, και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, από τη μικρή Λευκάδα,  ότι τους λαούς τους ενώνουν περισσότερα από ό,τι τους χωρίζουν και ότι δεν θα υποκύψουμε στον τρόμο και το φόβο.

 Συγχαίρω όλους τους διοργανωτές και όλους όσοι συμμετείχαν για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, και τους εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο που επιτελούν.

Τέλος θα ήθελα να καλωσορίσω στην πόλη μας όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους και να τους ευχηθώ καλή παραμονή στη Λευκάδα.

Σας Ευχαριστώ»

Προηγούμενο άρθροΔιακρίσεις και επιτυχίες του Ευκλέα Λευκάδας και του διεθνούς εκπαιδευτή Ευστάθιου Καββαδία
Επόμενο άρθρο17ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος 2016