Αρχική Ειδήσεις Χρ. Βεργίνης: Σε οριακή κατάσταση το Νοσοκομείο. Εκτός λειτουργίας η Παθολογική κλινική...

Χρ. Βεργίνης: Σε οριακή κατάσταση το Νοσοκομείο. Εκτός λειτουργίας η Παθολογική κλινική 8 μέρες το μήνα!

0

Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας Χρήστος Βεργίνης, λέγοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν συσσωρευτεί πολλά προβλήματα.

Ωστόσο όπως ανέφερε, σήμερα που μιλάμε και για οκτώ μέρες το μήνα, η Παθολογική κλινική δεν θα μπορεί να κάνει εισαγωγές σε περιστατικά που θα έρχονται στα εξωτερικά Ιατρεία και θα πρέπει να εισαχθούν στην Παθολογική κλινική.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, είπε,  καθώς πρόκειται για την κλινική με την μεγαλύτερη βαρύτητα, με πλήθος κόσμου που αυτή την στιγμή έχει το νησί μας και φτάσαμε στο σημείο για οκτώ μέρες το μήνα να μην λειτουργεί, καθώς δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί και το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο ο ίδιος έκανε λόγο για μια επικοινωνιακή προσπάθεια από την κυβέρνηση να πείσει ότι ενώ έρχονται τέταρτα Μνημόνια που έχουν ψηφιστεί, ενώ υπάρχει μια καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, προσπαθεί να πασάρει ότι γίνονται κάποια πράγματα στην υγεία.

«Η κατάσταση δεν είναι έτσι, καθώς ναι μεν ήρθαν κάποιοι επικουρικοί γιατροί στο Νοσοκομείο,  ωστόσο το ¼ των εργαζομένων δουλεύουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης, ένας μεγάλος αριθμός φθηνού προσωπικού, καθώς και εργαζόμενοι από τον ΟΑΕΔ, επικουρικούς, εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις σε σίτιση και καθαριότητα, μαθητευόμενους, κάπως έτσι λειτουργεί το νοσοκομείο καθώς και όλα στην Ελλάδα.»

Ο ίδιος έκανε μια αναδρομή πως φτάσαμε ως εδώ, καθώς την Άνοιξη του 2014 η παθολογική κλινική ανέστειλε την λειτουργία της για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Τότε καταφέραμε να πάμε λίγο παρακάτω και να λειτουργήσει το νοσοκομείο καθώς είχε έρθει ένας Επικουρικός γιατρός και μαζί με τον μοναδικό μόνιμο γιατρό της Παθολογικής μαζί με έναν Γενικό γιατρό από την Βασιλική να καλύψουν την λειτουργία της Παθολογικής κλινικής.»

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το πρόβλημα του νοσοκομείου θα αντιμετωπιστεί με μόνιμο ειδικευόμενο προσωπικό, καθώς έτσι μόνο μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια και όχι με προσωρινό επικουρικό.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι εδώ που φτάσαμε οι δυο γιατροί, ο ένας ο Παθολόγος ο μόνιμος, καθώς και ο επικουρικός που έχει έρθει, για πάνω από ένα χρόνο καλύπτουν και προσπαθούν να κρατήσουν την παθολογική κλινική ανοικτή, με την βοήθεια του Γενικού Γιατρού, ο οποίος όμως δεν μπορεί να κάνει εισαγωγή, ωστόσο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κάνοντας από έντεκα εφημερίες οπότε συμπληρώνοντας 22 ημέρες οι υπόλοιπες μένουν καινές από γιατρό.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όταν εφημέρευε ο γενικός γιατρός, ερχόταν από το σπίτι τους και κάλυπταν τις ανάγκες χωρίς να πληρώνονται οι δυο Παθολόγοι, προκειμένου να βλέπουν τα περιστατικά και να κάνουν και εισαγωγές.

Πλέον  αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς δεν έχουν πάρει άδεια και ρεπό, καθώς μετά από κάθε ενεργή εφημερία δικαιούνται να ξεκουραστούν για να αποδώσουν.

Πλέον αδυνατούν να καλύψουν και να κρατήσουν ανοικτή στις εισαγωγές την Παθολογική κλινική καθώς για επάνω από ένα χρόνο δούλευαν αυτές τις επιπλέον εφημερίες χωρίς να πληρώνονται.

Έχουν στείλει επιστολή στον διοικητή καθώς για οκτώ μέρες τον μήνα δεν θα υπάρχει εισαγωγή στην κλινική, καθώς κανείς δεν γνωρίζει που θα πάει όλος αυτός ο κόσμος.

Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι έγινε προσπάθεια στελέχωσης με κάποιους επικουρικούς, ωστόσο αυτοί δεν έρχονται στην Λευκάδα αλλά και σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία, καθώς δεν είναι μόνιμοι.»

Οι εργαζόμενοι έκαναν παρέμβαση στην διοίκηση με τον κύριο διοικητή να λέει ότι η κλινική θα  λειτουργεί όπως λειτουργούσε με τον ίδιο να αναρωτιέται πως μπορεί να γίνει αυτό, καθώς οι γιατροί αδυνατούν.

Ο κύριος Βεργίνης καταλόγισε ευθύνες  τόσο στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, την 6 Υπε, την κυβέρνηση, με τους εργαζόμενους να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις την Παρασκευή στην διοίκηση με επιδίωξη να γίνει και διοικητικό συμβούλιο το οποίο οφείλει να πάρει θέσης το θέμα και την επόμενη Τετάρτη προχωρούν σε στάση εργασίας καλώντας όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Λευκάδας, να υπερασπιστεί το δικαίωμα να έχουν βασικές ειδικότητες για εισαγωγή στο Νοσοκομείο.

Επίσης, έκανε και μια καταγραφή των σημαντικότερων προβλημάτων στο Νοσοκομείο.

Πηγή: Lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΣυγκίνηση και αναμνήσεις στην έκθεση παλαιών φωτογραφιών στην Καρυά
Επόμενο άρθροΚάθισμα Λευκάδας: Μια μητέρα ευχαριστεί ναυαγοσώστη που έσωσε τον γιο της