Αρχική Ειδήσεις Χρήστος Κατηφόρης: Για πρώτη φορά από το 1985 αλλάζει η εικόνα στο...

Χρήστος Κατηφόρης: Για πρώτη φορά από το 1985 αλλάζει η εικόνα στο Πόρτο Κατσίκι

0

Συνέντευξη στον Prisma 91,6.

Ο Δήμος Λευκάδας προχώρησε στην αδειοδότηση και κατασκευή τριών οικίσκων καντινών, με την εικόνα στο Πόρτο Κατσίκι να είναι πλέον διαφορετική, είπε στο απογευματινό μαγκαζίνο ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

Ο χώρος έχει βελτιωθεί, έχουν επισκευαστεί και βαφτεί οι πέργκολες που είχαν κατασκευαστεί το 2007, ο χώρος καθαρίστηκε και έχει βελτιωθεί αισθητά, με το Πόρτο Κατσίκι να μην έχει καμία σχέση από το 1985 μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος είπε ότι παρελθοντικά οι καντίνες δεν πλήρωναν ενοίκιο στον δήμο, αυτό συνέβαινε περιοδικά όταν υπήρχαν οι κοινότητες, καθώς και την περίοδο 1999-2005-2006, καθώς και από το 2011 και μετά λόγω νομικών προβλημάτων δεν πλήρωναν καθόλου και υπήρχε ένα κυνηγητό μεταξύ ανθρώπων που έβαζαν αυθαίρετα καντίνες και αστυνομίας.

Ο δήμος με σοβαρότητα και πρόγραμμα μπήκε στον χώρο και άρχισε να εξωραΐζει τον χώρο, ήδη στις συμβάσεις προβλέπεται η ευθύνη, συντήρησης, καθαριότητας.

Με αυτή την οργανωμένη κατάσταση δεν έχει μόνο έσοδα ο δήμος αλλά και αυτοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο, καθώς για πρώτη φορά έχουν άδειες και δεν θα τους κυνηγάει η αστυνομία.

Όσον αφορά το παρκινγκ το εκμισθώνει ο Δήμος είναι στα Βορειοδυτικά εκεί που αναπτύσσονται οι οικίσκοι και πάντα το νοίκιαζε.

Υπάρχει και η πλατεία μεταξύ του χώρου στάθμευσης και των οικίσκων, που είναι ένας ελεύθερος χώρος και κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση να σταθμεύσει δωρεάν, ωστόσο αυτό είναι επικίνδυνο με τον κύριο Κατηφόρη να υποστηρίζει ότι και αυτός ο χώρος θα πρέπει να διευθετηθεί, καθώς υπάρχει υποχρέωση από την προγραμματική σύμβαση και την μελέτη με την Αποκεντρωμένη ο χώρος να φυτευτεί και θα πρέπει να το δει ξανά ο δήμος για κάποιον που θέλει να κάνει μπάνιο χωρίς να θέλει να πληρώσει χώρο στάθμευσης.

Ωστόσο στα παράπονα πολιτών ότι μερικές φορές ενώ ο χώρος είναι άδειος τους υποχρεώνουν να σταθμεύσουν στον επί πληρωμή χώρο, έκανε λόγο για πρόβλημα συμπεριφορών, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, ωστόσο αυτά δεν ισχύουν.

Το να έχει κάποιος πρόσβαση δωρεάν στην πλατεία παρόλο που ο ίδιος διαφωνεί για λόγους ασφαλείας, καθώς εκεί περπατάει κόσμος μπορεί να το κάνουν.

Ωστόσο ο δήμος πρέπει να ξαναδεί το θέμα χρήσης χώρου, γύρω από τους οικίσκους ως χώρο στάθμευσης.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΜε ένα βιβλίο κι έναν κήπο…
Επόμενο άρθροΓιορτές λήξης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού “ΑΘΛΗΣΗ για ΟΛΟΥΣ”