Αρχική Ειδήσεις Χριστούγεννα με το Vlachos Tours: Πράγα, Δρέσδη, Βιέννη, Βουδαπέστη

Χριστούγεννα με το Vlachos Tours: Πράγα, Δρέσδη, Βιέννη, Βουδαπέστη

0

vlachos-tours-xristougenna-praga-vienni-voudapesti-2016-poster1-734x1043-1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ – ΔΡΕΣΔΗ  – BOYΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

1η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΠΛΟΙΟ (Παρασκευή 23/12/16)

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 04:00 π.μ από το Παλαιό Δημαρχείο για Ηγουμενίτσα. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την Βενετία. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλώ .

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΙΕΝΝΗ  (Σάββατο 24/12/16)

Άφιξη το  πρωί στο λιμάνι της Βενετίας, επιβίβαση στο πούλμαν και άμεση αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη. Άφιξη στην πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος, για μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της Βιέννης για να περπατήσετε στην πλούσια αγορά της. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την πόλη του Βάλς και της κλασσικής μουσικής. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι μια πόλη που μαγεύει κάθε επισκέπτη με τα αξιοθέατα της, τα θεάματά και την αγορά της.

Δείπνο και στη συνέχεια μετά το φαγητό μας σας προτείνουμε (προαιρετικά )  σε κάποια παραδοσιακή Βιεννέζικη μπυραρία,  που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές δοκιμάζοντας κρασί  τοπικά εδέσματα και γλυκές μελωδίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ  (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) (Κυριακή 25/12/16)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πανέμορφη πόλη της Βιέννης. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Λίμνες, ποτάμια, χωριουδάκια είναι οι παράμετροι που θα κάνουν το σημερινό μας οδοιπορικό, μοναδική εμπειρία. Άφιξη στην Πράγα. Aκολουθεί η ξενάγηση της <<Χρυσής Πόλης των 100 πύργων>>. Θα δούμε μεταξύ άλλων την  καλλιτεχνική γέφυρα του Καρόλου Δ’(14ου αιώνα), κοσμημένη με 37 αγάλματα Αγίων και δύο γοτθικούς πύργους, την πλατεία με το Δημαρχείο, το φημισμένο Ρολόι, τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Γκέτο, τις Μινιατούρες των Αλχημιστών, το Καστρόπυργο Χράτσανυ και την παλιά κατοικία των Βασιλέων της Βοημίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ  – KAΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ  – ΠΡΑΓΑ  (Δευτέρα 26/12/16)

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για να επισκεφθούμε την πανέμορφη Λουτρόπολη του Κάρλοβυ Βάρυ.

Στη δίωρη διαδρομή μας θα διασχίσουμε χαρακτηριστικά τοπία της Δ.Βοημίας με τις καλλιέργειες του Λυκίσκου καθώς και τμήματα των Βοημικών Δασών.

Άφιξη και περιήγηση. Θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και την Ρώσικη Εκκλησία στην άκρη της πόλης δίπλα στο δάσος. Μετά την περιήγηση ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε την βόλτα σας κατά μήκος του ποταμού ή για ψώνια (πηγή των κρυστάλλων της Βοημίας).

Αναχώρηση για Πράγα, άφιξη το απόγευμα. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά της Πράγας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ : ΠΡΑΓΑ  – ΔΡΕΣΔΗ – ΠΡΑΓΑ  (Τρίτη 27/12/16)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη << Βενετία του ποταμού Έλβα >>, την πανέμορφη Δρέσδη, με μακροχρόνια και λαμπρή ιστορία, που αποτελούσε και την έδρα των Σαξόνων Βασιλιάδων. Η Δρέσδη για πολλά χρόνια ήταν σημείο συνάντησης  Ζωγράφων και Γλυπτών, Μουσικών και Συγγραφέων. Οι όμορφες γέφυρες, τα ιστορικά Μπαρόκ κτίρια, οι επιβλητικοί Ναοί και φυσικά η φημισμένη Όπερα.

Θα επισκεφθούμε το Βασιλικό συγκρότημα Σβίνγκερ με  το παλάτι και τους κήπους του και το << Τείχος των διαδόχων >> που κατασκευάστηκε με 24.000 πορσελάνινα πλακάκια και αναπαριστά την πομπή  των Σαξόνων Κυβερνητών. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη.

Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ : ΠΡΑΓΑ  – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ   (Τετάρτη 28/12/16)

Πρωινό και αναχωρούμε από την Πράγα με προορισμό μας την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Άφιξη το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

Στη συνέχεια αναχώρηση από το ξενοδοχείο για να θαυμάσουμε τη γιορτινή φωταγωγημένη Βουδαπέστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (Πέμπτη 29/12/16)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι όπου στα Σέρβικα σημαίνει (Η λευκή πόλη). Το Βελιγράδι βρίσκεται σε ιδανικό σημείο, συνδέοντας δύο ποτάμια, τον Σάβα και τον Δούναβη και δύο περιοχές, την Πανοννική πεδιάδα με τη Βαλκανική χερσόνησο, αλλά και δύο πολιτισμούς, τον Δυτικό και τον Ανατολικό.

Άφιξη στην πόλη του Βελιγραδίου.

Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο Καλεμέγκνταν χτισμένο στη συμβολή των  ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον πύργο Νebosja, που ήταν ο τόπος στον οποίο είχε φυλακιστεί και τελικά δολοφονηθεί ο Ρήγας Φεραίος. Θα δούμε τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο Ναό των Βαλκανίων όπου εδώ και 70 χρόνια το χτίσιμο του συνεχίζεται.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΛΕΥΚΑΔΑ (Παρασκευή 30/12/16)

Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας . Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.

Άφιξη στη Λευκάδα αργά το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ:  550 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 180 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΚΛΙΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ: 30 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορά, περιηγήσεις με υπερυψωμένο, πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Βενετία σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  4**** αστέρων με ημιδιατροφή
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φιλοδωρήματα – αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Προηγούμενο άρθροΜαθητές από το 1ο Λύκειο Λευκάδας στην Ιαπωνία σε Παγκόσμια Μαθητική Σύνοδο
Επόμενο άρθροΕπιστολή του Ορφέα στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για τον Κινηματογράφο “Απόλλωνα”