Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δελτίο τύπου της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δελτίο τύπου της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

0

politexneio

Η νεολαία να δώσει το σύνθημα

Η οικονομική ιστορία διδάσκει, ότι οι κύκλοι άνθησης, κρίσης και κάμψης, είναι οι όψεις του ίδιου συστήματος σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Διδάσκει επίσης, πως στο σύστημα αυτό, δεν εξυπηρετούνται σχεδόν ποτέ τα συμφέροντα της ευρύτερης κοινωνίας, ειδικά τα συμφέροντα της λαϊκής τάξης.

Συνεπώς σε μια κοινωνία, τα προβλήματα δεν ταυτίζονται με το ύψος του ελλείμματος του προϋπολογισμού, αλλά κυρίως με το πού κατευθύνεται αυτό το έλλειμμα και αν επιχειρεί να καλύψει ή όχι, τους πραγματικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Στη χώρα μας, με αφορμή τη χρηματοπιστωτική κρίση,  εξαπολύθηκε τα τελευταία χρόνια μια δημοσιονομική τρομοκρατία με βασικό στόχο την κατεδάφιση των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων και ό,τι έχει απομείνει από τις κοινωνικές κατακτήσεις.

Το πρόβλημα της Ελλάδας όμως, δεν ήταν τόσο το μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά το μεγάλο έλλειμμα αποδοτικότητας της ελληνικής οικονομίας. Το τρομακτικό παραγωγικό έλλειμμα, η περιθωριοποίηση της βιομηχανίας και της αγροτικής παραγωγής, κυρίως στους σύγχρονους τεχνολογικά τομείς. Συν τοις άλλοις, σε αρκετές των περιπτώσεων, ή όποια ανάπτυξη στηρίχτηκε κατά βάση στην παράδοση της χώρας στο πολυεθνικό κεφάλαιο.

Από κει και πέρα τα προβλήματα γιγαντώθηκαν από την άνιση κατανομή του εισοδήματος, την υποβάθμιση των μισθών και των συντάξεων και τη μεγάλη ανεργία.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα, δεν απειλεί μόνο τη ζωή τη δική μας, αλλά και την ζωή των παιδιών μας αλλά και αυτή των εγγονιών μας. Τα όποια εργατικά δικαιώματα και οι δημοκρατικοί θεσμοί που κερδήθηκαν με τη θυσία των πατέρων και των παππούδων μας, πωλούνται φτηνά στον τραπέζι παχιών και πλούσιων διαπραγματευτών. Ο κίνδυνος να καταστραφεί εντελώς η οικονομία και η κοινωνική συνοχή, ο κίνδυνος η δημόσια ιδιοκτησία να πουληθεί σε ξένες πολυεθνικές, είναι υπαρκτός.

17 Νοέμβρη 2016. 43 ολόκληρα χρόνια, μετά από την πρώτη ομαδική, μαχητική, αποφασιστική εξέγερση της Ελληνικής Νεολαίας, ενάντια στη δικτατορία και το φασισμό. 43 χρόνια μετά τον αγώνα της Ελληνικής νεολαίας για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, δεν λύνονται με τα παχιά λόγια, τα ψέματα και τις κάλπικες υποσχέσεις. Οι νέοι μας έχουν ήδη την εμπειρία των τελευταίων ετών και το γνωρίζουν καλά. Απαιτείται ενότητα κι αγώνας εκ’ νέου, εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια και συνεχή επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα απέναντι  στις νέες απειλές για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας.

Μέσα σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, η νεολαία πρέπει να δώσει το σύνθημα  και οφείλουμε να την ακολουθήσουμε, να την παροτρύνουμε να βγει μπροστά και να αγωνιστεί, για μια Ελλάδα Δημοκρατική, Ευρωπαϊκή και σύγχρονη.

16 Νοέμβρη 2016, Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΑνάπτυξη Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης και Τηλεκπαίδευσης (MILC)
Επόμενο άρθροΔυναμικό συλλαλητήριο για τις Λ.Τ. Καρυάς – Την Πέμπτη στις 12:00 συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις