Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

0

pasok

Απαραίτητη η σύσταση εξεταστικής για την οικονομία.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, επιστολή, με την οποία ζητά να στηριχθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ώστε να ερευνηθεί, περιγραφεί και αναλυθεί η πορεία της οικονομίας κατά την περίοδο από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ έως και σήμερα και τα αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στην δημοσιονομική κρίση, κρίση ανταγωνιστικότητας  και οικονομική κατάρρευση της χώρας.

Γεγονότα όπως οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας διά του στόματος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, οι συγκλονιστικές ομολογίες του τέως Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις όπως αυτή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήρτη Τσοβόλα, καθιστούν πλέον επιτακτική τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής.

Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει όλη την αλήθεια για το πως το δημόσιο χρέος της χώρας από το 55.9% ως ποσοστό του Α.Ε.Π. που παρέδωσε η τότε κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1989, έφτασε στο 99.4% το 1993 (κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη). Τη χρονιά εισαγωγής της χώρας στην ευρωζώνη, βρέθηκε στο 103.0% . Η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας του Κ. Σημίτη (2004) βρήκε το χρέος στο  98.6%, ενώ τη πενταετία 2004 – 2009 (κυβέρνηση ΝΔ), το χρέος εκτοξεύθηκε στο 129,7%. Σήμερα, παρά τα σκληρά μνημόνια που εφαρμόζονται, τείνει να προσεγγίσει το 190% του Α.Ε.Π.

Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει όλη την αλήθεια για τις πράξεις όλων μας. Για τις παραλείψεις όλων μας. Για τα ενδεχόμενα λάθη όλων μας. Όχι απλά για λόγους ιστορικούς. Ούτε με την κρυφή πρόθεση του οποιουδήποτε να αποδοθούν ευθύνες σε αντιπάλους, ή να μετακυλυθούν  ευθύνες σε τρίτους. Η γνώση της ιστορικής αλήθειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανέλθει η πολιτική ζωή σε κανονικότητα.

Καλούμε λοιπόν το βουλευτή του νομού μας, αλλά και τους εκπροσώπους όλων των άλλων κομμάτων, να τοποθετηθούν δημόσια στη πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Προηγούμενο άρθροΔιάλογοι Γονέων και κοπή πίτας στη Βασιλική
Επόμενο άρθροΝέο σεμινάριο στο Χειρο_ποιείν: μεγάλη ρετρό κλειδοθήκη