Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Διακήρυξη Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για τις εκλογές στις 30/11/2016

Διακήρυξη Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για τις εκλογές στις 30/11/2016

0

dasota

OTA ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

για τις εκλογές στις 30/11/2016 του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λευκάδας

Συναδέλφισσα,συνάδελφε
Η ΔΑΣ ΟΤΑ Λευκάδας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις αρχαιρεσίες. Η επίθεση στα δικαιώματά μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο σύλλογος είναι η φωνή και το δίκιο όλων μας. Η συμμετοχή μας στη ζωή, στη λειτουργία και δράση του είναι όσο ποτέ αναγκαία και αναντικατάστατη. Είναι η δύναμή μας! Οι ίδιες οι εκλογές με τη μαζικότητα τους και με την ψήφο στη ΔΑΣ ΟΤΑ είναι η απάντηση μας στην επίθεση που δεχόμαστε.

Επίθεση που κάθε μέρα μεγαλώνει. Δεν περνάει μέρα που να μην προστίθεται ένα νέο αντιλαϊκό μέτρο. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε τη μάχη από τα κάτω με το δυνάμωμα του σωματείου και των μαζικών διαδικασιών. Να ακυρώσουμε στην πράξη τα αντιλαϊκά νομοσχέδια της κυβέρνησης και να προετοιμαστούμε για τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Κανείς και ποτέ δεν πρόσφερε στους εργαζόμενους το παραμικρό. Μόνο με τον ταξικό αγώνα μας μπορούμε να έχουμε σταθερή δουλειά, με μισθό και δικαιώματα, υγεία, ασφάλιση και παιδεία των παιδιών μας. Μόνο κόντρα στα συμφέροντα του κεφαλαίου, που υπηρετούν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, χέρι-χέρι με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ μπορεί ο αγώνας μας να έχει αποτελέσματα.

Συναδέλφισσες -συνάδελφοι

Στις 30 Νοέμβρη έχουμε εκλογές. Το τι διοίκηση θα έχουμε μας αφορά όλους και από την ψήφο σου θα εξαρτηθεί. Κατά τη γνώμη μας το βασικό κριτήριο ψήφου είναι: Τι Σωματείο – Τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα.

Ποιο κίνημα είναι σε θέση να τους βάλλει εμπόδια, να τους σταματήσει. Να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει και τη ζωή μας ακόμη, στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Ένα κίνημα που θα είναι πραγματικό όπλο στα χέρια όλων των εργαζομένων, στον αγώνα για την επιβίωση, για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

Θέλουμε ένα σωματείο και ένα κίνημα:

  • Να οργανώνει την πάλη για όλα τα προβλήματα, ένα σωματείο σπίτι όλων των εργαζομένων. Για τους συναδέλφους που οδηγούνται σε απόλυση με τη λήξη της σύμβασής τους, είτε για τα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε συνάδελφο από την εντατικοποίηση της δουλειάς.
  • Να αγωνίζεται ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές, ενάντια στην κυβέρνηση, το αυταρχικό κράτος.
  • Να αγωνίζεται ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές της τοπικής διοίκησης. Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στις ιδιωτικοποιήσεις, που είναι βασικό φιλέτο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Στηρίζουν την καπιταλιστική κερδοφορία.

Το μάρμαρο των ιδιωτικοποιήσεων θα το πληρώσει και πάλι ο λαός. Τα ανταποδοτικά τέλη θα αυξηθούν υπέρογκα. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν χιλιάδες απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, τσακισμένα μεροκάματα.

  • Ένα σωματείο, που θα παλεύει να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Θα δίνει προοπτική στους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για την απαλλαγή του λαού από τα δεσμά της δικτατορίας των μονοπωλίων.
  • Θέλουμε ένα σωματείο μαζικό, ταξικό που μαζί με άλλα σωματεία και ομοσπονδίες να συγκροτούν ένα κίνημα που θα παλεύει για μια άλλη: φιλολαϊκή ανάπτυξη που επίκεντρο της θα έχει τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
  • Ένα κίνημα που δεν θα παλεύει για την εναλλαγή του κυβερνητικού συνδικαλισμού παλιού και νέου.
  • Ένα κίνημα που δεν θα το χρησιμοποιούν ως γρανάζι, ούτε θα βάζει πλάτες έτσι απλά για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια άλλη που και αυτή θα διαχειρίζεται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα έστω και με άλλο μείγμα διαχείρισης.

Ένα κίνημα καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που τα «μαζεύουν και τα διπλώνουν». Κίνημα που ως σημαία του θα έχει το σύνθημα «Λεύτερος λαός είναι εκείνος ο λαός που κυριαρχεί στον πλούτο που παράγει»

Στη βάση ενός τέτοιου προσανατολισμού, ενός τέτοιου περιεχομένου πάλης επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων και την κοινή δράση, τη συμμαχία με όλους τους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Όλοι εμείς οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ δηλώνουμε ότι:

Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υπηρετήσουμε ένα τέτοιο σωματείο και ένα τέτοιο κίνημα. Για αυτό θέλουμε να τονίσουμε: Είναι ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση και στο σωματείο και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ισχυροποιηθούν οι δυνάμεις της ταξικής πάλης.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ- ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

Προηγούμενο άρθροΤο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η επιτυχημένη Φιλανθρωπική Έκθεση Ζωγραφικής-5η heART
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριες επιστολές του Φάρου