Αρχική Top Stories Διαμαρτυρίες κατοίκων για τον καθαρισμό του χιονιού εντός των οικισμών

Διαμαρτυρίες κατοίκων για τον καθαρισμό του χιονιού εντός των οικισμών

0

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; … ανταπόκριση από την Ορεινή Λευκάδα.

Με μεγάλη έκπληξη διαβάζουμε από χθες Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, το δημοσιευμένο σε όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκάδας σχετικά με την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του καθαρισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου, αναφέροντας παράλληλα την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ παρεμβάσεων και ΕΝΤΟΣ των οικισμών αλλά και απομακρυσμένων σημείων στην Ορεινή Λευκάδα.

Η έκπληξη όλων όσων διαμένουν μόνιμα στην Ορεινή Λευκάδα έγκειται στο γεγονός ότι την ίδια κιόλας μέρα ουδείς δεν διαπίστωνε και πρακτικά την ισχύ των όσων αναφέρει η παραπάνω ανακοίνωση, ιδίως για τον καθαρισμό των δρόμων εντός των οικισμών, πόσο μάλλον για την ολοκλήρωσή του.

Η επιβεβαίωση φυσικά δεν άργησε να έρθει την επόμενη κιόλας μέρα, σήμερα δηλαδή Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, καθώς η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΡΥΑΣ:
Οι δύο δρόμοι που οδηγούν στο σχολείο είχαν από νωρίς το πρωί μετατραπεί -χωρίς ίχνος υπερβολής- σε παγοδρόμια και αυτό γιατί στους εν λόγω δρόμους δεν έπεσε το τελευταίο 24ωρο ούτε ένας κόκκος άλατος.
Η μοναδική παρέμβαση που έγινε χθες νωρίς το πρωί, ήταν από μισθωμένο από τον Δήμο ιδιώτη, που με τσάπα απλά διάνοιξε τους δρόμους, δημιουργώντας παράλληλα μικρά βουναλάκια χιονιού στις άκρες τους, τα οποία κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας άρχισαν σταδιακά να λιώνουν, ενώ το βράδυ με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην Καρυά, πάγωσαν, καθιστώντας το οδόστρωμα άκρως επικίνδυνο για τους πεζούς.
Τα ατυχήματα όπως ήταν φυσικό δεν έλειψαν, όπως μαρτυρά και η παραπάνω φωτογραφία, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ:
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σφακιωτών δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν σε αυτό μιας κι ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό ήταν καλυμμένος με πάγο, καθιστώντας τον άκρως επικίνδυνο και φυσικά απροσπέλαστο.
Ως εκ τούτου το Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών, παρά τις διαβεβαιώσεις του Δήμου αλλά και της Αντιπεριφέρειας, ΔΕΝ λειτούργησε, χωρίς βέβαια να προηγηθεί καμία προειδοποιητική ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς, χωρίς βέβαια να προηγηθεί κανένας έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση του οδικού δικτύου καθώς και του προαύλιου χώρου του.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΡΥΑΣ:
Η δυσκολία πρόσβασης και σε αυτά τα σχολεία απέτρεψε τους γονείς να συνοδεύσουν τα παιδιά τους σήμερα ως εκεί, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν ούτε σε αυτά τα μαθήματα. Αξιοσημείωτο βέβαια ήταν και το περιστατικό κατά το οποίο εργαζόμενη στον Παιδικό Σταθμό Καρυάς γλίστρησε στην προσπάθειά της να φτάσει στον χώρο εργασίας της.

Και … η φαρσοκωμωδία της ημέρας:
συντοπίτης μας συνάντησε συνεργείο του Δήμου Λευκάδας την ώρα που έριχνε αλάτι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου ΚΑΡΥΑΣ!!! ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να κάνουν μάθημα, όπως οι ίδιοι υποστήριξαν. Φυσικά ο ίδιος τους παρέπεμψε στο Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών, ενημερώνοντας τους παράλληλα για την από εξαετίας μη λειτουργία του πρώην δημοτικού σχολείου Καρυάς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα παραπάνω θα ήταν ΑΝΑΓΚΑΙΟ πριν ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια Λευκάδας προβούν σε βιαστικές ανακοινώσεις είτε για τη λειτουργία των Σχολείων όλου του Νομού είτε για την ολοκλήρωση του καθαρισμού ΙΔΙΩΣ του οδικού δικτύου ΕΝΤΟΣ των οικισμών της Ορεινής Λευκάδας, να πραγματοποιούσαν, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών τους, επιτόπιους ελέγχους σε καίρια σημεία του δικτύου, στις σχολικές εγκαταστάσεις καθώς και σε επικίνδυνα σημεία του, προκειμένου πρωτίστως να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής χρήση τους από τους κατοίκους και δη από τους μαθητές.

Και επιπλέον να αναζητηθούν ευθύνες από τα τοπικά συμβούλια των οικισμών και συγκεκριμένα από τους Προέδρους τους, που δεν έπραξαν τα δέοντα -όπως σύμφωνα με τον νόμο υποχρεούνται- ώστε να αποφευχθεί η αναίτια ταλαιπωρία των μαθητών και των οικογενειών τους.-

Προηγούμενο άρθροΑπαγορεύεται το κυνήγι μέχρι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017
Επόμενο άρθροΠανλευκάδιος VS ΠΕΑΣ Κατούνας