Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΔιΕΕξοδος: Ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα και το Πολυτεχνείο

ΔιΕΕξοδος: Ανακοίνωση για την επίσκεψη Ομπάμα και το Πολυτεχνείο

0
politexneio

politexneio

Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι

Πριν 43 χρόνια ο αντιδικτατορικός αγώνας του ελληνικού λαού, κορυφώθηκε με τον ξεσηκωμό και την κατάληψη του Πολυτεχνείου. Τα αιτήματα μετά από 43 χρόνια παραμένουν ανεκπλήρωτα. Το «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Η εποχή της καπιταλιστικής κρίσης, με όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς  Νόμους όλων των συγκυβερνήσεων, έχουν φέρει την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας σε απόγνωση. Η ανεργία καλπάζει, η εργασιακή ζούγκλα μεγαλώνει, τα εισοδήματα μειώνονται, η «δημόσια» Υγεία και Παιδεία  μέρα μα τη μέρα καταρρέουν.

Τα συνθήματα πάνω στην πόρτα του Πολυτεχνείου «έξω αι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ», έδειχναν και συνεχίζουν να δείχνουν τους ενόχους. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο το σύνθημα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» αντηχεί στις πορείες στην αμερικάνικη πρεσβεία. Φέτος η κυβέρνηση  της «πρώτης φοράς Αριστεράς» φωνάζει «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, καλώς ήλθατε»!!! Για να μην ακουστεί ο λαός, η δουλοπρεπής κυβέρνηση απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας για τις δυο από τις τρείς μέρες του γιορτασμού του Πολυτεχνείου.

Μας διατυμπανίζουν ότι θα μας πει για την ελάφρυνση του χρέους. Αποκρύπτουν ότι ο βασικός λόγος της επίσκεψης του Μπ. Ομπάμα είναι γεωπολιτικός και η περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων της ενέργειας και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΝΑΤΟικής βάσης στη Σούδα. Αποκρύπτουν επίσης, ότι για τις περικοπές των συντάξεων, τις ομαδικές απολύσεις κ.α. , που πιέζει το ΔΝΤ πίσω του βρίσκονται οι Αμερικάνοι.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός, πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις στη χώρα μας, να αγωνιστούν για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.  Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων, να ανακτηθούν οι μεγάλες οικονομικές απώλειες για τα λαϊκά στρώματα, να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη σε όφελος του λαού, με μονομερή διαγραφή του χρέους.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα κοινό πλαίσιο – πλατφόρμα ενός λαϊκού Μετώπου που θα συσπειρώσει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Σήμερα επιβάλλεται να μπουν στα άμεσα  αιτήματα  και η απαλλαγή από τα μνημόνια – που προϋποθέτει την αποδέσμευση  από την ΕΕ- αλλά και η αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ. Η   όλη δράση και οι κατακτήσεις αυτού του μετώπου, θα βοηθήσουν τη συνειδητοποίηση ευρύτερων στρωμάτων για βαθύτερες αλλαγές.

Αυτό διδάσκουν και υπαγορεύουν, τόσο η ιστορία του λαού μας όσο και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Λευκάδας να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου  την Πέμπτη  17  Νοέμβρη.

«διΕΕξοδος»

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ 14-11-2016

Προηγούμενο άρθροΟ Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς εκπροσώπησε τη Ν.Δ. στο συνέδριο των ΑΝΕΛ
Επόμενο άρθρο3 νέες προσκλήσεις για αίτηση χρηματοδότησης έργων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης