Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Διημερίδα για τα προϊόντα της Ιόνιας Γης στη Λευκάδα

Διημερίδα για τα προϊόντα της Ιόνιας Γης στη Λευκάδα

0

afisa_lefkada (1) (724x1024)

Μεγάλο ενδιαφέρον για τη διημερίδα με στόχο

την προβολή των προϊόντων της Ιόνιας γης στη Λευκάδα

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων διοργανώνουν διημερίδα, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στη Λευκάδα, με θέμα «Παρουσίαση των Στρατηγικών Ανάπτυξης την Π.Ι.Ν για τον πρωτογενή τομέα Ευκαιρίες επέκτασης της αγοράς για τα προϊόντα της Ιόνιας Γης».

Η εκδήλωση, την οποία συντονίζει η Αντιπεριφέρεια Πρωτογενή Τομέα, Δικτύων Περιφερειών και Διεθνών Συνεργασιών, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδος, εναρκτήριο καλωσόρισμα θα απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λευκάδας Θόδωρος Χαλικιάς, και χαιρετισμό ο Δήμαρχος Λευκάδας Κων/νος Δρακονταειδής ενώ την κεντρική εισήγηση θα κάνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Η διοργάνωση ξεκινά στις 13.30 το Σάββατο 23/4/2016 και στις 10.00 την Κυριακή 24/4/2016.

Οι εργασίες είναι ανοικτές για το κοινό και τους παραγωγούς από τα Ιόνια Νησιά, που ήδη έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής.

Τα δε προϊόντα από τα Ιόνια Νησιά θα παρουσιαστούν σε εκπροσώπους των Εμπορικών Επιμελητηρίων της χώρας που θα λάβουν μέρος στην σημαντική αυτή διοργάνωση καθώς και σε εμπορικά στελέχη αλυσίδων μεγάλων καταστημάτων τροφίμων της χώρας.  

Στην εκδήλωση θα παραστούν ως ομιλητές θεσμικά στελέχη που θα παρουσιάσουν τις νέες τάσεις στην αγορά αγροτικών προϊόντων, τις δυνατότητες αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων και την ενσωμάτωση στον πρωτογενή τομέα αναπτυξιακών στρατηγικών για την περαιτέρω επέκταση και ενδυνάμωσή του.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί και ενημέρωση από εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».

Η πρώτη ημέρα της διημερίδας θα ολοκληρωθεί με ανοικτή συζήτηση – προτάσεις για την εφαρμογή πολιτικών, δράσεων και συνεργασιών της ΠΙΝ και των φορέων-παραγωγών.  

Τη δεύτερη μέρα της διημερίδας, 24 Απριλίου, οι παραγωγοί που θα προσέλθουν θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα αγροτικά τους προϊόντα τους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ενώ θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και χαιρετισμοί εκπροσώπων των Εμπορικών Επιμελητηρίων (Ελληνικοκινεζικό, Ελληνορωσικό, Ελληνοτουρκικό, Ελληνοβρετανικό κλπ.) καθώς και του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας.

Στόχος της διημερίδας είναι τόσο η ενημέρωση των παρευρισκόμενων παραγωγών για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της περιόδου 2014-2020, όσο και η αμφίδρομη ενημέρωση για τα προϊόντα της Ιόνιας Γης και τους τρόπους προώθησής τους στις αγορές.

Προηγούμενο άρθροΛειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στο Δήμο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΠανλευκάδιος VS Απόλλων Πάργας