Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δηλώσεις εκπροσώπων φορέων για τον “άθλο” της ορεινής Λευκάδας

Δηλώσεις εκπροσώπων φορέων για τον “άθλο” της ορεινής Λευκάδας

0

Αντιδήμαρχος κ. Φίλιππος Κούρτης: «Ήταν ένα πρωτοποριακό για τα δεδομένα της Λευκάδας ίσως και της Ελλάδας να σμίξουνε πάρα πολλοί σύλλογοι και εθελοντικά σωματεία να καθαριστούν 14 χλμ της κεντρικής αρτηρίας Καρυάς – Λευκάδας. Συγχαίρω από την πλευρά του Δήμου τα σωματεία που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση που είχε πολλές διαστάσεις. Περιβαλλοντική, κοινωνική, μιας και σμίξαμε πάρα πολλοί, σύλλογοι και πολίτες από διάφορα χωριά, το διασκεδάσαμε, παρά την κούραση και τον ήλιο. Υπάρχει και εκπαιδευτική διάσταση, μιας και είμαι και εκπαιδευτικός, γιατί συμμετείχαν πάρα πολλά παιδιά, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και είδαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος και ευαισθητοποίηση. Θα είναι οι αυριανοί πολίτες που θα μας βάλουν τα γυαλιά. Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή όλων αυτών εθελοντικών ομάδων και εύχομαι ο εθελοντισμός να γίνει τρόπος ζωής για τον καθένα μας».

Πρόεδρος Τ.Κ. Σπανοχωρίου κ. Γιώργος Χαλικιάς: «Κάναμε έναν εθελοντικό καθαρισμό στο δρόμο Καρυάς – Λευκάδας και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που έλαβε μέρος. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Να είμαστε καλά να ξανά κάνουμε ανάλογες δράσεις».

Πρόεδρος Τ.Κ. Πηγαδισάνων κ. Σπύρος Σάντας: «Η κοινή προσπάθεια κάνει πάντα θαύματα. Όμως πρέπει να έχει και συνέχεια».

Διευθυντής Γυμνασίου Καρυάς κ. Σωτήρης Αργυρού: «Ήταν μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Δουλέψαμε όλοι σκληρά. Το θέμα είναι να μάθουμε ως πολίτες να μην πετάμε σκουπίδια, να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου ώστε να είναι καθαρή η ύπαιθρος και γενικότερα το περιβάλλον»

Εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακιωτών «Ο Φωτεινός» κ. Χρήστος Σκιαδαρέσης: «Ξεπεράσαμε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε απόλυτα»

Αντιπρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Στέφανος Κατηφόρης: «Ο Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας δεν ανεβαίνει μόνο στις κορυφές και δεν διανοίγει μόνο περιπατητικά μονοπάτια. Συμμετέχει σε δράσεις όπως αυτή η Πανελλήνια δράση και μας αρέσει και το σύνθημα «γίνε η αλλαγή που περιμένεις» μιας και κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή. Είμαστε χαρούμενοι για την συμμετοχή του συλλόγου μας σε αυτή τη δράση, γιατί καθαρίσαμε ένα δρόμο που έχει να καθαριστεί χρόνια. Θα μπορούσε ο σύλλογός μας να έχει περισσότερα μέλη σήμερα εδώ, αλλά συνέπεσε με την προγραμματισμένη εξόρμηση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου. Ήταν πρωτοφανής η συμμετοχή του κόσμου από όλα τα χωριά».

Εκπρόσωπος Πολιτιστικού Συλλόγου Εγκλουβής κ. Σπύρος Περδικάρης: «Ήτανε μια κίνηση καλής θέλησης και ελπίζω να συνεχιστεί και στο μέλλον. Συμμετέχουμε εθελοντικά, βοηθάμε και παραδειγματίζουμε με τη δράση μας».

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατυστόμου «Η Κόκκινη Εκκλησία» κα Ειρήνη Βονιτσάνου: «Να συγχαρούμε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που έλαβε χώρα σήμερα. Όταν ανακοινώθηκε η δράση σκέφτηκα ότι ίσως να μην τα καταφέρναμε. Η σημερινή δράση αποδεικνύει περίτρανα ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να θέτουμε υψηλούς στόχους και να τους υλοποιούμε. Ελπίζω τα μικρά παιδιά που είναι πολλά που συμμετείχαν σήμερα να είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες ως προς την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και του τόπου τους. Και αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής μέρας. Ελπίζουμε η απαράδεκτη εικόνα που είχε μέχρι σήμερα ο δρόμος να αποτελέσει παρελθόν. Ας γίνουμε όλοι πιο ευσυνείδητοι πολίτες, ας αγαπήσουμε τον τόπο μας και ας τον διαφυλάξουμε ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς».

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πηγαδισάνων «Η Πρόοδος» κ. Χρήστος Σάντας: «Ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στην Ορεινή Λευκάδα, Ας αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο».

Πρόεδρος Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Καρυάς «Ο Απόλλων» κ. Κώστας Μέρελης: «Σήμερα ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για την Ορεινή Λευκάδα. Είναι πολύ ευχάριστο που συμμετείχαν όλα τα χωριά. Έγινε πολύ ουσιαστική δουλειά μιας και καθαρίστηκε όλος ο δρόμος σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο περιμέναμε. Μακάρι να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι για τον τόπο μας»

Εκπρόσωπος Π.Α.Σ. Σφακιωτών κ. Θοδωρής Βλάχος: «Ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία να καθαριστεί ο δρόμος και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτή τη δράση».

Η πρώην Δήμαρχος Καρυάς κα Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα: «Ήταν η ωραιότερη κούραση της ζωής μου. Η δράση απέδειξε ότι ο κοινός μας στόχος ήταν η καλύτερη επιλογή για σήμερα, για εθελοντική προσφορά και ιδανικότερη για Κυριακάτικη δημιουργική απασχόληση».

Ακολουθούν φωτογραφίες του Ξενοφώντα Μικρώνη.

Προηγούμενο άρθροΠτήσεις με drone πάνω από τις στέγες της Λευκάδας
Επόμενο άρθροEξόρμηση του ΕΟΣ Πρέβεζας στη Ζήρεια