Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Δηλώσεις Τακιανού – Τσαλδάρη για την ήττα της Δόξας

Δηλώσεις Τακιανού – Τσαλδάρη για την ήττα της Δόξας

0

Ο τεχνικός της Δόξας Λευκάδας είπε μετά την ήττα από τον Κολοσσό: «Από αυτό που θέλω να ξεκινήσω είναι ότι αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίστηκαν και έδειξαν αυταπάρνηση και μεγάλη προσπάθεια στα 40 λεπτά του παιχνιδιού, με τη λογική ότι ήμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση και βαθμολογικά. Ερχόμαστε από μια εμφάνιση που δεν ήταν καλή και υπήρχε ερωτηματικό για το πως θα εμφανιστούμε. Αλλά η ομάδα εμφανίστηκε έτσι όπως πρέπει.

Για 40 λεπτά ήμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ομάδα που αν εξαιρέσουμε τις μεγάλες ομάδες είναι αυτή που κάνει την καλύτερη πορεία. Το παιχνίδι θεωρώ ότι ήμαστε σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικοί γιατί θεωρώ ότι στην άμυνα, σύμφωνα με την τακτική και σύμφωνα με την επιθετικότητά μας έτσι όπως πρέπει και τους περιορίζουμε. Τους βγάλαμε από το ρυθμό τους. Είναι μια ομάδα που έχει αυτοματισμούς και πολύ καλό διάβασμα του παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να τα πάρουμε αυτά τα δύο και το καταφέραμε.

Η λειτουργία και εικόνα γενικά της ομάδας όταν έχουμε ας πούμε στα 40 λεπτά, μόνο 8 λάθη και έχουμε σπρώξει τους αντιπάλους να πάνε στα 19 λάθη, μια ομάδα που παίζει με πολλούς χειριστές και πολλούς έμπειρους παίχτες δηλώνει επίσης την διάθεση και αποφασιστικότητα που είχαν οι παίχτες. Αλλά στο τέλος του παιχνιδιού, κρίνονται όλα από μια φάση, που θα μπορούσε να είναι υπερ ή εναντίον όπως και έγινε με τη λογική ότι, ακόμα και να μπορούσαμε να σταματήσουμε το χρόνο και να κάνουμε κάτι οργανωμένο δεν θα ζητούσαμε τίποτα παραπάνω από αυτό που έγινε.

Δύο παίχτες μας φτάσανε σε απόσταση 4 μέτρων από το καλάθι. Πρώτα ο Σκότ και μετά ο Τσαλδάρης και έχουμε ένα άστοχο σουτ που κρίνει την έκβαση του αγώνα. Δεν θέλω να σταθώ στην τελευταία φάση, καθώς μπορεί να μπεί, μπορεί και όχι, πολλά παιχνίδια έχουμε δει να κρίνονται έτσι. Εγώ λέω ότι το ίδιο πράγμα θα επιδίωκα αν είχα σταματήσει το παιχνίδι με ταιμ αουτ.

Θέλω να μείνω στη φάση στο παιχνίδι που γίνεται, ενώ υπάρχει η μπάλα στην πλάγια γραμμή, γίνεται μέσα φάουλ, χωρίς να έχει μπει η μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, που βάσει κανονισμών είναι αντιαθλητικό φάουλ, το οποίο δεν πήραμε. Μου είπαν ότι η μπάλα δεν είχε μπει από τα χέρια του πλάγιου παίχτη. Θέλω να το δώ 100% στο βίντεο για να μπορώ να πω. Αλλά η ομάδα δεν παίρνει αυτό το αντιαθλητικό φάουλ, που σημαίνει 2 ελεύθερες βολές και η κατοχή δική μας, με την έκβαση του παιχνιδιού με πολύ μεγάλες πιθανότητες να ήταν υπέρ μας.

Έχουν μείνει 6 αγωνιστικές, όπου η ομάδα πρέπει να κερδίσει το χαμένο σεβασμό και αξιοπρέπεια. Εννοώ να κερδίσει το σεβασμό του κόσμου που θέλει να δει ένα σύνολο να μάχεται, ανεξάρτητα από τη νίκη ή την ήττα και όλοι ξέρουν την κατάσταση της ομάδας και την είδατε και εσείς. Θα δείτε ότι υπάρχουν παίχτες που έπαιξαν 39.3 και 36.2, ότι έλειπαν παίχτες από το ρόστερ για κάποιους λόγους, άρα μπαίνει ένα παραπάνω credit στην προσπάθεια των παιδιών σε σχέση με το τι εικόνα δείξαμε και όχι με το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα προσπαθήσουμε να σεβαστούμε πρώτα από όλα την ομάδα.

Να μπαίνουμε στο γήπεδο για τις προπονήσεις μας στο 100%. Να ετοιμάζουμε τα παιχνίδια στο 100% και στην τακτική και στο ψυχολογικό κομμάτι, που όπως καταλαβαίνετε είναι μεγάλη η μάχη που δίνουμε και να φανούμε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια, γιατί προσωπικά θέλω να καταθέσω ότι από την δική μας νίκη ή ήττα μπορεί να κρίνονται αποτελέσματα άλλων ομάδων.

Και το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να κερδίσουμε την αξιοπιστία και να σεβαστούμε τους εαυτούς μας είναι να τα παίξουμε όλα στο μέγιστο δυνατό επίπεδο που μπορούμε για να μη μπορεί να πει κάποιος ότι είτε χαλαρώσαμε, είτε δεν κάναμε αυτά που πρέπει, είτε να πληγώσουμε μια ομάδα που περιμένει να είναι από εμάς κάπως και να γλιτώσουμε έτσι στο τέλος του πρωταθλήματος την αξιοπιστία μας».

Για τον Τζάστιν Ρόμπινσον: «Ήταν απόφαση του προπονητή η μη χρησιμοποίησή του, βάση της τακτικής και βάση πως θέλαμε να παίξουμε το παιχνίδι και βάση με ποιοι παίχτες μπορούνε να είναι συμβατοί με την εικόνα που είδατε έξω για 40 λεπτά».

Για την ενίσχυση της ομάδας: «Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί, γιατί υπάρχει ένας κανονισμός με τον οποίο είσαι υποχρεωμένος να τελειώσεις το πρωτάθλημα με όσους ξένους ξεκινήσεις και αυτό έχει να κάνει με την αξιοπιστία της ομάδας. Άρα, αν φύγει κάποιος είμαστε έτοιμοι να τον αναπληρώσουμε και είμαστε έτοιμοι με την λογική ότι έχουμε βρει στην αγορά εναλλακτικές λύσεις για κάθε ενδεχόμενο.

Για το ποιό είναι πλέον το κίνητρό των παικτών: «Η μάχη που δίνουμε, η καθημερινή, για να μπορέσουμε παιδιά τα οποία βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας κατά μεγάλο ποσοστό έχουμε χάσει την κατηγορία, είναι μια καθημερινή μάχη που πρέπει να την δώσουν με το μυαλό τους περισσότερο και όχι με το σώμα τους. Είναι δύσκολο να τους πείσουμε και μόνο για το κομμάτι αυτό, θέλω να κρατήσουμε τη διάθεση που δείξαμε σήμερα και σίγουρα μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο. Αλλά ας το κρατήσουμε ως βάση για να χτίσουμε πάνω σε αυτό».

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ανέφερε από την πλευρά των παικτών: «Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα μετά το παιχνίδι με την Κύμη, καθώς υπάρχουν πολλά και δυνατά συναισθήματα που πρέπει να τα ελέγξουμε για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και όσο έρχεσαι συνέχεια από ήττες είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς.

Σήμερα, καταθέσαμε και την ψυχή μας, παλέψαμε για τη νίκη και ήρθαμε πολύ κοντά σε αυτή. Όμως 2-3 διαιτητικές αποφάσεις και η τύχη δεν μας επέτρεψε να πανηγυρίσουμε μια επιτυχία. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά να συνεχίσουμε και να κοιτάξουμε το παιχνίδι με τον Άρη.

Θα ήθελε να αναφερθώ σε ορισμένα δημοσιεύματα του τύπου ότι η «Δόξα τα παράτησε», ότι η ομάδα δεν διαλύεται και ότι είμαστε οι ίδιοι που κάναμε το θαύμα και εμφανιστήκαμε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα στο παρκέ, εμείς είμαστε που πήραμε την πρώτη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και εμείς που χάσαμε μόνο ένα πόντο από τον Ολυμπιακό και έτσι όπως χάσαμε».

Για το εάν θα τους «ρίξει» και άλλο ο τρόπος της ήττας ή θα τους συσπειρώσει: «Πιστεύω και αυτό που είδαμε και από τους συμπαίχτες μου, είναι ότι τέτοιες καταστάσεις μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς».

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης μάλιστα μετά την λήξη του αγώνα σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook διάφορα κακόβουλα σχόλια:

«Όταν έχεις 1 στα 9 παιχνίδια που έχουν κριθεί στο πόντο και 3 από αυτά να είχες κερδίσει, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα, μπορείς να μιλήσεις για πολλά πράγματα. Μπορείς να πεις για ικανότητα, για ατυχία, για συνδυασμό και των δύο, για ρόστερ, για λάθος αποφάσεις κλπ..

Δε μπορείς όμως να πεις ότι η ομάδα αυτή είναι ντροπή του πρωταθλήματος και ότι ήταν λάθος επιλογή, από τη στιγμή που στα μισά παιχνίδια που έχει δώσει, έχει “αποζημιώσει” το μπασκετικό κοινό, στο γήπεδο αλλά και τηλεοπτικά. Όταν σχεδόν σε κάθε ματς έχει γεμάτο γήπεδο και όλες τις υποχρεώσεις της τακτοποιημένες, μπορείς να μιλήσεις για μια αξιοπρεπέστατη ομάδα που μόνο διαλυμένη δεν είναι!

Προσωπικά, μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα θεωρώ ότι θα είναι ο πιο άδικος υποβιβασμός. Δεν κάνω σε καμία περίπτωση πολιτική, απλά γράφω τη δική μου γνώμη. Είναι η δική μου γνώμη και η δική μου αλήθεια και αντιπροσωπεύει μόνο τον εαυτό μου».

Πηγή: gazzetta.gr

Προηγούμενο άρθροΑπολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροΤο My Lefkada στην Πανιόνια Διημερίδα Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Λευκάδα