Αρχική Top Stories Δήμαρχος Λευκάδας: Ζητήσαμε από το υπουργείο να δραστηριοποιηθεί στο θέμα της ζεύξης...

Δήμαρχος Λευκάδας: Ζητήσαμε από το υπουργείο να δραστηριοποιηθεί στο θέμα της ζεύξης του νησιού

0
φωτο αρχείου

Με αφορμή την επίσκεψη του Δημάρχου Λευκάδας Κωνσταντίνου Δρακονταειδή και του Αντιδημάρχου Γιώργου Φίλιππα στο Γενικό Γραμματέα του ΥΠΟΜΕΔΥ κ. Δέδε, έγινε ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25-01-2016.

Ο κύριος Δρακονταειδής μιλώντας για την υποθαλάσσια ζεύξη και ε συνέχεια επαφών που είχε με τον Γενικό Γραμματέα, έχουν ζητήσει να δραστηριοποιηθεί το υπουργείο σε σχέση με την ανάγκη νέας ζεύξης στην Λευκάδα, δεδομένου και της ακύρωσης από την πλευρά του υπουργείου του προηγούμενου έργου που είχε συζητηθεί αναλυτικά.

Ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, 2-3 μήνες, θα έρθουν από το ΥΠΟΜΕΔΥ για να μελετήσουν το θέμα και να ακούσουν και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Η κυρία Καρφάκη στην ομιλία της ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή κατήργησε την υποθαλάσσια και όχι το Υπουργείο, λέγοντας ότι η υπόσχεση που έδωσε ο Γραμματέας ότι θα έρθει θα είναι για να ξεκινήσουμε τριάντα χρόνια πίσω και πιθανόν τα δισέγγονα μας βρουν μια λύση για την υποθαλάσσια.

Ο Θωμάς Καββαδάς εξήγησε ότι δεν κατανοεί τον λόγο που ο δήμαρχος επαναφέρει αυτό το ζήτημα καθώς θα έπρεπε να έχει λυθεί.

Στην απάντηση του ο κύριος Δρακονταειδής ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα επαναφοράς ζητήματος, καθώς όπως είπε ότι στο θέμα της ζεύξης από την στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε μια απόφαση ως σώμα, σε καμία περίπτωση δεν άφησε η Δημοτική Αρχή το θέμα της ζεύξης, ωστόσο διαφώνησαν με τον τρόπο που ήταν να κατασκευαστεί.

Από τότε με το υπουργείο σε επανειλημμένες συζητήσεις έθεσαν το θέμα ανάγκης της ζεύξης, λέγοντας ότι είναι άλλο πράγμα ο τρόπος κατασκευής και άλλο η αναγκαιότητα της ζεύξης, ότι έχουν προτείνει και λύσεις με μειωμένο κόστος, ότι σταθερά υπερασπίζονται την ζεύξη με καινούριους και πιο σύγχρονους όρους στην λογική να βγει η κίνηση εκτός πόλης.

Πηγή: lefkadatoday.gr

Προηγούμενο άρθροΤηλυκράτης: Αήττητος στο Κίτρος (1-1 με Πύδνα)
Επόμενο άρθροΆκιο Μορίτα