Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός Δόξα Λευκάδας: Όσο νικάει ελπίζει… (82-68)

Δόξα Λευκάδας: Όσο νικάει ελπίζει… (82-68)

0
https://www.mylefkada.gr/2012/September/doxa-basketball.jpg

https://www.mylefkada.gr/2012/September/doxa-basketball.jpg

Νικήτρια στο ντέρμπι της αγωνιστικής απέναντι στο Ψυχικό, αναδείχθηκε η Δόξα.

Η ομάδα της Λευκάδας, πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και τέλειο 4ο δεκάλεπτο, πήρε μια σπουδαία για τη συνέχεια νίκη με το επιβλητικό 82-68. Το σκορ δείχνει πως η ομάδα του κου Ζιάγκου πήρε δικαιότατα το ματς, μη αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους στο δεύτερο ημίχρονο.
Γράφει ο Τίμος Φίλιππας στο  lefkadasportnews.gr

Πριν το ματς στο στρατόπεδο της Δόξας το ζητούμενο ήταν η νίκη. Έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας όμως μένουν με μια μικρή πίκρα, καθώς δεν κατάφεραν στο τέλος να υπερκαλύψουν τη διαφορά της ήττας τους στο πρώτο γύρο με 15 πόντους. Ενώ είχαν καταφέρει να πάρουν τη διαφορά, τα αλλεπάλληλα λάθη στο τέλος έφεραν τη τελική διαφορά στους 14 πόντους.

Στην αρχή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά κι έδειχναν ικανοί για ένα διπλό που θα τους ήταν υπερπολύτιμο για την συνέχεια. Στην εξέλιξη του αγώνα όμως, η ΔΟΞΑ ισορρόπησε το ματς. Το προβάδισμα των 6 πόντων (7-13) που είχαν πάρε οι φιλοξενούμενοι χάθηκε πολύ γρήγορα. Το σκληρό παιχνίδι των δυο ομάδων κρατούσε το σκορ χαμηλά και στη λήξη της πρώτης περιόδου το παιχνίδι ήταν ισόπαλο με 18-18.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι εξακολουθούσε να είναι σκληρό κι αμφίρροπο, με τις δυο άμυνες να δίνουν ρεσιτάλ. Στη διάρκεια της περιόδου καμία ομάδα δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει, πόσο μάλλον να ξεφύγει στο σκορ. Η ΔΟΞΑ με κορυφαίο τον Κυρίτση(12π. εκείνο το διάστημα) και το Ψυχικό με τον Παπανικολάου(11π.), πάνε στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους μπροστά για έναν πόντο (31-32).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν τελείως διαφορετικό από το πρώτο. Οι δυο ομάδες έβρισκαν ρυθμό και το παιχνίδι γινόταν πιο θεαματικό. Από τη μια οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να πάρουν και να διατηρήσουν μια διαφορά κι από την άλλη οι φιλοξενούμενοι που δεν άφηναν την ομάδα της Λευκάδας να πάρει ανάσα. Εν τέλει η καλύτερη ομάδα του δεκαλέπτου ήταν η ΔΟΞΑ κι οι παίχτες της πήγαν στο πάγκο στη λήξη της προηγούμενοι με 56-55.

Το αμφίρροπο ματς των πρώτων 30’ δεν είχε συνέχεια, κι αυτό γιατί οι γηπεδούχοι έκαναν μια τρομερή 4η περίοδο. Με ρεσιτάλ ευστοχίας αλλά και με εξαιρετική άμυνα κατάφεραν να εξαφανίσουν από το παιχνίδι την ομάδα του Ψυχικού. Το πάθος που έδειξαν αλλά και η αποφασιστικότητα τους ήταν τα στοιχεία που χρειάστηκαν για να πάρουν τη διαφορά στο τέλος. Σ’ αυτό το διάστημα όσοι αγωνίστηκαν παίρνουν άριστα γιατί έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Αυτοί που ξεχώρισαν βέβαια ήταν οι Κυρίτσης και Αναγνωστόπουλος.

Μελανό σημείο της περιόδου ήταν τα λάθη που δεν επέτρεψαν στη ΔΟΞΑ να πάρει διαφορά άνω των 15 πόντων που θα της έδινε το πλεονέκτημα σε τυχών ισοβαθμία. Τελικό σκορ 82-68. Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν για την ομάδα της Λευκάδας. Νίκη στο ντέρμπι και πολύ καλές εντυπώσεις με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, ρίχνοντας παράλληλα στο καναβάτσο τους αντιπάλους της που έκαναν δεύτερη σερί ήττα.

Με ανεβασμένη ψυχολογία τώρα ταξιδεύει για το επόμενο παιχνίδι στη Λιβαδειά το ερχόμενο Σάββατο. Ίσως τη πιο δύσκολη έδρα που έχει να πάει πλην της Καβάλας. Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο αφού η ομάδα της Βοιωτίας δείχνει πολύ ανεβασμένη τελευταία, όμως οι παίχτες του Κου Ζιάγκου μοιάζουν πλέον να μη φοβούνται καμία πονηρή έδρα.

Δεκάλεπτα: 18-18, 31-32, 56-55, 82-68

Διαιτητές:
Βαρδάλος – Δαρλαμήτσος – Δημόπουλος

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ζιάγκος):
Κυριακόπουλος 8 (2), Μάρτζος 6 (1), Χίμπερτ, Αποστολίδης 15 (1), Κυρίτσης 25, Καραδολάμης, Συμεωνίδης, Αναγνωστόπουλος 16 (2), Σκλάβος 12 (1), Ιωακιμέιδης, Βαγενάς, Αργυρός
ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλος): Νίκου 7 (1), Αχής, Περσίδης, Παπανικολάου 15 (2), Δημάκος 2 (0/4 βολες, 1/5 διπ., 0/2 τριπ.), Σκάνδαλος, Μάντζαρης 8, Κορωνίδης 11 (3/9) Μαραμρινός 4, Ναούμης 6 (2), Μαντζιώρης 15 (1 τριπ., 5 ριμπ.).

 

Προηγούμενο άρθροΠέρασε και από τις Σέρρες η Νίκη 48-72
Επόμενο άρθροΕΟΣ Πρέβεζας: Με μεγάλη επιτυχία η προβολή της ταινίας στην ARTηρία