Αρχική Top Stories Ε. Λέκκας: Θα φροντίσουμε το Πόρτο Κατσίκι να παραδοθεί με ασφάλεια στον...

Ε. Λέκκας: Θα φροντίσουμε το Πόρτο Κατσίκι να παραδοθεί με ασφάλεια στον κόσμο

0

lekkas-porto-katsiki

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στον Prisma 95,1 για την αυτοψία που έκανε στην παραλία Πόρτο Κατσίκι, μεταφέροντας την εμπειρία του σε φαινόμενα κατολισθήσεων, με τον ίδιο να γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, καθώς την έχει επισκεφτεί και στο παρελθόν.

Ο κύριος Λέκκας ανέφερε ότι κατέληξαν στο να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε η παραλία να αποδοθεί με ασφάλεια στους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που θα την απολαύσουν αυτό το καλοκαίρι.

Μάλιστα μέσα στον Απρίλη θα γίνει μια ολοκληρωμένη αυτοψία και μελέτη, για να προλάβουν το καλοκαίρι, ώστε να εκτιμηθεί ο κίνδυνος, να διαχωριστεί οι παραλία σε μικροζώνες, ανάλογα την επικινδυνότητα και να προβούν σε προτάσεις.

Ο κύριος Λέκκας υπογράμμισε ότι αυτό θα γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα για να δοθεί η παραλία το καλοκαίρι στους λουόμενους, ενώ στην συνέχεια θα αποφασιστούν κάποια μακροπρόθεσμα μέτρα ώστε να μην αντιμετωπίζουμε κάθε καλοκαίρι αντίστοιχα προβλήματα.

Η επίσκεψη του κου Λέκκα στο νησί μας έγινε μετά από πρόσκληση του εντεταλμένου συμβούλου πολιτικής προστασίας του Δήμου, κου Πάνου Γαζή, ο οποίος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Γεωλογίας στην κατεύθυνση “Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων”, με επιβλέποντα καθηγητή τον κο Λέκκα.

 

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο του Δήμου για την Ημέρα Αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση – Κάλεσμα του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας