Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Αιχμηρή ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για τον Βουλευτή Θανάση Καββαδά

Αιχμηρή ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για τον Βουλευτή Θανάση Καββαδά

0
syriza logo

syriza logo copy

ΜΙΚΡΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ- ΜΕΓΑΛΑ  ΨΕΜΑΤΑ

Με την ανακοίνωση του βουλευτή κυρίου Καββαδά, γίναμε μάρτυρες μέσα σε μία εβδομάδα μίας θεαματικής  πολιτικής κωλοτούμπας.

Την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή το κόμμα της ΝΔ  και ο ίδιος καταψήφισαν το νομοσχέδιο  για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με έωλα και αστεία επιχειρήματα (κομματικοί διορισμοί, ατελέσφορο και αναποτελεσματικό σύστημα) και τώρα  εγκαλεί την Κυβέρνηση  γιατί δεν προβλέπει τάχατες και στη Λευκάδα αυτό το αποτυχημένο σύστημα των κομματικών διορισμών.  Πιστεύει ο βουλευτής ότι παράγει πολιτική με ανακοινώσεις και ερωτήσεις;

Αν δεν απατόμεθα τις μέρες που το νομοσχέδιο συζητιόταν  στις Βουλή αντί ο βουλευτής να ευρίσκεται στα κέντρα διαμόρφωσης των αποφάσεων(αρμόδιες επιτροπές) έστω και μέσω των συναδέλφων του της ΝΔ που μετέχουν σε αυτές (δεν τον είδαμε στην Βουλή  ούτε όταν μιλούσε ο αρχηγός του) ,επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο της διαμαρτυρίας και της μικροπολιτικής σπέκουλας ως συνέχεια της ανακοίνωσης του προ ημερών για το Νοσοκομείο με τις τόσες ανακρίβειες.  

Όσον αφορά τις κατηγορίες του ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες της Λευκάδας ως 2ης κατηγορίας πολίτες να του υπενθυμίσουμε ότι:

  1. Κυβέρνηση του κόμματος του ήταν  εκείνη η οποία με ύποπτες και αδιαφανείς διαδικασίες είχε δρομολογήσει την εκποίηση μέσω δημοπρασίας της άμμου στο Κάστρο και ήταν η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκείνη η οποία με  τις παρεμβάσεις του τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Γρηγόρη στους αρμόδιους υπουργούς Βούτση και Βαλαβάνη  εκχώρησε την κυριότητα της στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και κατ΄ επέκταση στους Λευκαδίτες με αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό τόσων και τόσων παραλιών.
  2. Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκείνη η οποία μετέφερε πρωτοφανούς ύψους χρηματικές πιστώσεις προς την Λευκάδα είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ,είτε μέσω της Περιφέρειας  για την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού του 2015.
  3. Κυβέρνηση του κόμματος του ήταν εκείνη η οποία το 2014 με την συνταξιοδότηση του Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου δεν φρόντισε να προκηρύξει τη θέση με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο γνωστό blackout το καλοκαίρι του 2015 και σε συνδυασμό με το ότι από το 2010 δεν έγινε καμία πρόσληψη μονίμου ιατρού ΕΣΥ ούτε καν από τον πίνακα επιτυχόντων από προηγούμενες προκηρύξεις.

Αντίθετα ήταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκείνη η οποία με πρωτοβουλία του τότε  Βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ Σταύρου Γρηγόρη τροποποίησε μία ασαφή νομοθετική διάταξη περί κινήτρων για υπηρεσία ιατρών σε άγονες και νησιωτικές περιοχές και μετατροπή του κινήτρου σε χρηματικό επίδομα η οποία στη συνέχεια σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας υλοποιήθηκε και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε αυτή τη στιγμή να υπηρετούν στη Λευκάδα 12 Επικουρικοί ιατροί όλων των ειδικοτήτων λαμβάνοντες το ανωτέρω επίδομα από την Περιφέρεια

  1. Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτή η οποία για πρώτη φορά από το 2010 προκήρυξε  θέσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ η οποία προκήρυξη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από συνεχείς επαφές και παρουσία στο Υπουργείο και την 6η ΥΠΕ  η Λευκάδα έλαβε την μερίδα του λέοντος στην πρώτη αυτή προκήρυξη (6 στις 22θέσεις σε όλη την 6η ΥΠΕ). Μήπως και αυτό είναι ένδειξη ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους Λευκαδίτες ως πολίτες 2ης κατηγορίας κατά τον κύριο Καββαδά;
  2. Όσον αφορά το  θέμα του δωρεάν internet σε μικρά και απομονωμένα νησιά με πομπώδη προ εβδομάδος ανακοίνωση του ο κύριος Καββαδάς μας είπε για διαβεβαίωσε που απέσπασε από τον υπουργό Νίκο Παππά ότι θα συμπεριληφθούν και τα μικρά νησιά της Λευκάδας στο πρόγραμμα, τώρα μας λέει ότι ο υπουργός αγνόησε τη Λευκάδα. Μήπως και αυτή η συνάντηση ήταν σαν την άλλη πολυδιαφημισθείσα από τον βουλευτή με τον Πάνο  Καμμένο για το θέμα του στρατιώτη ιατρού για τον Κάλαμο την οποία με ανακοίνωση τους οι ΑΝΕΛ διέψευσαν και με δήλωση του υπουργού ότι ούτε καν τον γνωρίζει τον κύριο  Καββαδά;
  3. Για το θέμα της μη συμπερίληψης της Λευκάδας στις περιοχές για μερική άσκηση ειδικότητας ήταν ένα λάθος υπηρεσιακών παραγόντων  οι οποίοι εκ παραδρομής δεν περιέλαβαν την Λευκάδα σε επικαιροποίηση προγενέστερης υπουργικής απόφασης που περιελάμβανε τη Λευκάδα και η οποία με άμεση παρέμβαση τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  διορθώθηκε σε λίγες μέρες.

Επ΄ αυτού και σε συνάρτηση με την παράγραφο 3 να ενημερώσουμε τον βουλευτή γιατί απ΄ ότι φαίνεται δεν το γνωρίζει,  ότι ανεξάρτητα από την ένταξη του Νοσοκομείου στην παραπάνω κατηγορία βασική προϋπόθεση για την χορήγηση ειδικότητας είναι η ύπαρξη Διευθυντή στην Κλινική που η κυβέρνηση του κόμματος του άφησε ακέφαλη από τον Αύγουστο του 2014 που συνταξιοδοτήθηκε ο προηγούμενος Διευθυντής μη μεριμνώντας για την προκήρυξη της θέσης. Αντίθετα η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την οποία κατηγορεί ότι δεν ενδιαφέρεται για την Λευκάδα έχει προκηρύξει τη θέση αυτή.

  1. Για τις ΤΟΜΥ η θέση του βουλευτή είναι η επιτομή του μικροπολιτικού καιροσκοπισμού. Η θέση της ΝΔ και προφανώς και του ιδίου είναι ότι οι ΤΟΜΥ δημιουργήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για κομματικούς διορισμούς και μάλιστα με ευρωπαϊκά χρήματα τα οποία έπρεπε να διοχετευθούν στον ιδιωτικό τομέα.  Το ενδιαφέρον του βουλευτή για ΤΟΜΥ στη Λευκάδα συνεπάγεται κατ΄ επέκταση και το ενδιαφέρον του για κομματικούς διορισμούς του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα; έχει βαλθεί να μας τρελάνει ο κύριος Καββαδάς;

Για να μην ανησυχεί ο βουλευτής τον ενημερώνουμε και κατ΄ επέκταση τους Λευκαδίτες ότι ο σχεδιασμός για την Λευκάδα περιλαμβάνει πιο αναβαθμισμένες δομές Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και δη την λειτουργεί 2 ΚΥ ενός αγροτικού τύπου στο υπάρχον ΚΥ Βασιλικής και ενός αστικού τύπου στην πόλη της Λευκάδας  στελεχωμένα με ιατρούς πολλών ειδικοτήτων, ενώ υπάρχει η σκέψη εγκατάστασης για λειτουργικούς και οικονομικούς λόγους σε κτηριακές υποδομές του παλιού Νοσοκομείου μετά τη μετεγκατάσταση του στο νέο. Δεν θα υπάρξει λοιπόν αλλαγή ταμπέλας όπως ειρωνικά διατυπώνει ο βουλευτής  ο οποίος στα πλαίσια επικοινωνιακής φιέστας μας ενημερώνει ότι επισκέφθηκε το ΠΕΔΥ για να διαπιστώσει την έλλειψη προσωπικού.

Θα του ήταν πιο εύκολο και απλό να ρωτούσε τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος ως υπουργός Υγείας  σε μία νύχτα απέλυσε 2.500 γιατρούς του ΙΚΑ ,πρόδρομου του ΠΕΔΥ.

Τέλος απόδειξη του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για όλους τους πολίτες και συνεπώς και της Λευκάδας είναι η μέσω του νομοσχεδίου πρόβλεψη διαγραφής βεβαιωμένων οφειλών προς την Εφορία από νοσήλια  στο Νοσοκομείο ανασφάλιστων και απόρων συμπολιτών μας και συγκεκριμένα:

α.    1/1/2010 – 31/12/2013 οφειλές σταλμένες στη Εφορία 85.442,58€

β.    1/1/2014-31/12/2015 οφειλές που με απόφαση του Υπουργείου δεν απεστάλησαν στην Εφορία 83,729,52€

Επ΄ αυτού ο κατά τα άλλα λαλίστατος βουλευτής γιατί δεν ενημερώνει τους Λευκαδίτες  για την υποβάθμιση των οποίων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόπτεται αν καταψήφισε το σχετικό άρθρο όπως και να υπενθυμίσουμε στους Λευκαδίτες  την καταψήφιση τον Δεκέμβριο του2016 τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος ενίσχυσης των μικροσυνταξιούχων.

12/8/2017

ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Θανάση Καββαδά με Πολίτη, Ιωακειμίδου και Φυτόπουλο
Επόμενο άρθροΑρχαίο νόμισμα της Λευκάδας πωλείται στο ebay