Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Εκδήλωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για την Εργατική Πρωτομαγιά

0

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΙΜΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΚΑΙ  ΤΙΣ  ΘΥΣΙΕΣ  ΤΗΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ  ΤΑΞΗΣ

ΤΙΜΟΥΜΕ    ΤΗΝ    ΕΡΓΑΤΙΚΗ    ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/4/2017  ΩΡΑ 9:00 πμ – 3:00 μμ

ΕΚΘΕΣΗ   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ   ΣΤΟ   ΠΡΟΑΥΛΙΟ  ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ   ΚΑΙ   ΟΛΕΣ   ΣΤΗ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   130 μμ

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι

131 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Τότε, οι εργάτες του Σικάγο συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο.

Σήμερα, 131 χρόνια μετά, παρόλο που η επιστημονική και η τεχνολογική πρόοδος στην παραγωγή έχουν δημιουργήσει ασύλληπτες δυνατότητες, όσο ποτέ άλλοτε,  για να ζει ο άνθρωπος μια ευτυχισμένη ζωή, να ικανοποιούνται οι ανάγκες του, στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 1,5 εκ. άνεργοι, ενώ στην Ε.Ε πάνω από 18 εκ. άνθρωποι που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια!

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα τον αγώνα μας  για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Η αντεργατική – αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!

Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων στα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα. Με  την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τη νέα μείωση των μισθών, νέα φοροεπιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα με τη μείωση του αφορολόγητου, νέο τσεκούρωμα  στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου “κόφτη” για τις κοινωνικές παροχές σε Υγεία, Παιδεία και πολλά άλλα.

Όλες οι κατακτήσεις των εργατών του 20ου αιώνα ξηλώνονται για τα κέρδη των πλουτοκρατών που  μας οδηγούν στο νέο  εργασιακό μεσαίωνα!  Παρουσιάζεται ως «σύγχρονο», ότι πιο παλιό και αντιδραστικό, όπως οι περισσότερες ώρες δουλειάς, οι χαμηλότερες αμοιβές, η στέρηση βασικών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία.

Τα στοιχεία  μιλούν μόνα τους. 62 άνθρωποι κατέχουν το 62% του ΑΕΠ του πλανήτη.  556 οικογένειες στην Ελλάδα κατέχουν το 56% του πλούτου της χώρας!

Η ανάπτυξη τους  θα στηριχτεί πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων, στη πάμφθηνη δουλειά χωρίς δικαιώματα, στην καταστολή στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό   ξαναχάραγμα των συνόρων.

Τα «σύννεφα» του πολέμου πλησιάζουν απειλητικά στη περιοχή μας. Μια περιοχή που φλέγεται από αιματηρές συγκρούσεις για το ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και  εμπορευμάτων.

Απαιτείται επαγρύπνηση και ετοιμότητα από το εργατικό –λαϊκό κίνημα.

Η περιοχή μας φλέγεται και οι οξύτατοι ανταγωνισμοί μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων στη περιοχή όπως ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσία, αλλά και περιφερειακών Τουρκία, Σ. Αραβία, Ισραήλ κ.α, μπορούν να οδηγήσουν στη γενίκευση του πολέμου που εξελίσσεται στη περιοχή. Οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι ανταγωνισμοί τους για τα κέρδη και οι κυβερνήσεις τους είναι πίσω από τους πολέμους, όπως στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ουκρανία κτλ. Αυτοί τσακίζουν τους λαούς, και στη  περίοδο της ειρήνης, και στη περίοδο του πολέμου! Αυτοί προκαλούν τη φτώχεια, τη δυστυχία, τις μεταναστευτικές ροές, τη προσφυγιά!

Και για το μοίρασμα των κερδών παίρνει μέρος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με εντολή της αστικής τάξης της χώρας. Γι’ αυτό δίνει 4 δισ. ευρώ, το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκής χώρας, όσο ακριβώς οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με ΕΕ και ΔΝΤ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Συμμετέχει δραστήρια για το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών σε όφελος των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Να απαιτήσουμε:

  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!!!

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, ως τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944, μέχρι τις μέρες μας! Το δρόμο του αγώνα  και των κατακτήσεων από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, μέχρι την παιδεία, την υγεία, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

ΤΟ Δ.Σ

Προηγούμενο άρθροΆλφρεντ Χίτσκοκ
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Λευκάδας για τον θάνατο του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Άγγελου Καλκάνη