Αρχική Ειδήσεις Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ισχύει για τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ισχύει για τις επόμενες ώρες

0

Έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε:

Πιερία, Ημαθία, Δυτική Θεσσαλονίκη,  Ήπειρο, Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία, Ιόνιο

Εκτιμάται ότι θα σχηματιστεί μία μακρά στενή ζώνη ραγδαίων βροχοπτώσεων και καταιγίδων από την νότια Πελοπόννησο ως και την Ήπειρο τις πρώτες απογευματινές ώρες. Πρώτα θα επηρεάσει τα Ιόνια νησιά και ταχέως κινούμενη στα ηπειρωτικά τμήματα θα ενισχυθεί περαιτέρω. Οι καταιγίδες που θα αναπτυχθούν, ιδιαίτερα στην Ήπειρο, θα έχουν κατά περιόδους ισχυρό χαρακτήρα. Υπάρχει πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων. Δείξτε προσοχή.

Στα ανατολικά τμήματα της Ηπείρου ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω και της ορογραφίας. Το σύστημα την νύχτα θα κινηθεί ανατολικά και θα επηρεάσει την κεντρική Μακεδονία, ιδιαιτέρως τους Νομούς Πιερίας και Ημαθίας, ενώ είναι πιθανό να επηρεαστούν σημαντικά και τμήματα, ιδίως δυτικά, του Νομού Θεσσαλονίκης.

Αυξημένη η πιθανότητα δημιουργίας υδροστρόβιλου  αρχικά στο Ιόνιο και αργά την νύχτα στο κεντροβόρειο Αιγαίο.

Oσον αφορά στην Αττική, αν και σε προγνωστικό επίπεδο υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, ενδέχεται  να δημιουργηθεί ζώνη από όμβρους και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματά της κυρίως, τις νυχτερινές ώρες.
Οσον αφορά στους ανέμους, θα πνέουν νοτιοανατολικοί και θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ στο Ιόνιο με σταδιακή εξασθένιση από την νύχτα.

Επιμέλεια άρθρου: Δήμητρης Σερμετζίδης

ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ FORECASTWEATHER.GR http://prognosi.forecastweather.gr/

Πηγή: http://forecastweather.gr/

Προηγούμενο άρθροΥπό βροχή και παρατράγουδα η παρέλαση στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΔείτε βίντεο από την παρέλαση στη Λευκάδα